Кой град пишете?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alkaponbg

Кой град пишете?

Мнение от alkaponbg »

Има ли смисъл да се "лъже" в DSC в кой град имате намерение да отидете, и после на интервюто да обяснявате пък и защо... някъде прочетох че SHERBROOKE давал повече точки, но така и не разбрах какви точки и дали е изобщо вярно
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Ние писахме Montreal и толкоз. Ще видим какво ще стане?!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
alkaponbg

declaration-epoux

Мнение от alkaponbg »

Водещ кандидат съм, съпругата ми носи моето фамилно име след брака.

Колко declaration-epoux трябва се попълнят ?
Ако е само 1 от кого?
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

declaration-epoux се попълва в един екземпляр и се подписва от двамата.
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Re: Кой град пишете?

Мнение от Igor »

alkaponbg написа:Има ли смисъл да се "лъже" в DSC в кой град имате намерение да отидете, и после на интервюто да обяснявате пък и защо... някъде прочетох че SHERBROOKE давал повече точки, но така и не разбрах какви точки и дали е изобщо вярно
Защо трябва да лъжеш, не си ли вече избрал град?
Точките се определят по таблица и градовете не носят точки.
Хубаво е да покажеш че знаеш къде отиваш и защо точно там отиваш. Това означава че си се интересувал от мястото и си ориентиран.
Навремето писах Монтреал и на интервюто ме пита какво знам за Монтреал. Разбира се, бях подготвен. :D
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Писахме Монреал и на интервюто ни питаха защо сме си харесали него и ние - голям град, повече възможности за работа, бла бла... Помисли си с твоята професия къде са ти по-добри шансовете за реализация, виж някой сайт за работа предлага ли нещо в твоята област, в кой град има най-много такива обяви. Ние си бяхме разпечатали обяви за работа в Монреал за интервюто, интервюиращият ги разгледа с интерес (не знам какво разбра от тях, но му хареса, че сме търсили). Ако имате приятели в същия град е още по-добре. Общо взето пиши този град, за който имаш най-много аргументи "за", за да не се притесняваш как ще се обосновеш на интервюто.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

alkaponbg написа:... някъде прочетох че SHERBROOKE давал повече точки, но така и не разбрах какви точки и дали е изобщо вярно
Такива съвети даваше един бивш съфорумник, но без да обяснява по кой параграф се дават тези точки и съгласно кой правилник.
И как да обясни, като такова нещо няма никъде записано.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Linko написа:
alkaponbg написа:... някъде прочетох че SHERBROOKE давал повече точки, но така и не разбрах какви точки и дали е изобщо вярно
Такива съвети даваше един бивш съфорумник, но без да обяснява по кой параграф се дават тези точки и съгласно кой правилник.

да знам за този "екземпляр" :)
todor73

Мнение от todor73 »

alkaponbg написа:
Linko написа:

да знам за този "екземпляр" :)
Има логика в съветите на "екземпляра", макар че да не го пише "на книга", вие да сте чули кмета на Монреал да праща делегациа в БГ, аз не, но кмета на Кебек няколко пъти, друг е въпроса какво казват, просто жеста показва, на интервюто кажете дойдоха, ''зарибиха ме'', мисион акомпли :D за тех си, пък после в Монреал, къф е проблема :wink:
Заключено