Аз съм се водила до една определена възраст от ценностната система на родителите си, после съм оставила нещата, които съм възприела за "добри" за мен и съм ги оцветила в светлината на живота, който съм живяла ... а там не е била средата на моите родители и традиционните семейни ценности ... така вече повече от 20 години. На никой не съм подражавала, но дори да бъдеш "фен" на някоя поп-рок-група, да носиш модните едно време дънки, да пушиш някаква марка цигари и т.н. винаги е било признак на това дали си "кул", както го наричат децата тук. Пълен абсурд е да смяташ, че ще изпратиш детето си на училище тук /а в България е твърде-твърде по-трагично положението/ и няма да го гледат как е облечено и дали се "носи" по модата ... като не си кул си аут.
Не знам дали ме разбираш правилно, но на мен дискусията ми е по вкуса и съм готова да продължа безкрайно
Аз например не ходех в едновремешните "пушкоми"

, защото ама никак не ме привличаше тютюневия дим и съответно имах рестриктивно изритване от страна на една компания. Същото ставаше ако не избягаш от час

- просто не си кул, "зубрач", "натегач" и т.н. И иницаторите бяха във всеки клас едни и същи. Не ме убеждавай, че си бил от групичката на зубрачите

Питам аз брат'чедите на дитето в България защо имат джи-ес-еми в 3 клас в училище - ами не си "кул" и всички деца носят, само на най-бедните родители децата не носят и никой не си говори с тях

Знам къде са възпитавани и какво е мнението на родителите им за това. Средата също - съвсем "нормално" училище. Тук слава богу не са на мода точно джи-ес-емите, тук малко по-простички - два потника по-дълги и разноцветни тениски една върху друга. Ама ако си "по-самостоятелен" - ами не си интересен, аут от всеобщите интереси. Това обаче е само повърхността на по-съществените за мен неща. Модата е в мисленето.

Модата да се чете например преди 1-2 г. Хари Потър и да не се чете нищо по-смислено, модата да се "забавляваме", вместо да правим нещо по-смислено ... Нищо, което не е забавление не е гот и т.н.
капиш