Здравейте,
превели сме парите до Виена и единственият документ за тази транзакция, който имаме, е swift от банката. Според нас той е достатъчен, но не сме сигурни. Има ли някой, който е доказвал превода на парите само със swift и какъв е бил резултата.
Доказателство ли е swift от банката за платена такса?
Re: Доказателство ли е swift от банката за платена такса?
Да. Ние с първите документи пратихме оригионала на swift-а + бланката, която попълваш в банката за изпращане на парите. Там пише основание за плащане, по което във Виена ще се ориентират за кои документи пристигат парите.digit написа:Има ли някой, който е доказвал превода на парите само със swift и какъв е бил резултата.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
oganche, мерси много за бързия и точен отговор.
нашият swift е пратен по mail-a от банката. Ще го принтираме, но трябва ли му печат?
Нямаме бланката за изпращане, но основанието за плащане го пише на самият swift. Необходима ли е тогава самата бланка, която ние нямаме, защото не си направихме копие когато трябваше.
нашият swift е пратен по mail-a от банката. Ще го принтираме, но трябва ли му печат?
Нямаме бланката за изпращане, но основанието за плащане го пише на самият swift. Необходима ли е тогава самата бланка, която ние нямаме, защото не си направихме копие когато трябваше.
Ами сега като се замисля, наистина на swift-а си пишеше всичко, включително и имената. Папката ми е в къщи и не мога да ти кажа сега със сигурност. Но щом сте сигурни, че основаниято го пише там, тогава пращайте само swift-а. Те ще ви разпознаят.digit написа: Нямаме бланката за изпращане, но основанието за плащане го пише на самият swift. Необходима ли е тогава самата бланка, която ние нямаме, защото не си направихме копие когато трябваше.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
В официалният сайт има зададени реквизити за плащането по банков път - трябва да фигурира име - от кого е превода; за какво е - обработка на докс за DCS, в полза на кого е превода и т.н.Не помня вече всичко, но най - важно е в графата за начин за извършване на превода да фигурира FULL PAIMENT или , че е за ВАША сметка. Така във Виена ще си получат цялата нужна сума. След това си изискайте SWIFT - а от банката и го пращайте заедно с пакета документи и ви остава да чакате и да се надявате. Аз реших малко да създам работа на бившите си колежки в банката, та помолих учтиво да ми го подпечатат и разпишат