krimon написа:на мен затова ми беше мисълта
голям праз от разликата 60 000 или 80 000, еле пък 100 000
Що да не е голям празът? Данъкът не става 100% за доходи над 80 000. Някъде около 115-120к даже се стига максималния процент. Канада може да е социална държава, но за мен не е. От мен взимат, за да я направят социална за други Обаче осъзнавам, че така работят нещата и живея в мир.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Най-кофтито на Канада са данъците, от там тръгват и проблемите на средната класа...
Къща на острова имам в предвид естествено западната част, под 250к - 300к за стара къща е просто невъзможно, също за земя за строеж под 100к 120к няма...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bbb написа: Semeistvo s bruten dohod 50-80K ( mrusen , ne chist ) shte vidi kushta za 300K v niakoi drug jivot.Vij ako slojat 50% down payement moje i v segashnia . Sashtoto i za
Средна Класа - 80000-125000. Могат да мислят за спретната, семейна къща за около 450000-550000
Canadamortgage и повечето големи банки май не са сагласни с теб.
Ми те банките ще ти отпуснат голям заем , ама въпросът е как ще го изплащаш.
За мен лично ипотеката + данъците върху споствеността не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.
Последно промяна от IRA на Чет Авг 03, 2006 10:31 am, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
IRA написа:Ми те банките ще ти отпускат голям заем ,ама въпросът е как ще го изплащаш.
За мен лично ипотеката + данъците върху споственоста не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.
Хайде намали на 1/3. Да плащаш 2000 разходи по ипотека и да живееш с 4000 не е мъчение.
IRA написа:Ми те банките ще ти отпуснат голям заем , ама въпросът е как ще го изплащаш.
За мен лично ипотеката + данъците върху споствеността не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.
Въпроса беше дали може да се купи къща за 300 К с 80 К доход без да се слагат 50% на масата. Дали ще се купи е въпрос на лично предпочитание.
Някои искат красива къща, други по-голяма финансова свобода, а трети не искат нищо друго освен да ти казват какво не можеш да направиш. Свят широк - хора всякакви!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
IRA написа:Ами за мен е. 2000 ипотека е много. Аз лично не мога да живея само за да изплащам къща.
2000 не е малко, но 4000 също. Напълно достатъчна сума за да живееш охолно.
Тука и аз ще се намеся, защото и аз съм ги смятъл тези цифри и съм абсолютно съгласен с Ира.
Примерно то тези 2000 дето ти остават, че то само разхода за една кола ти е $1000 на месец, какво да говорим за другите разходи...
Lub0 for President!
###############
IRA написа:Ми те банките ще ти отпуснат голям заем , ама въпросът е как ще го изплащаш.
Въпроса беше дали може да се купи къща за 300 К с 80 К доход без да се слагат 50% на масата. Дали ще се купи е въпрос на лично предпочитание.
Някои искат красива къща, други по-голяма финансова свобода, а трети не искат нищо друго освен да ти казват какво не можеш да направиш. Свят широк - хора всякакви!
Аз не казвам на никого какво да прави. През цялото време казвам според мен. Пък и въпросът е може ли с 80 000 да си купиш къща за 300 000 , да подържаш нова кола т.е да я сменя на всеки 5 години поне и в същото време да му остават пари за пътувания и разни други. Е според мен това може на теория и да може да стане, ама ще е невероятно измъчена работа. Все пак съм съгласна ,че може и да съществуват факири дето да ги могат тия работи, аз засега не познавам.
Все пак ако все пак човек 100 000 , нещата се променят.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Е според мен това може на теория и да може да стане, ама ще е невероятно измъчена работа. Все пак съм съгласна ,че може и да съществуват факири дето да ги могат тия работи, аз засега не познавам.
Аз пък не загрявам изобщо какъв трябва да ти е стила на живот, че 4000 в мес. да стигат за "измъчен живот". Ще съм много благодарна ако някой разпише подробно за какво отиват такива пари, та е толкова измъчена работата.
Е според мен това може на теория и да може да стане, ама ще е невероятно измъчена работа. Все пак съм съгласна ,че може и да съществуват факири дето да ги могат тия работи, аз засега не познавам.
Аз пък не загрявам изобщо какъв трябва да ти е стила на живот, че 4000 в мес. да стигат за "измъчен живот". Ще съм много благодарна ако някой разпише подробно за какво отиват такива пари, та е толкова измъчена работата.
Ot toplia vqzduh e izdigat, izdigat se na gore i toku leko dokosvat tavana s d-to si
$2000 за ипотека и разходите по къщата
$500 за изплащане на кола средна хубост
$160 застраховка за колата
$240 бензин на месец
$100/средно на месец за смяна на масла / миене на колата и други консумативи.
Остават $1000, с които не виждам къде по напред, разходи за 1 дете примерно мин $100 на месец за училище или някакви забавления през ваканцията, детски влог за следване мин $167, и тука ако започнат да се прибвят храна на семейството, бира, вино, цигари, концентрати, дрехи, забавления. Честно не мисля че $4к чисто са голяма сума, интересно ми е някой който живее с $2 или $3к да напише как я кара...
Lub0 for President!
###############
И да разнищим сега и разходите по къщата от $2000:
данъци и такси примерно $300 на месец, ток $200 на месец, телефони интернет примерно още $100 остават $1400, ако нямаш даун пеймънт, къщата която ще можеш да си купи ще бъде за макс 230000 и трябва да е кукла сиреч да не трябва да пипаш нищо по нея, защото няма паре...да не говорим, че при покупка следват и други разходи като нотариус, уелкъм такса и т.н...
Lub0 for President!
###############