Patuvane s 4ehite

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Desy
Обратна връзка:

Patuvane s 4ehite

Мнение от Desy »

6te patuvam za bg c 4ehite na 22.08.,nqkoi da patuva togava .Prosto si tarsq kompaniq ,4e v Praga imame tzeli 5 4asa prestoi. 8)
"Дори и да загубиш битката ,важното е да спечелиш войната "
Аватар
totev

Мнение от totev »

вчера приятели пътуваха през Прага/вътрешноконтинентален/, и са ги накарали да използват найлонови торбички за ръчния багаж, разбирай това е бил целия им ръчен багаж.Ако не си проверила вече обади се и ги питай дали имаш право на ръчен багаж, да няма неприятни изненади.
Ще съм ти благодарен, ако споделиш дали това правило важи и за презокеанските полети.
...мразя мастика без айрян...
Desy
Обратна връзка:

Мнение от Desy »

lele male,tova ve4e e prekaleno. :( Blagoraq za informatziqta,6te se obadq den predi poleta.Tova s nailonovite torbi4ki,hi4 ne mi haresa :cry:
Аватар
totev

Мнение от totev »

ГРЕШКА!!!
това не е било вчера, а в деня когато разкриха онези малоумници!
извинявай, вече не е така, просто моите приятели пристигнаха вчера ,но са се обадили на чехите веднага след като са видели новините тогава, пътували са нормално, проверявали са им обувките и 2 пъти ръчния багаж.Извънредните мерки са били временно, но за всеки случай се обади пак, за успокоение.Лек път :beer:
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

21.Avgust-Toronto Sofia-pak s chehite.
Biah pusnal otdelna tema za bagajat ,kakvo e zabraneno i kakvo ne ot letishte Piersan-interesuvashe me GSM i fotoaparat,laptop i elka dali shte moge da se dargi v lichniat bagaj i vaobshte ima li veche takav ili shte ni puskat po belio v samoleta/moge pak da ne e tolkova zle/.
Desy
Обратна връзка:

Мнение от Desy »

hahahahahaha :D tova s belioto ima svoite pljusove i minusi.Kakto i da e ,za zvanqh na 4ehite i te kazaha 4e za ra4en bagaj sa pozvoleni laptopite i digitalnite aparati i kameri.Za mobilni telefoni zabravih da pitam ,a trqbva6e :oops: Drugo novo nqma
Enigma

Мнение от Enigma »

Бихте ли ми помогнали с малко инфо :)) Какви са разрешените килограми на багажа с чешките авиолинии? А ръчния багаж?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

miro_m написа: za bagajat ,kakvo e zabraneno i kakvo ne ot letishte Piersan-interesuvashe me GSM i fotoaparat,laptop i elka dali shte moge da se dargi v lichniat bagaj i vaobshte ima li veche takav ili shte ni puskat po belio v samoleta/moge pak da ne e tolkova zle/.
аз пък не мога да разбера как чекирания багаж се гледа, тез големи и дебели куфари през какъвто и скенер да ги прокараш все ще може нешо да се скрие. току виж следващата заплаха дойде оттам, от багажното. :? даваха по ТВ че опасността може да доийде от тези дето товарят
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Enigma написа:Бихте ли ми помогнали с малко инфо :)) Какви са разрешените килограми на багажа с чешките авиолинии? А ръчния багаж?
От Канада допустимият багаж е 2х32 кг на човек, но от БГ е добре да провериш във фирмата, в която си купила билетите. Редно е да са същите килограми.
Ръчният багаж е мах до 10кг, горе-долу малка раница, като размери.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Това е от "Капитал", не ми е ясно дали трябва да си гражданин на страна от ЕС, за да се отнасят за да са в сила тези правила .Ако бяха верни "БГ еър" досега да беше фалирала, но ако някога се случи имате право да правите панаири по летищата да не се случва...

Права на пътниците според законите на ЕС

* При забавяне от 2 часа за късите полети, 3 часа за средните и 4 часа за дългите имате право на безплатни напитки и храна, както и на два безплатни телефонни разговора или имейла за сметка на авиокомпанията.
* За всеки полет, отложен с повече от 5 часа, който решите да откажете, авиокомпанията трябва да ви върне пълната стойност на билета в рамките на седем дни.
* Ако вземете отложен полет (независимо от часовете отлагане), пари няма да ви бъдат връщани.
* Ако имате забавена връзка и вече сте извършили първата част от пътуването си и не искате да го продължите, можете да получите обратно пълната цена на билета си, както и безплатен полет до началната си дестинация. Не се възстановяват други разходи по пътуването ви като хотели или суми за прехвърляне.
* Според новите регулации на ЕС авиокомпаниите носят отговорност само за полети, отменени по тяхна вина.

Повечето компании възстановяват сумата на билета за отменени полети до 7 дни или предлагат нов маршрут възможно най-скоро. Ако такава опция не ви бъде дадена в разумен срок, имате право на компенсации между 125 и 600 евро.
Компенсациите не важат автоматично при обстоятелства, независещи от авиокомпанията - например терористични заплахи.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=278122
Desy
Обратна връзка:

Мнение от Desy »

taka e ra4en bagaj 8 kg i dva kufara po 32 kg.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

За чехите не знам, но с KLM към Канада е 2*23 кг. С British - 2*32
I am here because you broke something!
Desy
Обратна връзка:

Мнение от Desy »

.Vsi4ko kakto mu e reda,bez uslojneniq i stresovi ,adrenaliIskam da spodelq na vsi4ki ,4e patuvah s 4ehite.Dosta spokoino mina poleta :D bez izli6en stres i adrenalinovi prejivqvaniq.Proverkite si bqha seriozni,no tova koeto se pi6e i govori e dosta izopa4eno :D .V canada samo pusnaha bagaja na skener i tva e .Samo deto me nakaraha da si sabuq dankite ,zaradi metalnite kapzi,hahahaha.Napravih 6outo,hahahaha,no vajen e rezultata.V Praga vsi4ko mina kato po noti.Gadnoto be6e 4e prestoq be6e tzeli 5 h i na tazi malka aerogara,nqma kakvo da se pravi.Skuka,skuka ta se puka.Ne sam dovolna ot komforta na 4ehite,sravnenie ne moje da stava s British airways.Kasmet na vsi4ki patuva6ti pojelavam
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Събувала си си дънките :shock: :shock: :shock:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Jeeves написа:Събувала си си дънките :shock: :shock: :shock:
...сигурно има хубави, некосмати крака и митничаря се е наострил :D