Багаж в последствие

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Junior
Обратна връзка:

Багаж в последствие

Мнение от Junior »

Сещам се, че когато се пристига за първи път в Канада с право за постоянно пребиваване има възможност допълнителни лични вещи да пристгнат в последствие. Доколкото знам това трябва да се заяви при пристигането и освен това има срок, в рамките на който правото може да се упражни. Има ли някой, който е по-наясно или се е възползвал от възможността, за да ми обясни подробностите.

Не се сещам дали на митническите декларации в самолета има подобна графа, кьдето това може да се отбележи при кацане.

Благодаря предварително.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Аз нищо не съм попълвал, когато кацнах тук за първи път (миналата година), само ме питаха на гишето с паспортната проверка дали имам "goods to follow" и казах, че имам, но нищо особено - дрехи и домакински работи. Тази година, като кацнах в Торонто (не беше минала една година от първото ми кацане), минах през митница и там ме питаха, дали съм имал "goods to follow" миналата година. Ами казах им, че съм имал, разбира се... Само че така или иначе не носих нищо, подлежащо на обмитяване, че да знам дали е имало значение... Останах с впечатлението, че тия "goods to follow" са много мъглява работа... Може и да отбелязват нещо някъде из досието ти, като кацаш, ама знае ли човек...

На митническата декларация мисля, че няма такава графа.
pumpy

Мнение от pumpy »

аз си бях направил списък - свободен текст и на митницата при първото ми пристигане в канада го подпечатана и си го снимаха.
никога те ми се наложи да го ползвам, но оказанията на митничаря бяха ясни - при необходимост от внас на изброените вътре неща, няма да бъда обмитен през следващата 1 година от първоначалното ми пристигане. аз между другото го направих този списък в самолета на лест хартия - време бол....и нито яде нито пия да си го имаш, само отнема 5-10 минути повече на летището да ти го подпечатат..
Заключено