Оплакване от ЦКБ Внимавайте!!!
Оплакване от ЦКБ Внимавайте!!!
Здравейте, при превода на таксите до Виена отидох в ЦКБ, както много преди мен, но там не можаха да ми потвардят как точно е най добре да се преведат парите защото въвъ всички случаи имало такса за обслужване от трансферираща банка но те не я знаят. Попитах за чек, както повечето от вас са си изпратили парите но те ми казаха че има такса за осребряване на чека и трябва да преведа повече но не знаят колко за осребряване на чека. Та така аз реших да преведа парите с превод та да ми изтеглят от сметката комисионните на др. банки уж за по сигурно, но уви получихме писмо от Лиза Шрайбер че не ни досигат 35 CAD, Пиша това защото знам че се е случавло и на други да ви предупредя НЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ ПАРИТЕ С ЦКБ.
И да попитам какъв точно чек да ми издадат за да няма такса за осребряване от бенефициента?
И да попитам какъв точно чек да ми издадат за да няма такса за осребряване от бенефициента?
Canada 22.9.07
- nevergiveup
Еми не знам защо така са ви казали. Ние получихме Accusé de réception и в него пишеше че са получили чека на стойност 540 CAD и това е. Ще видим. Ако по-нататък се окаже че е имало някакви такси и не достигат пари, те със сигурност ще си кажат(тези от Виена имам предвид. А колкото до чека, ние когато отидохме в ЦКБ ИЗРИЧНО повторихме поне 3-4 пъти, че трябва хората да получат ТОЧНО 540CAD и нито цент по-малко. Те казаха ОК и за да може да ни направят чек, аз си открих сметка и внесох някъде около 580 щатски долара за да може те после от тези пари да издадат чек( съответно в канадски долари по съответния курс за деня) и по-нататък ако има някакви такси при осребряването на чека то те да са за моя сметка и да се изтеглят от нея. Това е начина по който ние действахме и доколкото аз лично разбрах как би трябвало да са нещата. А виждате, че то и при банков превод няма сигурност че във Виена ще си получат парите. Ето например тук, във форума има двама човека, които са им върнали отговор че трябва да довнесат още 35 CAD и помислете, то така следващия път като изпратят 35 долара, там ще пристигнат например 32 CAD и от там пак ще им върнат отговор че пък трябва да внесат още 3 CAD и т.н. Не знам кой е по-правилния начин за изпращане на пари, но явно има проблеми и при двата начина. Аз съм любопитен да прочета от някой от "по-старите" във форума, да кажат те как са изпращали парите и евентуално какви проблеми са имали те.

Re: Оплакване от ЦКБ Внимавайте!!!
Ние сме копие на твоят случай, със същата липсваща сума и списмо от същата дама.eli_t написа: Та така аз реших да преведа парите с превод та да ми изтеглят от сметката комисионните на др. банки уж за по сигурно, но уви получихме писмо от Лиза Шрайбер че не ни досигат 35 CAD, Пиша това защото знам че се е случавло и на други да ви предупредя НЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ ПАРИТЕ С ЦКБ.

От ЦКБ направо ни направиха на маймуни.

Аз липсващите 35 CAD ги пратих с чек. Но първоначално от банката се опитваха и мен да уверят, че НЕ ПРАЩАЛИ чекове и банковият превод бил единственият ни вариант. Обаче аз упорита, че има хора които точно от тук са взимали чекове, и че струва 9 CAD и те......като видяха, че няма мърдане казаха "ааа, да, ние издаваме чекове, ама не ги пращаме". А никой не ги питал за изпращане, а само дали може с чек да пратим сумата в Австрия?! Та с упоритост и питане стигнахме до някаква мениджерка вътре в офисите, която изрично потвърди, че НЯМА такса за осребряване на чека във Виена, и че ще получат точно сумата от 35 CAD, която пише на чека! Таксата тук за нас, за издаване на чека е 7 EUR. Това е. Пита ни защо не сме изпратили и първият път чек, а сме превеждали парите? Ние й отговорихме, че служителката на гишето ни е казала, че не може и тя си замълча. Явно низшите случители имат инструкции и само ако си настоятелен вече си признават, което е тъпо?!
На самият чек в горният десен ягъл пише check No...... Сложих го в едно кратко придружително писмо (за да не е само чека, че може да се види през плика) и всичко в плик. После го пратихм с UPS като дукумент и още чакам някакъв отговор.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
На мен ми обясниха от банката (ЦКБ) че някои банки в Европа не признават какво пише в суифта когато банката е от държава извън ЕС, т.е. вие сте от оня свят дето му нямаме доверие (не че не са прави), но съм бясна на ЦКБ че не ме предупредиха, а чак сега след случая се сетиха за предишен такъв, предполагам че това е случая на Огънче.
ЕЕЕЕЕЕЕЕх родино Българио!!!
ЕЕЕЕЕЕЕЕх родино Българио!!!
Canada 22.9.07
-
triabva da se znae dobre procedurata pri bankov transfer.
v bankata triabva da se obiasni za cia smetka sa bankovite komisioni pri prevoda. vav vashia sluchai sa za vashia smetka. toest nareditelia triabva da pokrie tezi razhodi. zatova trasfera struva poveche ot 540 $, gornicata nad tazi suma e za komisionnata pri swift prevoda.

v bankata triabva da se obiasni za cia smetka sa bankovite komisioni pri prevoda. vav vashia sluchai sa za vashia smetka. toest nareditelia triabva da pokrie tezi razhodi. zatova trasfera struva poveche ot 540 $, gornicata nad tazi suma e za komisionnata pri swift prevoda.

Така сме направили всички, разбира се. Проблема не е в това. Незнаем къде е?!Pincher написа:v bankata triabva da se obiasni za cia smetka sa bankovite komisioni pri prevoda. vav vashia sluchai sa za vashia smetka. toest nareditelia triabva da pokrie tezi razhodi. zatova trasfera struva poveche ot 540 $, gornicata nad tazi suma e za komisionnata pri swift prevoda.![]()
![]()
![]()
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
И ние имахме проблеми с ЦКБ (Добрич), пускам тук един стар свой постинг, в който бях описал какво ни се случи:
"Плащане с чек е най-удачно, според нашия опит. Ние първо опитахме с банков превод, служителката беше нещо недостатъчно наясно с преводи през граница, че ни се обади след няколко дни с информация, че нямало такава сметка и парите се върнали; тя беше сигурна в това, което казва и твърдеше упорито, че ние сме се били объркали жестоко с инфото; писахме до Виена и от там ни отговориха почти моментално, че повредата е в банката, а не в нас. Понеже сме дълбока провинция, обадихме се в централата на ЦКБ помолихме за чек, пратиха ни го; пуснахме го по обикновена поща - препоръчано, чекът беше след седмица във Виена и машината се задвижи. Извод: ако живеете в малък град и сте решили да превеждате парите по банков път, отидете в най-голямата банка, в която служителите имат опит, можете също да поискате чекове от централата на ЦКБ, пристигат за 2-3 дена... заради тези неуредици нашият път към Канада се удължи с 1 месец и се набутахме с около 20 долара, доколкото помня, заради неуспешния по вина на банковия служител превод... но всяко зло за добро, тоя месец закъснение ни даде шанс да бъдем интерюирани от готин служител..."
"Плащане с чек е най-удачно, според нашия опит. Ние първо опитахме с банков превод, служителката беше нещо недостатъчно наясно с преводи през граница, че ни се обади след няколко дни с информация, че нямало такава сметка и парите се върнали; тя беше сигурна в това, което казва и твърдеше упорито, че ние сме се били объркали жестоко с инфото; писахме до Виена и от там ни отговориха почти моментално, че повредата е в банката, а не в нас. Понеже сме дълбока провинция, обадихме се в централата на ЦКБ помолихме за чек, пратиха ни го; пуснахме го по обикновена поща - препоръчано, чекът беше след седмица във Виена и машината се задвижи. Извод: ако живеете в малък град и сте решили да превеждате парите по банков път, отидете в най-голямата банка, в която служителите имат опит, можете също да поискате чекове от централата на ЦКБ, пристигат за 2-3 дена... заради тези неуредици нашият път към Канада се удължи с 1 месец и се набутахме с около 20 долара, доколкото помня, заради неуспешния по вина на банковия служител превод... но всяко зло за добро, тоя месец закъснение ни даде шанс да бъдем интерюирани от готин служител..."
Аз ползвах услугите на Първа Инвестиционна Банка! За по-сигурно вместо 390$,изпратих 400$. Когато получих първото писмо-потвърждение от Виена в него пишеха,че 400$ е прага необходим за да разгледат документите ми! Изрично ме предупредиха да не изпращам допълнително пари и ако ги питам нещо да е в краен случай! Засега ОББ води класацията за най-точни преводи!