Дизел или бензин в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ПРОГРЕСОР

Дизел или бензин в Канада

Мнение от ПРОГРЕСОР »

Веднъж се коментираше подобна тема, ама не можах да я открия. Според вас какви коли се предпочитат. Използва ли се природен газ, както тук е популярен в БГ. Цените в какви рамки са на горивата. Също ми е интересно за Британска Колумбия?
RA
Обратна връзка:

dokolkoto znam ne se polzva gaz

Мнение от RA »

Cela sym i sym chuvala, che gaz-ta ne
populiarna v Canadskoto avtomobilostroene - moje bi zaradi
niskite zimni t-ri. Da me popravi, niakoi, ako gresha. :?:
Osven tova, niamalo mnogo frenski koli, ot nemskite - VW i Mercedes - riadko.
Osnovno amerikanski i iaponski, syobrazeni s klimatichnite uslovia na stranata. :idea:
think positive
Аватар
Leon
Обратна връзка:

Бензин или дизел

Мнение от Leon »

Не знам за Канада, но в USA със сигурност единици хора са чували че съществува дизелово гориво, да не говорим за природен газ. Понеже чета редовно AutoBild защото съм манияк, мога да кажа че в момента в Америка започва дизелофикацията.(Предлагане по-масово на дизелови автомобили) Имаше интервю с Американци, които твърдяха че дизела се изполва само от камиони,локомитиви, кранове и подобни. И защо да не е така при тази разлика м/у Европа и Америка.
(Препологам е трудно да намериш и дизелови колонки :) )
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Дизел или бензин в Канада

Мнение от KolioBalkanski »

ПРОГРЕСОР написа:Веднъж се коментираше подобна тема, ама не можах да я открия. Според вас какви коли се предпочитат. Използва ли се природен газ, както тук е популярен в БГ. Цените в какви рамки са на горивата. Също ми е интересно за Британска Колумбия?
disela e savsem malko po eftin na litar - spestiavash v po nizkia razhod no pak ima samo 2-3 modela diselovi koli i niakolko modela truckove
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

samo da dobavia za tsenata na benzina. V Montreal e okolo 70-80 tsenta za litar (varira ejednevno). Na selo (pri Ombudsman-a) e s 3-5 tsenta po-nisak. V Ontario e oshte po-nisak...M..a im Montrealska :evil:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

MechoPuh написа:samo da dobavia za tsenata na benzina. V Montreal e okolo 70-80 tsenta za litar (varira ejednevno). Na selo (pri Ombudsman-a) e s 3-5 tsenta po-nisak. V Ontario e oshte po-nisak...M..a im Montrealska :evil:
v US e oshte po nisak
da ne govorim za disela
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Pri -40c noshtem benzina zamrazva ,ta kakvo ste stane s dizela .Za svedenie onya den v Ottawa benzina be 65c,a v Mtl.Qc. 85c,za koytpo pravi kato men 1000km. na sedmica si e razlika,ama kato se stya za zastrahovkite v Ont. barzo se otrezvyavam .Imam priyatel v Toronto ,koyto plashta po golyama god. zastrahovka ot stoynosta na samoto vozilo.To biva maroderstvo ,ama tiya tam chak se ulivat.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Pri -40c noshtem benzina zamrazva ,ta kakvo ste stane s dizela .Za svedenie onya den v Ottawa benzina be 65c,a v Mtl.Qc. 85c,za koytpo pravi kato men 1000km. na sedmica si e razlika,ama kato se stya za zastrahovkite v Ont. barzo se otrezvyavam .Imam priyatel v Toronto ,koyto plashta po golyama god. zastrahovka ot stoynosta na samoto vozilo.To biva maroderstvo ,ama tiya tam chak se ulivat.
az v US biah pod 25 i pak plashtah po malko otkolkoto v Ontario nad 25 i jenen
maroderstvo
v Ontario benzina e kam 75 centa naposledak
a dizela - ima dobavka koiato go pravi da ne zamrazva
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

duplicat
ПРОГРЕСОР

Мнение от ПРОГРЕСОР »

То и в БГ има разни зимни формули на дизеловото гориво (както го рекламират бениностанциите), ползвал сам и разни добавки, ама всичко зависи от температурата и ..... възрастта на колата.
Molson

Мнение от Molson »

v KANATA sashto se polzva GAZ za gorivo na leki i tejki prevozni sredstva, no e sravnitelno nepopuliaren. gazta e dvoino po-evtina ot benzina. slagash butilka i karash. dalavera e. nezabraviate che stranata e svetoven potrebitel na GAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZz.
Заключено