Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

-Super-Duper Средна Класа - $250,000-$500,000 само че тези нямат време да си харчат парите защото са работохолици.

За хай нетуъртф индивидуалс няма да говорим защото те танцуват в стратосферата на парите...за тях не е въпрос как да искараме пари а как да искараме повече от миналата година. При тях не се говори за купуване на имоти а за портфейлни инвестиции, а с гуудуил апришиейшънъ си купуват яхта.. :)
Joy

Мнение от Joy »

Каква е хавата за Монтреал?
Горе-долу същата работа.
две коли по 400 плюс бензин и застраховки - 15к
училище за две деца - 12к
Ти това за Монреал ли смяташ? С държавните училища на ниво на частни и с грабителски лизинг? Трябва съвсем грам мозък да нямам за да хвърлям излишни пари на вятъра. Тези 27к могат и да са спестени. Или вложени в българска недвижимост примерно... :roll: Що пък в българска само... :roll:
pumpy

Мнение от pumpy »

Joy написа:
Каква е хавата за Монтреал?
Горе-долу същата работа.
две коли по 400 плюс бензин и застраховки - 15к
училище за две деца - 12к
Ти това за Монреал ли смяташ? С държавните училища на ниво на частни и с грабителски лизинг? Трябва съвсем грам мозък да нямам за да хвърлям излишни пари на вятъра. Тези 27к могат и да са спестени. Или вложени в българска недвижимост примерно... :roll: Що пък в българска само... :roll:
смях в залата :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

и на лизинг и на изплащане все хвърляш 5-6 хиляди годишно в кофата, ако си вземеш нова кола
БайМиле

Мнение от БайМиле »

AlexAA, цените на къщи и имоти скочиха доста в Монтреал за последната година, година и половина (а също така и лихвеният процент). За 320G до 350G все още може да се намери сносна къща (2+ bedrooms, 100 - 140квадрата living space) в добър квартал но годишните данъци са доста дебели ( 3 до 6 средно). За същите кинти можеш да купиш супер сottage с 1/2 до 3 декара земя извън Монтреал (8 до 20км, смешни годишни данъци) но забрави да ходиш до града преди 10-11ч сутринта и след това да се прибираш преди 7.30 - 9.00ч вечерта.

И в двата случая ако сложиш 20% - 25% down ще ти излезе средно 1500 до 1900 долара на месец мortgage (т.е. горе-долу една месечна заплата при годишна 35g - 40G)
Joy

Мнение от Joy »

От кое ти е толкова смешно бе? Хайде да не зачепкваме пак въпроса с класациите- нямам никакво желание да споря с дървени философи. Разрови назад из форума и се убеди сам! Сигурна съм, че няма какво да ровиш- не си толкова късопаметен.
Joy

Мнение от Joy »

БайМиле написа:AlexAA, цените на къщи и имоти скочиха доста в Монтреал за последната година, година и половина (а също така и лихвеният процент). За 320G до 350G все още може да се намери сносна къща (2+ bedrooms, 100 - 140квадрата living space) в добър квартал но годишните данъци са доста дебели ( 3 до 6 средно). За същите кинти можеш да купиш супер сottage с 1/2 до 3 декара земя извън Монтреал (8 до 20км, смешни годишни данъци) но забрави да ходиш до града преди 10-11ч сутринта и след това да се прибираш преди 7.30 - 9.00ч вечерта.

И в двата случая ако сложиш 20% - 25% down ще ти излезе средно 1500 до 1900 долара на месец мortgage (т.е. горе-долу една месечна заплата при годишна 35g - 40G)
Ха посмали малко! :shock: За 350к палат ще построиш. На острова.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Havata navsiakade e edna i sashta.Sas po malko ot 70 000 god dohod /bruto/ na semejstvo niama kakvo da govorim za sredna klasa......
kakвото потърсило,такова намерило
pumpy

Мнение от pumpy »

Joy написа:От кое ти е толкова смешно бе? Хайде да не зачепкваме пак въпроса с класациите- нямам никакво желание да споря с дървени философи. Разрови назад из форума и се убеди сам! Сигурна съм, че няма какво да ровиш- не си толкова късопаметен.
аз честно казано нямам намерение и да споря
каквито родителите такива и децата и амбициите им...е моите никога не са били за среден медицински персонал - нито за мен, нито за децата ми
БайМиле

Мнение от БайМиле »

Joy, палат ще построиш и за под 270G, но за земята ще ти отрежат главата, терен (-че) за по-малко от 100G - 120G в сносен квартал (Montreal-Center, South-West, NDG or Мont-Royal) не можеш да намериш (казвам го от опит защото аз от година и полувина съм в процес на търсене). Ти ако знаеш. . :lol: светни и ме отвори, аз ще бутна $$$ (комисионна) :P
pumpy

Мнение от pumpy »

БайМиле написа:Joy, палат ще построиш и за под 270G, но за земята ще ти отрежат главата, терен (-че) за по-малко от 100G - 120G в сносен квартал (Montreal-Center, South-West, NDG or Мont-Royal) не можеш да намериш (казвам го от опит защото аз от година и полувина съм в процес на търсене). Ти ако знаеш. . :lol: светни и ме отвори, аз ще бутна $$$ (комисионна) :P
то реалността не е като приказките, но какво ли разбираме ние с празните глави.....
Joy

Мнение от Joy »

poumpy написа:
Joy написа:От кое ти е толкова смешно бе? Хайде да не зачепкваме пак въпроса с класациите- нямам никакво желание да споря с дървени философи. Разрови назад из форума и се убеди сам! Сигурна съм, че няма какво да ровиш- не си толкова късопаметен.
аз честно казано нямам намерение и да споря
каквито родителите такива и децата и амбициите им...е моите никога не са били за среден медицински персонал - нито за мен, нито за децата ми
Wow! :shock: От високо болезнено се пада да знаиш! :lol: Ха ти стани поне "среден". Доколкото знам за такъв учиш... :lol:
Между другото, семейството ми не се състои само от мед. персонал. :wink:

Къде е писано, че за да си повече от "среден" мед. персонал трябва да завършиш частно училище? :D

Като стана на въпрос за..."каквито родителите-такива и децата" мога да разкажа продължението на историята за емигрантското детенце с 5-те езика (завършило същото държавно у-ще между другото), за което форума преди години вкупом викаха "не може да бъде".
Това момиченце сега е емиграционен офицер в Дорвал и посреща новопристигащи, следва авиация в Университета и се е нацелила сериозно към висока админ. длъжност в "Транспорт-Канада". :wink:
И това не е благодарение на частни училища, пумпи!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Joy написа: Къде е писано, че за да си повече от "среден" мед. персонал трябва да завършиш частно училище? :D

Като стана на въпрос за..."каквито родителите-такива и децата" мога да разкажа продължението на историята за емигрантското детенце с 5-те езика (завършило същото държавно у-ще между другото), за което форума преди години вкупом викаха "не може да бъде".
Това момиченце сега е емиграционен офицер в Дорвал и посреща новопристигащи, следва авиация в Университета и се е нацелила сериозно към висока админ. длъжност в "Транспорт-Канада". :wink:
И това не е благодарение на частни училища, пумпи!
Бе то всичкото това много хубаво, обаче ако трябва да сме обективни, малко от децата са генийчета, просто са обикновени деца, с обикновени заложби, поне мойте деца са такива и едно частно училище ги изстрелва като ракета нагоре, нещо, което много трудно ще постигнат в едно държавно. Личен опит. Така че айде стига глупости, а? :twisted:
Let it go...
survivor

Мнение от survivor »

poumpy написа: смях в залата :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Пумпи, не знам на кое толкова се смееш, но за много семейства със средни доходи приоритетът е да живеят в добри квартали, една от екстрите на които са добри публични основни училища. За частни училища се мисли повече вече от гимназията (то и само за гимназиите има класации, от които човек да си направи сметка в кое училище си струва да си прати детето). Много от франкофонските частни гимназии (там и английски се учи добре) са по 3000 долара годишно, с униформите и други екстри стигат до 4000. Толкова струва и обучението в училището най-високо в класацията - Бребеуф или както там се пише на български. Англофонските частни гимназии могат да стигнат и до 15 000 годишно. Та твоята сметка 12 000 долара за частно училище на 2 деца ми се струва доста произволна.
survivor

Мнение от survivor »

Бай Миле, на теб Бросар сносен квартал ли ти се струва?
Joy

Мнение от Joy »

Ivet написа: Бе то всичкото това много хубаво, обаче ако трябва да сме обективни, малко от децата са генийчета, просто са обикновени деца, с обикновени заложби, поне мойте деца са такива и едно частно училище ги изстрелва като ракета нагоре, нещо, което много трудно ще постигнат в едно държавно. Личен опит. Така че айде стига глупости, а? :twisted:
Никъде не съм казвала, че детето е генийче, въпреки, че е оправна момата...Дете от смесен брак, завършило интернац. у-ще с 3 езика-ето ги 5. Интернац. програма в сежепа я изстрелва директно на държавен пост, а професията на таткото определя донякъде и амбициите. Това е.

Бай Миле, само тези квартали ли са на острова? Ти си избрал най-скъпите и най-смотаните. Разходи се малко и се огледай! Има толкова по-хубави местенца от посочените еврейски свърталища.
Заключено