Да погледнем на нещата от друг ъгъл
Ivet
Пуснато на Вто Юли 25, 2006 11:04 am Заглавие Да погледнем на нещата от друг ъгъл
--------------------------------------------------------------------------------
Та, какво от Канада ще ви липсва, ако се върнете в България
zashto ti da ne smiatash da si hodish ?:))))
Пуснато на Вто Юли 25, 2006 11:04 am Заглавие Да погледнем на нещата от друг ъгъл
--------------------------------------------------------------------------------
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Niamam namerenie da se vra6tam v Balgaria. Nikoga.
Bravo niakoi pat gi rasish edni, kato pionerski porachenia
)))
Nishto ne se znae
Bravo niakoi pat gi rasish edni, kato pionerski porachenia

Nishto ne se znae
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
- Ivet
- Обратна връзка:
Муха, в горния десен ъгъл на всеки постинг има едно бутонче "цитат". Натискаш го на мнението, което искаш да цитираш и воала - имаш си добре оформено цитатче.myha написа:Ivet

Let it go...
за липсите
Липсата на бездомни кучета, които в София бяха толкова много, а и толкова гладни, че чак ми настръхват косите като си ги спомня. Приятните разходки без притеснения, че нещо лошо ще ти се случи или най-малко бездомните кучета ще те залаят...
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
въпреки че не съм в Канада,бих желал да се включа като живеещ на континентаiliana написа:Редът. Възможността да свършиш админстративна работа без да ставаш от дивана. Или ако ти се наложи да ходиш по институции - взимаш си номерче, сядаш си като бял човек. Не висиш по опашки като сопол на плет и не ти дишат потни цигани във врата докато си попълваш документите. Никога не попадаш на една от безкрайните 15 минутни почивки.
Начина по който хората са съумяли да си организират живота въпреки тежките климатични условия. Как така нито веднъж канадците не ги изненада зимата?
И много други подобни дребни нещица които правят живота по-лесен.

Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аз също не бих се върнала никога в БГ по собствено желание.
Но хипотетично: ако се върна, това, което би ми липсвало най-много, би било чувството за човешко достойнство. Чувството, че на първо място съм уважавана, защото съм ЧОВЕК - от държавата, от институциите, от фирмите, от познатите и непознатите, които срещам навсякъде.
Чувството за сигурност, че ще съм посрещната доброжелателно, където и да отида, без да се налага да "подсказвам", че има за какво да ме "уважават", като например:
- споменаване на подходящи (влятелни) познати
- наличие/предлагане/демонстративно харчене на пари
- подходящо служебно положение
- колата, която карам
- дрехите, които нося
- cell phone (по възможност закачен на врата, за да се вижда)
и т.н.
От много неща мога да се лиша, предполагам (визирам най-вече материалните), но за мен би било смазващо да живея без това чувство.
Това е главната причина да се махна от БГ и главната - да не искам НИКОГА да се върна.
Има и стотици други неща, естествено, но ще стане километричен постинг, така че не бих могла да ги изброя тук.
Може би да опитам някои от най-важните:
- Би ми липсвал уредения, сигурен и спокоен живот.
- В професионален план биха ми липсвали насърчението и подкрепата на колегите и шефовете ми за всяко едно начинание. Инвестициите за скъпо обучение само при споменаване, че имам нужда, желание или идея да науча някоя нова технология, за да я приложа. Ако трябва дори да отида там, където е разработена технологията, няма проблеми.
И още много неща като горните, които не виждам как биха могли да се случат в БГ в обозримо бъдеще. Е, поне що се отнася до моето. Все пак, животът ни е само един и разполагаме с определен отрязък от време.
Но хипотетично: ако се върна, това, което би ми липсвало най-много, би било чувството за човешко достойнство. Чувството, че на първо място съм уважавана, защото съм ЧОВЕК - от държавата, от институциите, от фирмите, от познатите и непознатите, които срещам навсякъде.
Чувството за сигурност, че ще съм посрещната доброжелателно, където и да отида, без да се налага да "подсказвам", че има за какво да ме "уважават", като например:
- споменаване на подходящи (влятелни) познати
- наличие/предлагане/демонстративно харчене на пари
- подходящо служебно положение
- колата, която карам
- дрехите, които нося
- cell phone (по възможност закачен на врата, за да се вижда)
и т.н.
От много неща мога да се лиша, предполагам (визирам най-вече материалните), но за мен би било смазващо да живея без това чувство.
Това е главната причина да се махна от БГ и главната - да не искам НИКОГА да се върна.
Има и стотици други неща, естествено, но ще стане километричен постинг, така че не бих могла да ги изброя тук.

- Би ми липсвал уредения, сигурен и спокоен живот.
- В професионален план биха ми липсвали насърчението и подкрепата на колегите и шефовете ми за всяко едно начинание. Инвестициите за скъпо обучение само при споменаване, че имам нужда, желание или идея да науча някоя нова технология, за да я приложа. Ако трябва дори да отида там, където е разработена технологията, няма проблеми.

И още много неща като горните, които не виждам как биха могли да се случат в БГ в обозримо бъдеще. Е, поне що се отнася до моето. Все пак, животът ни е само един и разполагаме с определен отрязък от време.

If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Е това се казва компания ! Дори за Канада това си е голяма работа !Val написа: - В професионален план биха ми липсвали насърчението и подкрепата на колегите и шефовете ми за всяко едно начинание. Инвестициите за скъпо обучение само при споменаване, че имам нужда, желание или идея да науча някоя нова технология, за да я приложа. Ако трябва дори да отида там, където е разработена технологията, няма проблеми.![]()
Би ли ми казала коя е тази толкова дашна компания та да взема да се ориентирам към нея ...
Благодаря !
Ех, няма да си кажа публично...
Само мога да подскажа, че е с три буквички и е известна в цял свят.
Ти по какво съдиш, че това е "голяма работа", т.е. изключение за Канада? Работил ли си в големи компании тук? Аз преди тази бях в друга, не чак толкова известна, и пак беше така. Давам си сметка, че това не важи за малки фирми, но според моя опит, е правило за средни и големи фирми в Канада.
А, и като казах това, се сетих, че още едно важно нещо би ми липсвало много, ако се върна в БГ - чувството, че съм там, където нещата в света се случват. Както в професионален, така и в политически/обществен аспект.
Извинявам се за редакцията. Тука имаше нещо за БГ, но реших да го махна, за да не засегна БГ патриотите.

Ти по какво съдиш, че това е "голяма работа", т.е. изключение за Канада? Работил ли си в големи компании тук? Аз преди тази бях в друга, не чак толкова известна, и пак беше така. Давам си сметка, че това не важи за малки фирми, но според моя опит, е правило за средни и големи фирми в Канада.
А, и като казах това, се сетих, че още едно важно нещо би ми липсвало много, ако се върна в БГ - чувството, че съм там, където нещата в света се случват. Както в професионален, така и в политически/обществен аспект.
Извинявам се за редакцията. Тука имаше нещо за БГ, но реших да го махна, за да не засегна БГ патриотите.

Последно промяна от Val на Вто Авг 01, 2006 12:05 am, променено общо 1 път.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.

Последно промяна от bbb на Вто Авг 01, 2006 12:33 am, променено общо 1 път.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Кажи ми го лично ако е такава голяма тайна... не разбирам въобще защо е тайна ??!!Val написа: Ех, няма да си кажа публично...Само мога да подскажа, че е с три буквички и е известна в цял свят.
![]()
![]()
Да, работил съм и то в цели 3 (три) такива . И трите американски с клонове в Канада, две Fortune 500 и една Fortune 1000. Такива "благини" обаче нямаше .Val написа: Ти по какво съдиш, че това е "голяма работа", т.е. изключение за Канада? Работил ли си в големи компании тук?
Ами аз в малки фирми не съм работил, та не знам ...Val написа: Давам си сметка, че това не важи за малки фирми, но според моя опит, е правило за средни и големи фирми в Канада.
Обичам фантастиката, но не и ненаучната ...