Ima li niakoi koito da e kandidatstwal ot USA?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Pumpkin
Обратна връзка:

Ima li niakoi koito da e kandidatstwal ot USA?

Мнение от Pumpkin »

Zdraweite, ima li niakoi, koito da e kandidatstwal ot USA za Canada? Interesuwa me nai-weche dali bihme mogli da kandidatstwame ot Canadsko posolstwo w USA?
evgenieva

Мнение от evgenieva »

Да, можете да кандидатствата от USA, но трябва задължително да сте легално пребиваващи и да бъдете такива поне за една година напред. Понеже на Канадското посолство им е нужно да са убедени, че до края на вашата процедура ще сте още в статут. Освен това, тази процедура е много по-бавна, отколкото в БГ.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

evgenieva написа: Освен това, тази процедура е много по-бавна, отколкото в БГ.
e kak? при положение че в БГ се чака за фед част поне 4 години, тук ще чакам примерно 7-8 ли :twisted: а и интересно защо е толкова бавно, няма логика, нито потоци имигранти запътили се насам :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Koko

Re: Ima li niakoi koito da e kandidatstwal ot USA?

Мнение от Koko »

Pumpkin написа:Zdraweite, ima li niakoi, koito da e kandidatstwal ot USA za Canada? Interesuwa me nai-weche dali bihme mogli da kandidatstwame ot Canadsko posolstwo w USA?
Не си уточнил за коя процедура питаш - Федералната или за Квебек.
По принцип, както и Евгениева по-горе е споменала - ако си в САЩ легално няма никакъв проблем да кандидатстваш за Канада оттам.
Що се отнася до сроковете за обработка - за съжаление има забавяне във всички консулства които се занимават с обработка на документи по федералната процедура, но поне моите наблюдения са че все пак през Бъфало е по-бързо отколкото през Букурещ. Някаде в официалния сайт имаше посочени сроковете на обработка на различните консулства.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Заключено