krimon написа:Просто някои хора могат да се занимават с бизнес, други не могат, а и не искат. Некадърността не е призвание Освен това не съм много сигурна, че знаеш с какво се занимавам.
Аз предполагам, че неговата сфера на дейност не е много далеч от твоята и...образованието му от България до колкото си спомням е същото.
Принципът "който не рискува, той не пие шампанско" винаги е бил в сила и навсякъде...
Който го устройва спокоен и сигурен живот, него би трябвало да го устройва и възнаграждението му...
уф, омръзна ми да споря - нито сферата му на работа е същата, нито образованието ... стига толкова за мен и "бизнес-проектите" - ще се радвам да си доволна, когато почнеш да ги печелиш големите пари
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:уф, омръзна ми да споря - нито сферата му на работа е същата, нито образованието ... стига толкова за мен и "бизнес-проектите" - ще се радвам да си доволна, когато почнеш да ги печелиш големите пари
Не споря, а се опитвам да "помогна" ако не с друго, с окуражаване, а ти по стар навик си криеш главата като щраус...Някога за теб студентския заем беше непосилен, после за теб работа нямаше, сега...заплата нямало...Огледай се малко- дали няма да се решат нещата като и предишните пъти!
като почнеш да си изплащаш твоя заем говори за моя!
не съм обсъждала работата си във форума и нямам намерение!
лично на мен заплатата ми стига, просто ми се струваше безумие цифрите, за които говорите от 80 000 долара годишно - да кажат тези, които ги получават!
и предпоследно : щраус никога не съм била - няма и да бъда!
и последно: нямам нужда от "помощта" ти - ти май не схващаш, че има хора, които могат да се занимават с цифри и бизнес, но аз не съм от тях и даже се гордея от факта!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:ок тогава, разсъждавайте свободно на темата средна работна заплата и чисти 80 000 годишно, за мен поне никога няма да станат реалност
Никога не казвай "никога"! Иди го виж онзи българин и помисли с какво си по-некадърна! Той е много по-богат от някакви си "средни" с някакви си кирливи 80к.
Само аз ли не схващам за кой българин става въпрос?
krimon написа:алооооооооооооо, не мислиш ли, че прекаляваш
като почнеш да си изплащаш твоя заем говори за моя!
не съм обсъждала работата си във форума и нямам намерение!
лично на мен заплатата ми стига, просто ми се струваше безумие цифрите, за които говорите от 80 000 долара годишно - да кажат тези, които ги получават!
и предпоследно : щраус никога не съм била - няма и да бъда!
и последно: нямам нужда от "помощта" ти - ти май не схващаш, че има хора, които могат да се занимават с цифри и бизнес, но аз не съм от тях и даже се гордея от факта!
Мерси! Друго и не съм очаквала от теб. Ти си типичен пример на неблагодарник. Бог дава на който има благородството да приеме, а и на всеки по заслугите пред него...
Твоята си работа не си обсъждала, но нямаш нищо против да пообсъждаш моята...
Aries написа:
Само аз ли не схващам за кой българин става въпрос?
Онзи с произведенията на изкуството в NY край 5-то авеню. Отдавна го гледах...не му помня името. Трябва да е в последното или предпоследното предаване.
Abe za men ne6tata stoiat taka.Tazi proslovuta zaplata deto ia dav4em 60 000 do kam 65 000,gore dolu idva kam 30$ na 4as i nagore.Ot tiah 4isto ti ostavat kam 20$,kato si go smetne 4ovek po 8 4asa i se polu4ava.Tova za men e prili4en dohod i hi4 ne mi se vijda visok.
Savren oba4e sas srednata zaplata na kanadez bez nikakvo obrazovanie mejdu 30-35 000,kadeto zarabotkata e kam 15-18$ s danazite i 12-15$ sled tiah,parviat primer e kade po-priaten.
Haide sas zdrave,tova be6e pogleda ot moita zvezda na nebeto.Na vsi4ki pojelania za parvata stavka i nagore.
Predpolagam 4e ako se ponapaneme,moje i da napravime.
Az ot4itam samo realnia prihod.Ne6tata se promeniat razbira se ako samo edinia raboti,ima deza i pro4ie.No az onezi v kraia finansovata godina deto ti gi vra6tat ne gi broia,pi6a si gi v grafata priatni iznenadi-ha ha.I bez drugo sa ni gi vzeli dvoino!!
човек може да си помисли, че който не получава 80 000 годишно е пълен мизерник и може само пици да разнася
Stoynev написа:Спред мен тая дискусия отива в грешна посока. Според статистиката средния семеен доход е 60 000 след такси, и всякави сметки за стандарта на средната класа тряба да се основават на тая цифра. От дуга страна бих бил много благодарен ако някои ме светне как така средната заплата е 24000 (преди таксите) на 4овек в Канада а средния семеен доход е 60 000 (след таксите). Вси4ки тези данни са от КАнадската стъкмистика и са официални.
60 000 sled taksi za semeistva s deca.T.e ne se vkluchvat semeistvata bez deva i semeistvata s edin roditel.Ako se vzemat vsichki kategorii togava srednia semeen dohod e savsem drug.
А така, гледай каква полемика се развихрила. Кви 8 кинта/час, кви пет лева.
Любо е прав, по-добре е ако моргиджа е не повече от 25% от нетния доход. Мен ако питате, най-добре е да нема моргидж и да вземам поне 100000 годишно(чисти).
Моят моргидж е доста по-малко от 20% от нетния ми доход, но аз купувах апартамент преди 2 години с 25% даун. Сега обстановката в Калгари е жестока.
Наемите в даунтаун, за апртамент с 2 спални се движат около 1300-1400/месец и НЯМА (особено ако си с деца).
Сносен апартамент в даунтаун (старо строителство-бетон, с две спални) струва поне 250-260000.
Значи, ето я моята сметка (вчера се занимавах със Скоша Банк за моргиджи). При цена 255000 за апартамент, 25 годишен моргидж, на 5 годишен срок с плаваща лихва (прайм-0.75%).
10% даун, 1395 кинта месечна вноска
15% даун, 1315
20% даун, 1230
25% даун, 1139.
Какво излиза, или плащаш 1400 кинта наем, или се стягаш и намираш пари за даунпеймънт (продавваш имот в България, сурвакаш родата, или квото се сетите) и си купуваш апартаментче. В момента даже и кредитна история не ти трябва. За да се вземе такъв заем трябват около 50-60000, зависи от кредитната история. Преди 2 години, с подобен доход ме одобриха за 250000.
При 60000 брутен доход/годишно нямаш грижи да плащаш 1400/месец за моргидж.
Понеже имотите в Калгари скочиха, сега се предлагат и 30 годишни моргиджи.....
НАздраве