Колко време се чака?
Колко време се чака?
Здравейте съфорумци,
Изпратихме комплектите документи до Виена на 29.07.2006г по UPS, които със сигурност са получени там на 31.07.2006г. Оттогава досега обаче нямаме все още получено Accuse de reception. Зная, че по принцип август е месец на отпуски, но малко длъжко ми се вижда цял месец да умуват как да ме уведомят, че документите ни са получени там. Въпросът ми е какво да правя оттук нататък? Ако ще ги питам по е-мейл, кога според вас е най-удачно да го направя - веднага или да изчакам още една-две седмици? Моля споделете опит и дайте съвет.
Здраве и късмет на всички!
Изпратихме комплектите документи до Виена на 29.07.2006г по UPS, които със сигурност са получени там на 31.07.2006г. Оттогава досега обаче нямаме все още получено Accuse de reception. Зная, че по принцип август е месец на отпуски, но малко длъжко ми се вижда цял месец да умуват как да ме уведомят, че документите ни са получени там. Въпросът ми е какво да правя оттук нататък? Ако ще ги питам по е-мейл, кога според вас е най-удачно да го направя - веднага или да изчакам още една-две седмици? Моля споделете опит и дайте съвет.
Здраве и късмет на всички!
DCS - 28.07.2006
Accusé de réception - 07.09.2006 (минус 35CAD)
Чек за 40 CAD - 11.09.2006 (5 CAD бонус за Québec)
Accusé de réception complémentaire - 03.10.2006
Писмо с отказ поради недостиг на точки -16.11.2006 г.
- pantera
- Обратна връзка:
Здравей,
ние изчакахме точно два месеца преди да се решим да питаме.И след като попитахме едва не ни побеляха косите защото се оказа ,че писмото с което са ни уведомили ,че интервюто ще е в първото полугодие на 2006 г. се е изгубило и в няколко разменени Е-maila ни дадоха дата за интервю след един месец.
В същото време си много прав ,че август е отпускарски и е нормално да се позабавят.
Според мен ги почакай до средата на септември и питай.
Успех
ние изчакахме точно два месеца преди да се решим да питаме.И след като попитахме едва не ни побеляха косите защото се оказа ,че писмото с което са ни уведомили ,че интервюто ще е в първото полугодие на 2006 г. се е изгубило и в няколко разменени Е-maila ни дадоха дата за интервю след един месец.
В същото време си много прав ,че август е отпускарски и е нормално да се позабавят.
Според мен ги почакай до средата на септември и питай.
Успех
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Ако искаш задръж още малко с въпроса си към тях, но знам ли...ние сме горе-долу в един диапазон на подаване на документи. Пратихме DCS на 22.07, а обратната разписка дойде на 31.07. В писмото потвърждение пък беше посочена дата 03.09.2006 г. за Accuse de reception. Незнам дали тази информация ще ти помогне, но мисля си, че няма и да ти навреди. Успех!!!
?
На какъв е-мейл адрес им изпратихте запитването ... и дали още е актуален? Аз имам само този: Biq.Vienne@micc.gouv.qc.ca , на който преди около 6 месеца водих кратка кореспонденция на английски език. Въпросът ми е дали сте ползвали друг е-мейл адрес или да им пиша на този, който имам?ние изчакахме точно два месеца преди да се решим да питаме.И след като попитахме едва не ни побеляха косите защото се оказа ,че писмото с което са ни уведомили ,че интервюто ще е в първото полугодие на 2006 г. се е изгубило и в няколко разменени Е-maila ни дадоха дата за интервю след един месец.

DCS - 28.07.2006
Нашият случай беше следния:
На 02.09.2005 г. изпратихме документите до Виена с DHL. До 20.01.2006 година нямахме никакъв отговор и на 21.01.2006 година им изпратих факс със запитване. Почти след около 2 часа получих отговор на факса с обяснение, че писмото от тях е изпратено още на 08.09.2005 година и да очакваме дата за интервю.
Затова моя съвет е ако искаш изчакай още известно време и след това направи запитване. Най-вероятно писмото е закубено някъде в Български пощи.
На 02.09.2005 г. изпратихме документите до Виена с DHL. До 20.01.2006 година нямахме никакъв отговор и на 21.01.2006 година им изпратих факс със запитване. Почти след около 2 часа получих отговор на факса с обяснение, че писмото от тях е изпратено още на 08.09.2005 година и да очакваме дата за интервю.
Затова моя съвет е ако искаш изчакай още известно време и след това направи запитване. Най-вероятно писмото е закубено някъде в Български пощи.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
лошото на това че не получаваш писмо е че може в него да се съдържа информация за нещо което трябва да изпратиш поради непълност на документите, и така може да си чакаш за интервю, а ония да чакат за допълнителните документи или там каквото искат...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано