Independent написа:Аз пак ще се намеся офтопик да попитам по коя точно логика 1/3 е по-малко от 1/4? Че нещо не ми се връзват сметките, а съм учила 4 математики в университета (ако не броим двете физики + двете електротехники, ама това пък е съвсем офф).
Специално за Джой: вземи две еднакви пръчки салам, раздели единия на 3 равни части, другия на 4 равни части и ела да кажеш от кой салам парчетата са по-големи
Защото бройкаме колко трябва да ти е голям "салама" за да си позволиш да отрежеш парчето от 2000 и да ти остане нащо свястно.
"Намали" ще рече, намали дохода за такъв отрязък за ипотека.
По нейни сметки би трябвало да имаш поне 8000 чисти. 6000 са по-малко.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Мда намерих статия където се казва 4е 24000 е средната заплата за Канада. Пише 4е не са вклю4вали безработните в из4исленията (само емплоимънт инком). Което ще ре4е 4е доста хора имат висок доход не от заплати (а не 4е самите заплати са високи). Демек добре е да ба4каш за себе си (ей БАте що се отказа ) http://www.statcan.ca/Daily/English/060523/d060523c.htm
Благодаря за отговорите - сега ми се изясни и как са полу4ени тези 60000 4исто средно на семейство.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Абе хора, едвам успявам да чета и да се съдирам от смях в същото време. Моля, пощадете ме... На това място с гръм и трясък пристига мухата... Мухахахахахахахахахаха...
току гледам в моята област заплатки на сениор-мениджъри в Торонто, с изисквания до небето - нема нужда да ви ги изброявам, с н-бр. години опит на ръководни постове, в институция, която е със световна репутация ... заплатата е 60 000 г., по-скоро пише
Salary Range: $52,925 - $60,484 Grade 15
Вие къде летите ?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Stoynev написа:Мда намерих статия където се казва 4е 24000 е средната заплата за Канада. Пише 4е не са вклю4вали безработните в из4исленията (само емплоимънт инком). Което ще ре4е 4е доста хора имат висок доход не от заплати (а не 4е самите заплати са високи). Демек добре е да ба4каш за себе си (ей БАте що се отказа ) http://www.statcan.ca/Daily/English/060523/d060523c.htm
Благодаря за отговорите - сега ми се изясни и как са полу4ени тези 60000 4исто средно на семейство.
Хей, Стойнев, кой от двамата е чукчата?
Мисля, че подробно обясних за хората, които получават такива заплати. Питай Сашо с колко почна първата работа седмица след пристигането и не вярвай на "средна температура по болницата"!
Извадката ти сочи само, че тези квалифицирани кадри не са 100% от обществото. Което е съвсем нормално. Трябва да има и развозвачи на пица.
Joy написа:Извадката ти сочи само, че тези квалифицирани кадри не са 100% от обществото. Което е съвсем нормално. Трябва да има и развозвачи на пица.
аз дали разнасям пици
ти за колко на час работиш, Джой
или
за колко на час ще работиш, Джой
или
защо не пуснеш една обява за мед.сестра с 80 000 годишно, да я видя с очите си
Joy написа:Извадката ти сочи само, че тези квалифицирани кадри не са 100% от обществото. Което е съвсем нормално. Трябва да има и развозвачи на пица.
аз дали разнасям пици
ти за колко на час работиш, Джой
или
за колко на час ще работиш, Джой
или
защо не пуснеш една обява за мед.сестра с 80 000 годишно, да я видя с очите си
Обикновено сестрите работят на договор, защото им е по-изгодно. Поне в нашия град е така. Редовно във вестника има обяви за мед. сестри по 40-50$ на час. Рециклирам си вестниците, иначе щях да ти скенирам обявата от вчера.
Някои гл. сестри получават не по-малко от 200,000$ на година. Има доста мед. сестри, които завършват и зд. мениджмънт и работят на ръководни длъжности в болниците с големи заплати или ръководят проекти по кл. проучвания за фармацевтични компании.
Е какво да направя сега като не цени подобаващо Канада изкуството...
Затова пък имаш не лоши шансове за професионален бизнес (доколкото видях от последното предаване "Другата България). Не се оплаквай- някои нямат такива възможности...
ок тогава, разсъждавайте свободно на темата средна работна заплата и чисти 80 000 годишно, за мен поне никога няма да станат реалност
krimon написа:ок тогава, разсъждавайте свободно на темата средна работна заплата и чисти 80 000 годишно, за мен поне никога няма да станат реалност
Никога не казвай "никога"! Иди го виж онзи българин и помисли с какво си по-некадърна! Той е много по-богат от някакви си "средни" с някакви си кирливи 80к.
Просто някои хора могат да се занимават с бизнес, други не могат, а и не искат. Некадърността не е призвание Освен това не съм много сигурна, че знаеш с какво се занимавам.