Banka za prevod na taxite kum Viena
Banka za prevod na taxite kum Viena
Zdraveyte!4isto nova sum!Po4ti sum gotova s dokumentite za Viena,ama ot den dva sum se za4udila koya banka e nay-dobre da izpolzvam za prevodite kum Viena i dali bankov prevod ili bankov 4ek e po-udachnia variant.Mnogo 6te sum vi blagodarna ako spodelite va6ia opit i preporu4ate niakoya banka! 

Намерих това във форума, което е добре обяснено и проверено от доста хора тук:
"Най - евтино, лесно и изгодно работата става с чек /и той се праща в оригинал/. Банката е една - ЦКБ - на Раковска, където се пресича с Дондуков. Там знаят всичко за тези чекове, издават ги и вие ги пращате... А най-хубавото е, че плащате за услугата 7 евро"
"Най - евтино, лесно и изгодно работата става с чек /и той се праща в оригинал/. Банката е една - ЦКБ - на Раковска, където се пресича с Дондуков. Там знаят всичко за тези чекове, издават ги и вие ги пращате... А най-хубавото е, че плащате за услугата 7 евро"
Здравей Magdalena,
има една приказка "не питай старило, а питай патило"...та и аз ще се включа. Според мен най-добре е с банков чек, който го пращаш заедно с документите до Виена. Преводите са по-скъпи и нож с две остриета, особено в ЦКБ. За проблемите с преводите в ЦКБ прочети това: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=21654
Успех!
има една приказка "не питай старило, а питай патило"...та и аз ще се включа. Според мен най-добре е с банков чек, който го пращаш заедно с документите до Виена. Преводите са по-скъпи и нож с две остриета, особено в ЦКБ. За проблемите с преводите в ЦКБ прочети това: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=21654
Успех!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
А, защо не пробвате направо с банков превод, вместо да се занимавате с чекове? В стара тема се указа, че има и доста проблеми с тези чекове. Не мога да намеря темата. Преди 1 година аз си ги преведох чрез Евро Банк и нямах никакви проблеми. Дадох им необходимата информация, суифт код и т.н. и те го направиха за отрицателно време. Колко ми е струвало вече идея си нямам, а и комисионните сигурно са променени.
Ех че топла тема хванах...Тъкмо се връщам изпълнен с недоволство от окръжния град където тази заран тръгнах да пусна документите и ...уви нищо не направих...то бива некадърност, бива некомпетентност, ама това в БГ на нищо не прилича. Най-малко 5 банки обиколих, като естетвено започнах от ЦКБ с намерение да си извадя поименен чек, в родния ми град като попитах ме гледаха така сякаш съм попитал къде да оставя бомбата дето да взриви офиса им...реших направо да прескоча до близкия ОКРЪЖЕН град, и там подобно... в окръжния клон на ЦКБ щяло да стане работата, ми обясни некомпетентна служителка, но трябвало да отида в понеделник, щото главната счетоводителка била отпуска пък само тя можела да се разписва на чековете...във всички други банки които ходих (ХЕБРОС-чековете им били малки и не можели да ми съберат мотива за плащане!?!?!? заедно с получателя, освен това искаха да пишат някаква друга канадска банка за осребряването...по банков път пък не знаели колко да пуснат щотот само в евро и американски долари работели, в другите банки или не искаха изобщо да чуят за чекове или през София и Пловдив ставала работата, само ги гледах и им се "кефех" колко са неграмотни и ненамясто...просто си загубих цял ден, и за последно остана да чакам до понеделник за се върне на ЦКБ счетоводителката, за да ми извадят чек. Навсякъде с превод е поне 7-8 пъти по скъпо отколкото с чек, и не са много наясно дали ще си получат в Австрия точните 690 CAD (за семейство с 1 дете), щотот са супер некадърни...ей това е БГ провинцията 2006г.
Между другото, я ме светнете след като плащам с чек, на него освен мотива за плащане трябва ли да пиша австрийската банка(която се дава при банков превод), след като тя вече не "играе", след като не е банков превод? или те в ЦКБ си знаят до къде да напишат че може да се осребри чека? а колко си знаят в този клон където ще ходя си е друг въпрос...
Между другото, я ме светнете след като плащам с чек, на него освен мотива за плащане трябва ли да пиша австрийската банка(която се дава при банков превод), след като тя вече не "играе", след като не е банков превод? или те в ЦКБ си знаят до къде да напишат че може да се осребри чека? а колко си знаят в този клон където ще ходя си е друг въпрос...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

Здрасти, аз само ще кажа как аз изпратих парите пък вие преценете дали е добре.
Значи отидох в Булбанк и си открих сметка надвишаваща сумата която трябва да получат австрииците с около 50-60 лева.
В нареждането за превода пиша че сумата + таксите по превода и на двете банки трябва да са за моя сметка и да ги вземат от смека номер... еди кой си. След един месец отиваш и закриваш сметката и си прибираш к'вото е останало. На мене австрииската банка ми взе равностоиноста на 20 лева колко ми взеха от булбанк - не помня.
Значи отидох в Булбанк и си открих сметка надвишаваща сумата която трябва да получат австрииците с около 50-60 лева.
В нареждането за превода пиша че сумата + таксите по превода и на двете банки трябва да са за моя сметка и да ги вземат от смека номер... еди кой си. След един месец отиваш и закриваш сметката и си прибираш к'вото е останало. На мене австрииската банка ми взе равностоиноста на 20 лева колко ми взеха от булбанк - не помня.
Сметката ти в каква валута беше? И къде успя да напишеш толкова обяснения кой от къде ще взема за таските си(обикновенно наредителните бланки са доста малки)Rall написа:В нареждането за превода пиша че сумата + таксите по превода и на двете банки трябва да са за моя сметка и да ги вземат от смека номер... еди кой си

Благодаря на всички, които взеха отношение по моя наболял проблем.Аз за сега реших да пробвам ЦКБ на Дондуков,ама ще го оставя за понеделник.Иначе мен все повче ме хваща параноята и се зачудих пък сега за точките.Например те как оценяват владеенето на езика.Аз съм карала курсовете на Френския Културен Институт години наред,ама реших да не се занимавам с разни часове 258 ,317 или т.н та изкарах Сертификат на Алианс Франсез и той отговаря според изискванията на ЕС на В2,колко ли точки ще ми дадат за това?Ако някой има идея какви са ми притесненията,моля помогете!
явно си случил на клон. щото и там ходихJean написа:Банка Биохим. Спестяваш си сумати обяснение, като им кажеш че искаш да изпратиш сертифициран чек за Квебек. Попълват ти абсолютно всичко - таксата е само 7 Евро, става за 10 минути.

- Nilvap
- Обратна връзка:
Здравей,Magdalena написа:Благодаря на всички, които взеха отношение по моя наболял проблем.Аз за сега реших да пробвам ЦКБ на Дондуков,ама ще го оставя за понеделник.Иначе мен все повче ме хваща параноята и се зачудих пък сега за точките.Например те как оценяват владеенето на езика.Аз съм карала курсовете на Френския Културен Институт години наред,ама реших да не се занимавам с разни часове 258 ,317 или т.н та изкарах Сертификат на Алианс Франсез и той отговаря според изискванията на ЕС на В2,колко ли точки ще ми дадат за това?Ако някой има идея какви са ми притесненията,моля помогете!
Отностно банката - ние направихме банков превод от ПИБ. Същото можеш да направиш от всяка банка. Разликите са в таксите за превод на банките - в ПИБ беше 30 Евро - долу-горе на всички са такива. Също така обаче ще ти кажат че трябва да имаш допълнително пари за да покриеш таксите на другата банка - доколкото разбрах по това което остана явно Виенската банка или не взема никаква такса за превода или е съвсем минимална и не ми е направило впечатление.
Отностно точките за езика - ние завършихме 4-то ниво в Френския институт и също така писахме 4-4 в документите - което ни беше достатъчно да го защитим. Аз не съм специалист , но предполагам че долу горе нивата във Френския институт отговарят донякъде на нивата от документите - така че предполагам това може да ти е ориентир. Разбира се ако си се готвила допълнително след това - то си указва влияние.
Поздрави и успехи ,
Павлин
Aми днес обиколих банките и на всякъде ударих на камък.Биохим и ЦКБ не ми отказаха да издадат банков чек,но определено се държаха се едно за първи път чуват за такова нещо.Става въпрос за Централата на Биохим и ЦКБ на Дондуков.И на двете места настояваха ,че ще има такса за осребряване,а аз не знам колко да им кажа.знае ли някой горе долу колко да сложа отгоре на моите 540 кан долара за мен и моя конжоа?
точно по тази причина се отказах да пращам чек, за голямо удовлетворение на банковата служителка в ЦКБ, защото таксата за осребряване нямало как да я предвидят нито колко била, нито как да я вземат от мои пари, освен ако не пратя повече пари с чека, и направих превод с всички разходи за моя сметка...Magdalena написа:Aми днес обиколих банките и на всякъде ударих на камък.Биохим и ЦКБ не ми отказаха да издадат банков чек,но определено се държаха се едно за първи път чуват за такова нещо.Става въпрос за Централата на Биохим и ЦКБ на Дондуков.И на двете места настояваха ,че ще има такса за осребряване,а аз не знам колко да им кажа.знае ли някой горе долу колко да сложа отгоре на моите 540 кан долара за мен и моя конжоа?

Нека да обобщя темета,че за следващите които вървят след нас да е по-лесно.Значи днес след като минах през Раифайзен,ПИБ и СИ Банк отново се върнах в ЦКБ на Раковска 103,където се пресича с Дондуков.Бях по-настоятелна,та накрая получих името на жената,която се занимава с тези чекове.Намира се във вътрешният салон,направо срещу входа,а не в ляво,където аз влязох вчера.Казва се Нина Димитрова и действително още като и споменеш за какво става въпрос,се оказва че е наясно и даже си спомня за повечето случаи вече коментирани във форума.Такса за осребряване както тя самата каза няма,единствената такса се плаща там намясто и за 540 cad е 14 лв,чека е платим в ТORONTO-DOMINION Bank.
Предполагам,че във по-малките градове а и др клонове ще цари безхаберие.То и тук само един служител беше наясно какво се прави,та късмета е да го намериш.Който ще плаща по този начин просто да търси г-жа Нина Димитрова!!!
Навсякъде другаде,където питах за банов чек ме гледаха втещено,а банков превод ми искаха комисионни от порядъка на 30 - 50 евро,откриване на банкова сметка и простотии.
Сега остава като ги изпратя в понеделник и канадците да са доволни!!!
Предполагам,че във по-малките градове а и др клонове ще цари безхаберие.То и тук само един служител беше наясно какво се прави,та късмета е да го намериш.Който ще плаща по този начин просто да търси г-жа Нина Димитрова!!!
Навсякъде другаде,където питах за банов чек ме гледаха втещено,а банков превод ми искаха комисионни от порядъка на 30 - 50 евро,откриване на банкова сметка и простотии.
Сега остава като ги изпратя в понеделник и канадците да са доволни!!!