Dali e validno i za Canada???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Dali e validno i za Canada???

Мнение от hankroum »

http://www.dnes.bg/article.php?cat=80&id=11479

badete vnimatelni kato karate - mnogo sa razli4ni pravilata im.
az moga da spodelia 4e na vtorata sedmica v down town v Montreal v 18h
rush hour minah na 4erveno i vednaga tragna policeiska kola da me presledva. otnesoh globi4ka i to4kite namaliaha. e az ne sam vinoven 4e ne vidiah svetofara - i bez tova be6e tamno a i v Quebec svetofarite sa boiadisani 4erno, koeto dopalnitelno uslojniava situaciata.ama karam v Montreal i sam dlajen da spazvam tehnite pravila.
tova e jivota.
blagodaren sam 4e ne napravih niakoia katastrofa.
ama dokato svikna s tezi sfetfari na drugia krai na ulicata...
ama kvo da se pravi...
minaval sam i na 4erveno v Ottawa, Quebec, Toronto i slava bogy niamalo e policai. estestveno po nevnimanie sam go napravil.
sega jiveia v Calgary i 4akam niakoi den da mi pratiat 4estitka - to tuk ima kameri navsiakade, dori i v parkirani avtomobili.
karaite predpazlivo i umnata.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Аватар
trans

Мнение от trans »

Мдааа
Няколко пъти се озовавам в насрещното движение :oops: Тук една улица е еднопосочна и хоп изведнъж виче е двупосочно Разкош
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

trans написа:Мдааа
Няколко пъти се озовавам в насрещното движение :oops: Тук една улица е еднопосочна и хоп изведнъж виче е двупосочно Разкош
Хе-хе, пък какъв е купон като седнеш за пръв път зад волана в някоя държава с ляво движение :D!
Obey gravity ... It's the law!
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Аз хем съм живял в Лондон повече от 2 години ама.. Значи минавах през Лодон и реших да остана 2 дни да си видя с приятелите. Моят човек пристига, аз се качвам в колата и тръгваме. Ами усещането беше все едно си във влакчето на ужасите, че и по-зле, щото влакчето е наужким.
Кара си моят приятел и не му дреме, че е грешната лента (на мен поне така ми се струваше). В един момент се зададе един дабълдекър срещу нас и аз викам "брато, иди в дясното платно, щото си е е**ло майката". Моят човек умря от смях...
Както и да е. Човек трябва да се повози из Лондон да му се поизправят косите.
НАздраве
П.С. Сещам се как чаках автобус в Лондон от грешната страна на улицата.....
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Хехе
Аз редовно си спирах по средата на улицата (пред светофара) докато свикна. Иначе в действителност е по-удобно така, ако си първи пред светофара го виждаш.
Купона настава обаче на пролет, когато стоп линиите и всяка друга маркировка е почти незабележима. Те тогава съм по средата на кръстовището и тая лента си е моя но и другата не си я давам.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

На мене ми е интересно дали в друга държава съществува такава "удобна" глупост като канадския светофар или и това е още едно от "гениалните" им творения тук.

Илияна искам да те питам като в БГ са по-неудобни светофарите, ти колко пъти си спирала там на средата на кръстовището?
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Стойнев, не съм съгласен и според мен тука са много по-удобни. В България има много светофари ако не спреш 3-4 метра преди кръстовището има да си кършиш врата докато видиш кога светва зеленото. Разбира се ако не потеглиш 0.0001 ms след като е светнало, отзад ти набичват 12 гневни клаксона :D
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Мите ама ти забравяш 4 в БГ нямам един светофар както е тук, а поне 3 които мога да гледам, та не разбирам как може да съм едновременно и под трите :D . И въпросът си ми остава, някой виждал ли е дуга държава с такова нещо. Аз не съм пътувал много и затова питам. Ина4е тука имам за една година ве4е 20 000км и още 4ат пат спирам и на средата
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ама не навсякъде са 3 :wink: На някои места си е само 1.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Stoynev написа:... И въпросът си ми остава, някой виждал ли е дуга държава с такова нещо...
По Щатско са същите.
Аз уж съм им свикнал на канадските светофари, ама вчера пак ме изненадАха :D! Оказа се, че малко преди залез, слънцето може да се окаже по-ниско от светофара и като спирах по кръстовищата, за да видя светофара, трябваше да си вдигам сенника и да се дзверя с присвити очи срещу слънцето ... :D :beer:.
Последно промяна от VanBC на Съб Юли 29, 2006 3:50 am, променено общо 1 път.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Hubavo si e tozi edin canadski sfetofar. osobenno nai obi4am kato kara pred men edin kamion ot onia deto raznasiat ne6tata ili po goliam i toi mine na jalto-4erveno, se6taite se az na kakvo minavam na uzrialo 4erveno estestveno i kvo ako ima 4engeta, kamera ili ne6to podobno 6te otnesa globi4kata kato kuco pile domat.

a pak nai e interesno ve4erta po st. Caterin v Montreal4eto kagato e tamno i sfetofar4eto e da lampite i vsi4ko sveti i stava6 raznogled, a lampata-uli4nata e na sa6tata viso4ina i kvo varvi go tarsi toia pust sfetofar ako ne gi znae6 naizust.

abe ob6to vzeto lipsva im malko sfetofar4eta, a tuk v Calgariisko im lipsvat i tabeli 4at pat. pak kak po4vat, svar6vat ulicite ili se prevra6tat v drugi, abe 6antava rabota. a ima i takiva deto malko e ima posle iz4ezva s kilometri i posle pak se poiaviava sa6toto ime.
e pal tova ne moga i nemoga da go razbera. ako moje niakoi da mi go obiasni 6te sam mu blagodaren!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Abe iz ciala Evropa sam karal,no mi se struva che tuk e po prakrichno sas tezi svetofari....i vtoro ulicite sa mnogo pravilno razpolozheni/ug-sever,iztok-zapad/nikoga ne mozesh da se zagubish vav nepoznat grad.
kakвото потърсило,такова намерило
Заключено