Продавам канадски долари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
totev

Re: Canada

Мнение от totev »

hullboy написа: Tuk moze da vidis kolko sa obiknovenite aktsii na RBC ( Royal Bank of Canada ) primerno

ROYAL BANK OF CANADA provides personal and commercial banking, wealth management services, insurance, ...
Number of Shares:, 1 286 064 042,
Tsenata im e okolo 48.37 $ za aktsia v momenta

Umnozi ako iskas :

1 286 064 042 shares * 48.37 = i ste vidis kakav e sobstvenia kapital na bankata.
Хълбой, това което си дал е пазарна капитализация, ама и ти пишеш глупости понякога/да знаеш другото не съм го чел, ама това ми хвана погледа докато скролвах :wink:
...мразя мастика без айрян...
Aries

Мнение от Aries »

totev написа:
hullboy написа: Tuk moze da vidis kolko sa obiknovenite aktsii na RBC ( Royal Bank of Canada ) primerno

ROYAL BANK OF CANADA provides personal and commercial banking, wealth management services, insurance, ...
Number of Shares:, 1 286 064 042,

Umnozi ako iskas :

1 286 064 042 shares * 48.37 = i ste vidis kakav e sobstvenia kapital na bankata.
Хълбой, това което си дал е пазарна капитализация, ама и ти пишеш глупости понякога/да знаеш другото не съм го чел, ама това ми хвана погледа докато скролвах :wink:
Разбира ти Хълбой от финанси, колкото магаре от духова музика.
Винаги критерий за калпав специалист е бил доколко той е буквояд. Хълбой е перфектния такъв - може два часа да ти се подиграва за една запетайка и след това да изтърси най-огромната простотия.
Чакам Хълбой да подкрепи дълбокомисленото си финансово заключение, че "80% от хората предпочитат да плащат такса за обслужване на тяхната сметка (ей, от третия път го написа правилно това изречение момчето-хлъц)" а не предпочитат примерно да си държат парите в банка, която не събира такава.
Освен това, финансисте, таксата не е за поддържане на сметката (това не ти е БГ - има няма движение по сметката плащай като поп), а е стриктно за операциите. Всяка една банка има опцията да не плащаш нищо и да плащаш единствено, когато използваш сметката (броят се тегленията и плащанията, ако не ме лъже паметта, не и депозирането на пари (или чекове, че пак ще се заядеш, като краставо магаре на мост)).
Този, който трябва да внимава как се изразява и какво пише си ти, защото доста често казваш едно, пък после се оказва че не било точно това ами било малко по-така.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Хълбой, сега видях още една простотия на следващия ред, след пазарната капитализация:
Vaprosa e moze li bankata da operira uspesno samo s tozi kapital? Otgovora e DA
та въпроса ми е ти с кои пари мислиш,че банката оперира/по точното от двете/, със собствения си капитал или с пазарната капитализация?
:D :lol:
туй да не ти е форекс бе бате :D /нищо лично просто, вътрешнозаводски майтап между stock и forex феновете :beer: /
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Totev

Ste se vpechatljavame s finanosvi termini li?
Predi da bese napisal frazata "пазарната капитализация" zadade li si vaprosa kolko hora tuk, koito sa na sotsial, rabotjat masovo kato piza delivery, vestnitsi delivery, taxi sofjori, po fabriki, detski uchitelki, ili meditsinski sestri znajat kakvo e пазарната капитализация" ?

Pusni edna anketa da objasnjat chitatelite sas svoi dumi kakvo oznachava, no uslovieto e da ne go tarsjat po uchebnitsi i ste vidis kakav ste e rezultata

Nai verojatno ne si si go zadal tozi vapros.
Eto za tova go tarsjat Hullboy zastoto objasnijava na choveski ezik na horata, a ne se opitva da gi vpechatljava s termini.

V imeto na finansite si prav che sam izpolzval tsena ot 48.37 $ na aktsia za da smetnem dadena suma .
Tazi tsena e tsenata na aktsiiata v momenta i tova ne e tsenata na kojato njakoga sa prodavali aktsiite pri uchredjavaneto na bankata za da saberat kapitala na bankata.

No v moja predisen posting za koito govoris pise jasno
Nikade ne pise che tova e tsena pri izdavane na aktsite ( sabirane na parvonachalnia kapital )

Izpolzval sam tsenata ot 48.37 $ zastoto e lesno dostapna, namerih ja za sekunda v internet.
Az ne znam kolko e bila tsenata pri izdavane na aktsiite. Ti znaes li? Ubeden sam che ne.
Moze da ja namerja no mislis li che ste si zagubja 20 min. ot vremeto da tarsja kakva e bila tazi tsena njakoga predi 60 - 100 godini ( primerno ) kogato e osnovana bankata, za da ja napisa vav foruma davaili primer samo i to bez da sam platen za tova koeto pisha.

Zapovjadai plati si i ste imas vsichko kakvoto pozelaes kato info za Royal Bank.

Ima njakolko varianta tsenata togava da e bila ravna, ili dori po niska ot dnesnata. Ako obache otchetem inflatsiata za 60 - 100 godini moze da se okaze che tezi pari togava sa imali po goljama pokupatelna sposobnost ot kolkoto dnes, vapreki che tsenata e bila po niska togava ( da kazem 35 $ za aktsia )
Vsichko tova sa detaili.
S priemra si iskah da pkaza che pri tolkova mnogo aktsii a imenno
1 286 064 042 shares * kakvato e bila tsenata na izdavane = na ogromen kapital koito pozvoljava na bankata da operira ( tozi kapital e na aktsionerite, za nego bankata ne dalzi lihvi kakto pri pari depozirani v chequing ili saving account za koito se plasta lihva na depozitora )

Otricvhas li che sobstvenia kapital na bankata se poluchava kato umnozim broja na prodadenite obiknoveni aktsii po tsnata na izdavane na aktsia kakvato i da e bila tja pri izdavaneto?

Pomisli dobre predi da otgovoris.
A za po sigurno procheti tova.

Authorized common shares

The amount of authorized common shares that are sold to and held by the shareholders of a company, also known as "issued stock". Issued shares include the stock a company sells publicly in order to generate capital

----------

Fully Paid Shares

Shares issued in which no more money is required to be paid to the company by shareholders on the value of the shares. When a company issues shares upon incorporation or through an issuance, either initial or secondary, shareholders are required to pay a set amount for those shares. Once the company has received the full amount from shareholders, the shares become fully paid shares. This is in contrast to partially paid shares in which only a portion of the face value has been received by the company. In the case of partially paid shares, the shareholder is still required to pay the remaining amount to the company.

For example, let's say Company XYZ sells shares for $50. If the company has received $50, it becomes a fully paid share, but if less than $50 has been collected, it is a partially funded share.

---

Issued common share capital

Total amount of shares that have been issued multiplied by face value of the share

Hullboy
Аватар
totev

Мнение от totev »

hullboy написа:Zdraveite

Kam Totev

Ste se vpechatljavame s finanosvi termini li?
Predi da bese napisal frazata "пазарната капитализация" zadade li si vaprosa kolko hora tuk, koito sa na sotsial, rabotjat masovo kato piza delivery, vestnitsi delivery, taxi sofjori, po fabriki, detski uchitelki, ili meditsinski sestri znajat kakvo e пазарната капитализация" ?

Pusni edna anketa da objasnjat chitatelite sas svoi dumi kakvo oznachava, no uslovieto e da ne go tarsjat po uchebnitsi i ste vidis kakav ste e rezultata

Nai verojatno ne si si go zadal tozi vapros.
Eto za tova go tarsjat Hullboy zastoto objasnijava na choveski ezik na horata, a ne se opitva da gi vpechatljava s termini.
ами да така е, всички ние работим една от споменатите професии, само богоизбрани същества, с които трябва да се обръщаме с обръщението "ТОЙ" работят "уникални" за пазара професии-парични преводи ала преди 10 години и обмяна на валута :D
Също така се радвам ,че имаш задоволителна обща култура и знаеш какво е пазарна капитализация, за разлика от другата рая.Браво, умееш и да обясняваш, 20 реда глупости и 3 абзаца на англииски, които са верни, просто защото си ги копирал от някъде, а не си ги писъл ти!!!между другото какво означава въпросния термин се обяснява с едно изречение, и на всеки които проявява интерес не би му отнело повече от 2 минути да намери дефиниция в интернет.
Аз ти прощавам ,че казваш че съм пицаджия, таксиджия ,хамалин и вися на социал, но другите ти читатели/ако са останали такива/ биха се обидили сериозно.
Само защото имаш нещо общо в работата с Илиана/която уважавам/, ще се въздържа да споделя мнението си за Него, защото Той не може да греши и винаги е прав, Той е ЗНАЕЩИЯ, ние не сме учили по "скандинавските страни" и нямаме чейнч бюро-т.е. сме нещастници
Въпреки всичко-ти желая всичко най-добро, но човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи, предай МУ това.
/жалко че няма иконка със среден пръст, тук и е мястото/
pumpy

Мнение от pumpy »

totev написа: /жалко че няма иконка със среден пръст, тук и е мястото/

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
явно и totev не е от тези, които пишат многото лични съобщения на баш чейнчаджията, за да му искат финансови съвети

между другото за моето простичко съзнание на лекар, пазарна капитализация значи стойността на дадено предприятие, която се изчислява като се умножат наличните акции по тяхната моментна стойност
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Stranni hora sa njakoi uchastnitsi v tozi forum.

Uchat za zabolekari, razkarvat pizi, ne jasno kakvo tochno pravjat v Severna Portugalja kojato e edna ot nai bednite strani v Evropeiskia sajuz, osven s vino, turizam i selsko stopanstvo s drugo ne e izvestna.

Svetovnite finansovi tsentrove sa na hiljadi kilometri ot Severna Portugalja no inache horata tam vsichko znajat nai veche za finansi.

Kraino vreme e i az da zapochna da pisa za zabi, za vino, turizam , selsko stopanstvo, da stana i az kato drugite spetsialsit po vsichko.
Sas sigurnost bih mogal da namerja najkaoi spetsifichen termin po meditsina v internet, no tova ne znachi che sam go znael do tozi moment ili pak napalno razbiram kakvo oznachava.
Ako nestata se ucheha samo s chetene v internet sigurno stjah da sam i pilot na kosmicheska sovalka.

A taka se izrazjavat hora koito razbirat poveche ot zabi i po malko ot finansi

Poumpi napisa:
пазарна капитализация значи стойността на дадено предприятие, която се изчислява като се умножат наличните акции по тяхната моментна стойност
Sigurno nikoga ne bih zavarsil finansi ako se izrazjavah na izpit taka:

наличните акции - koi nalichni aktsii be Poumpy v skafa, v garderoba, v djoba? takav termin chuvam za prav pat ( налични акции ) da se izpolzva za smjatane na Pazarna Kapitalizatsia.

моментна стойност - eto i nov finanosv termin ( моментна стойност ) za koi moment satava duma che ne razbiram?
Moze bi iskas da kazes pazarna stoinost ( market value ) che razlikata e ogromna i che za takiva izrazi pisat dvoiki na izpit njama goljamo znachenie vaznoto che Poumpy si misli che razbira ot finansi.

Totev vidja li sega kak horata objasnjavat termina
""пазарната капитализация" i tova sa razbirastite ot finansi hora, kakvo ostava za tezi koito ne razbirat.

Poumpy blagodarja za uchastieto v anketata kakvo oznachava termina "пазарната капитализация".

Imam dopalnitelen vapros kam teb.
Ako daden aktsioner pritezava aktsii, vpisan e v knigata na aktsionerite no kastata mu e izgorjala i zaedno s neja i aktsiite, ili kradtsi sa otkradnali diplomaticheskoto mu kufarche s aktsiite tezi aktsii nalichni li si ili ne?
Tezi aktsii ste gi smjatame li ili ne za da poluchim
"пазарната капитализация"? :)
tezi izgorjalite ( otkradnatite ) mai ne sa nalichni veche? :)

Darza da otbeleza che sporja samo po sastesvo i ikoni sas sredni prasti ne polzvam nikoga.

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Авг 18, 2006 1:41 am, променено общо 1 път.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

hullboy написа:....Poumpi napisa:
пазарна капитализация значи стойността на дадено предприятие, която се изчислява като се умножат наличните акции по тяхната моментна стойност
Sigurno nikoga ne bih zavarsil finansi ako se izrazjavah na izpit taka:

наличните акции - koi nalichni aktsii be Poumpy v skafa, v garderoba, v djoba? takav termin chuvam za prav pat ( налични акции )

моментна стойност - eto i nov finanosv termin ( моментна стойност ) za koi moment satava duma che ne razbiram?
Moze bi iskas da kazes pazarna stoinost ( market value ) che razlikata e ogromna i che za takiva izrazi pisat dvoiki na izpit njama goljamo znachenie vaznoto che Poumpy si misli che razbira ot finansi.

....
Ох, просто не мога да се въздържа да не се изкажа! Пет пъти ставам от компа и пет пъти пред очите ми искри тази червена моментна стойност. После се задава един професор с палка в ръка и с назидателен тон казва: "двойка, колега, двойка!" :rotfl: -"Ма аз на изпит не съм ходила! Аз се намирам във форум!" - стреснато му казвам, а той: " Няма значение, терминология е това! Двооойййкааааа!!!!" :rotfl: Свят ми се зави, значи! :lol: Пък що ли като прочетох постинга на Пумпи нямах видения? И някак си без да е надвесен професор с палка в ръка над мен разбрах, че иде реч за пазарната стойност към момента на оценяване? Щото то и пазарни стойности има много. Аз тук имам една справка на пазарните стойности на имотите в Канада от 1847 год. Дали някой ша са навие да ми продаде имот по нея? :lol:

А я да видим какво казва гугъла за наличните акции? Я! Имали такова нещо! :shock:

Казах си мъката. Сега дано ми минат кошмарите....
Let it go...
jimi

RE

Мнение от jimi »

hullboy, нищо лично,ама комплекси ли избиваш с тези безумни проповеди?
И наистина доста глупости наговаряш понякога.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Ako njakoi iska da spori molja da go pravi s fakti i konkretni primeri.

Ivet drugia pat kato tarsis nesto v internet parvo pogledni koi go e pisal zastoto inache se izlagas samo. Tova koeto si namerila e njakakav forum v koito njakakvi hora koito razbirat ot aktsii kolkoto Poumpi si sporjat za nesto.

V drug forum njakoi moze da napise che prodava, mokri, suhi, parfumirani, ili izprani aktsii tova ne znachi che te imat direktno otnosenie kam termina Pazarna Kapitalizatsia za kojato govorim v momenta.

Nali Poumpy objasnjavase kak se smjata Pazarna Kapitalizatsia.
Ot tova koeto si pusnala i tova koeto e napisal Poumpi izliza che se smjatat samo nalichnite aktsii ( samo tezi koito moze da pipnes )
a beznalichnite ( elektronite ne se smjatat )

Tova tvardenie e nevjarno, smeshno i za men gubene na vreme da sporja s hora koito pisat gluposti.

Za da poluchis Pazarnata kapitalizatsia se smjatat vsichki aktsi nezavisimo dali sa na hartia ili elektroni ( nalichni ili beznalichni).

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Авг 18, 2006 1:47 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Какъв форум, бе? :shock: Пуснала съм ти 10 страници от гугъла!!!!!!!!! Ти каза, че "налични акции" е някактв несъществуващ, измислен термин, за който чуваш първи път!
наличните акции - koi nalichni aktsii be Poumpy v skafa, v garderoba, v djoba? takav termin chuvam za prav pat ( налични акции )
а аз ти доказах, че си е съвсем реален термин, айде моля ти се, осъзнай се! Ето ти го в терминологичния речник на International Banking Institute! Сега да не кажеш, че и те се излагат! Моля ти се, ама наистина те моля - спри с тези глупости! Едно е да кажеш каквото знаеш, съвсем друго е да изкарваш всички глупаци и незнаещи. А на мен да ми кажеш, че се излагам беше върха на.... айде, нема да се изказвам повече, че довечера освен професори ще ме погнат и разни финансови разбирачи в съня ми и кошмара ще е страшен!.:twisted:
Последно промяна от Ivet на Пет Авг 18, 2006 12:58 am, променено общо 1 път.
Let it go...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

А за това какво ще кажеш? :twisted:
[DOC] Закон за преобразуване и приватизация на държавни и общински ...Формат на файла: Microsoft Word - Във вид на HTML
При прехвърляне на налични акции по реда на този закон купувачът се смята за акционер в дружеството от момента на джиросването на акциите, респективно на ...
ppc.government.bg/askagency/doks/zakoni/ZPPDObP.doc
ЗАКОН!!!!

Господи, аз ли те криво молих, ти ли ме криво разбра?
Let it go...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Ivet

Tsjaloto tvardenie e gresno che Pazarnata kapitalizatsia se smjata samo s nalichnite aktsii, za tova govorja az.

Nalichni ili beznalchni e samo formata v kojato sa.
Tova njama otnosenie kam Pazarna kapitalizatsia.

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Авг 18, 2006 1:15 am, променено общо 1 път.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Ivet написа: Господи, аз ли те криво молих, ти ли ме криво разбра?
Така е като не слушате и не четете Евангелие от Хълбоя! А трябва! Уповавайте на Него, Той е вашата канара и прибежище. Молете се за избавлението си, прославяйте Го, признавайте величието Му и изповядвайте пред всички това, което сте прочели. Не ходете по грешни сайтове и форуми, не споменавайте грешни термини, не си създавайте идоли различни от Него. Не пожелавайте хубавата колежка на ближния си, нито бизнеса му, нито клиентите му, абе с две думи само пост и молитва. :twisted:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

И последно по въпроса, че наистина е абсурдно! Сега аз ще ти обясня как се смята пазарна капитализация! Нема нужда да ходиш в университет, за да го разбереш, трябва само да можеш да ползваш гугъла! :lol:
финансов речник написа:Пазарна капитализация
Стойността на акциите на публична компания в определен момент. Изчислява се чрез броя издадени акции умножени по текущата им пазарна цена.
Айде, точка по въпроса и лека нощ! И гледай накоя налична акция да не те удари по дървената крауна на сън! И утре вечер ела да пием бира! Приготвила съм един дебел тайп, ще му пробия дупка за сламка да си пиеш бирата, ама няма да можеш да говориш! :lol:
Let it go...
Заключено