за т.1.3 от френската таблица за пресмятане на точките?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alkaponbg

за т.1.3 от френската таблица за пресмятане на точките?

Мнение от alkaponbg »

1.3 Formations privilégiées
a) universitaire 4
b) autre 4

макс. 4

за какво се ставаше дума?
винаги ли си даваш 4 точки :) или само ако се отнася за теб?

http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Eстествено, че само ако се отнася за теб т.е. образованието ти е в списъка с привилигерованите образования.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Linko написа:Eстествено, че само ако се отнася за теб т.е. образованието ти е в списъка с привилигерованите образования.
аз ли не го разбирам правилно или...там не ме питат дали е или не е в списъка на привилегированите професии образованието ми, по скоро малко объркващо е зададено ако става въпрос за това, т.е имат в предвид че ако образованието ти е в списъка, независимо дали е а)университетско или б)друго, взимаш 4 точки при всички случаи, важното е да е в списъка...в онлайн теста беше по добре формулирано
bravo

Мнение от bravo »

Privilegirovano e vis6eto obrazovanie /izob6to/ , kakto i tova, koeto e v spisaka sas tarsenite/ no ne e vis6e, primerno/
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

С две думи, Инженер електронна и комуникационна техника, да си слага 4-те точки ...?

И още ако си завършил това, а не си го упражнявал в България в пълния смисъл на думата, т.е разбирате ме какво искам да кажа, в повечето малки фирми предпочитата да пишат някоя глупост за длъжност в трудовата книжка за спесятване на осигуровките с по нисък клас на професията...та това проблем ли става?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Добре, ето как стоят нещата. Ако дипломата по дадена специалност е в списъка с привилигерованите образования и същата е получена до 10 г. преди датата на подаване на молбата за селекция, то автоматично се дават тези 4 точки. В противния случай трябва да докажеш минимум 1 година стаж по специалността от дипломата през последните 5 г. преди датата на подаване на молбата за селекция, за да ти се присъдят 4-те точки..
Ео го и оригиналния текст от Правилника за селекция:
Pour l'appréciation d'une demande selon le critère 1.3, le diplôme d'études doit avoir été acquis au cours des 10 années précédant la demande de certificat de sélection ou, à défaut, le demandeur doit avoir exercé, durant au moins 1 an au cours des 5 années précédant la demande de certificat de sélection, une profession reliée au diplôme obtenu et pour lequel il est apprécié
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Здравейте. Добре де, ако е сертификат за завършен курс с продължителност 1 година и сега работя същото и имам 3-4 години стаж, ще признаят ли стажа и сертификата и ще има ли 4 точки и за мен:)
Пишеше някъде че ако е някакво професионално обучение , макар и различно от висше образование, се дават допълнително точки стига да е минимум една година или повечв. Така ли е?
Мерси предварително :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Venko, явно не си виждал списъка с привилигерованите образования или не си го разбрал. В него няма такова нещо - "сертификат за завършен курс с продължителност 1 година", минимума е да си учил поне 3 г. редовно след средно (ако нямаш висше) и то по техните стандарти, което ще рече поне 4 г. редовно по нашите стандарти.
LISTE DES FORMATIONS PRIVILÉGIÉES

NIVEAU UNIVERSITAIRE (équivalant à plus de 14 ans d'études à temps plein)

NIVEAU POSTSECONDAIRE (équivalant à 3 ans d'études à temps plein)
Ето ти и линка: LISTE DES FORMATIONS PRIVILÉGIÉES
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Виждал съм го , само че въпроса е друг, защото срещам противоречиви мнения. Значи аз съм Икономист по образование, специалност Аграрна икономика, но работя като Графичен дизайнер. Така, обаче в молбата за слекция аз трябва да напиша, че работя като оператор на компютър(графичен дизайн) и в подкрепа на това аз давам сертификат за завършен едногодишен курс за Графичен дизайн на основата на който аз съм започнал работа като такъв. Защото ако го нямаше този сертификат, ще ми е много трудно да обясня как така съм икономист, а работя Графичен дизайнер. И искам да разбера дали за този сертификат ще ми дадат някакви точки по параграф 1.3 Formations b) autre , макар че трябва да е 4 годишно образование по специалността. Пише в статиите на портала , че за професионални квалификации(а тази една година курс е точно такова нещо) могат да ти дадата точки като са спродължителност минимум една година.
Просто имаше мнения че ще ми дадат 2 точки, други че няма нищо и трети че ще са 4 точките. Това е, надявам се че ме разбираш за какво говоря и тъй като другата седмица ги пращаме документите , ще се разбера най -ясно като ни викнат или не на интервю :D
Предварително благодаря :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, сега вече нещата се изясниха напълно.
Значи, забравяш за каквито и да е допълнителни точки за "привилигеровано образование" тъй като твоето не е в споменатия списък, а си пишеш плюс 2 т. по параграф 1.2.а) от Анекс 1 на Правилника за селекция - за втора специалност с продължителност на обучение 1 година.
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Ей за това говорим :D
Това ме интересуваше, а ти си запознат сигурно на 100% с правилника:)
Благодаря ти за вниманието :lol:
Успех
Заключено