Получихте ли 100-те САD надбавка на детските?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pumpy

Мнение от pumpy »

bateto написа:и ти ли си пиян ,че говориш глупости,нали дойде в богата държава ,защо тогава тези 100д. са ти проблем за да купиш на детето памперс,какво ти пречи да ги заработиш ,а не да чакаш на подаяние.
е за това ти писах по-горе - когато започнеш да се грижиш за малък човек до теб, тогава ще ни разправяш как се опъва каиша и кои долари са кирливи. и защо child benefits са подаяние, а medical and dental benefits при работа не са ?

честно казано аз не виждам голяма разлика във въпросите: "кога ще дойдат тези 100 долара детски?" и " вярно ли, че шофьорите в Албърта изкарват по 60 кинта на час?"
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

Батето, то вместо да си щастлив и благодарен на Господ, 4е си дотиран интелектуално и физи4ески до такава степен, 4е нямаш нужда от помощи от никакьв вид,ти си трьгнал да критикуш тези, които са малко или много зависими от помощите на правителството.

Аз познавам хора, които пе4елят ужасно много пари, тук в Монтреал, и които са много по щедри отколкото теб кьм социално по слабите.
Тези, които 4акат с нетьрпение 100$ са с реални социални проблеми и според мен ти трябва да погледнеш проблема от друга страна. Щом като правителството е решило 4е има хора, които имат нужда от помощи, зна4и така е.

А относно за Канада и Бьлгария, аз мисля, 4е ве4е от много време бьлгарите, които са още в Бг, знаят много добре каква е ситуацията тук, и така 4е само един наивник би още гледал Канада като средтсво за забогатяване.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bateto написа:Абе хора намерете си работа и не чакайте на подаяния.За някакви кирливи 100д. да се унижавате ,че чак и да ги притеснявате.Засрамете се братя българи,ние да не сме индуси или араби с една сурия деца дето да ни хранят,млади сме здрави сме и способни или може би греша. :(
Защо не спреш да пишеш глупости? Ако някой може да изхрани дете (че и себе си) с тази сума трябва да има сбъркани представи за живота.
Ако не знаеш, да те осветля, че Канада е една от страните с най-слабо развита система за гледане на деца в обществени заведения. Едно работещо семейство плаща много високи суми, понякога от порядъка на 1,000$ на месец за едно дете за детско заведение. Та тези 100$ (от които остават много малко, ако и двамата родители работят) са с цел да компенсират разходите по отглеждане на детето ДОКАТО родителите работят. Това е идеята на Харпър за решаване на проблема; либералите искаха да вложат парите в създаването на нови детски заведения.

Много мразя да чета глупости от хора които първо, нямат представа за какво говорят и второ изказват се, независимо че не ги касае това, за което говорят и най-важното, изопачават фактите. :roll:
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

beckythomas9 написа:
bateto написа:Абе хора намерете си работа и не чакайте на подаяния.За някакви кирливи 100д. да се унижавате ,че чак и да ги притеснявате.Засрамете се братя българи,ние да не сме индуси или араби с една сурия деца дето да ни хранят,млади сме здрави сме и способни или може би греша. :(
...
Много мразя да чета глупости от хора които първо, нямат представа за какво говорят и второ изказват се, независимо че не ги касае това, за което говорят и най-важното, изопачават фактите. :roll:
Toj bateto deca sas sigurnost niama :") zatowa gowori taka ... i malko zawijda na tezi, koito imat po 2-3 :")).

A i malko se prawi na bezgrani4no bogat, ta "drebni" dohodi ne go walnuwat ...

I kakto spomena beckythomas9 niama wrazka da se wzimat pod wnimanie w tazi tema mnenia na hora, koito i haber si niamat kakwo e towa da se griji6 za dete :"))

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

beckythomas9 написа:... либералите искаха да вложат парите в създаването на нови детски заведения....
A towa da mi go pokajat napraweno, 4ak togawa 6te go powiarwam.

Towa ot Harpar pone moje6 da go "useti6" niakak, a drugoto sa si 4isti obe6tania, koito nas - roditelite na deca, koito sega se nujdajat ot detska gradina - ama waob6te ne ni topliat, za6toto realizaciata na towa 6te stane min sled 10 godini, kogato na6ite deca niama da imat nujda ot towa.

A te kato sa si re6ili, da si dwijat i programata za nowi detski gradini sa6to - lo6o niama, no za men towa zwu4i kato me4ta ...

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Отварям сутринта форума и какво да видя - изписали се цели 2 страници за такава тривиална тема. Отварям темата и какво да видя - Батката пак се изходил (уупс, изказал) по темата.
Значи по темата първо. Жената получи 100-те кинта преди 3 дни. Издразних се обаче, че федералните не са спряли таксите (примерно, базирано дохода от миналата година), ами жената ще трябва са се разправя с тези прословути кинти като попълва данъчна декларация догодина.
Сега малко да почеша клавиатурата...КАкто съм писал и преди, аз съм против детските добавки и БЕЗКРАЙНИТЕ социални помощи, освен ако не става въпрос за хора с умствен или физически недъг. Тези 100 кинта са чиста демагогия, просто купуване на гласове.
За мен правилният подход е да се намалят данъците, а пък който си прави деца да си ги гледа. Аз като си направих дете не съм питал правителството какво мисли по въпроса...
Както и да е. Сега малко по-свежо, че е петък и уикендът започвааааа.
Искрено пожелавам на всички сладури (разбирай майки и татковци) да получават толкова високи доходи, че да не се класират за НИКВИ шибани детски.
Наздраве
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Mark написа:
beckythomas9 написа:... либералите искаха да вложат парите в създаването на нови детски заведения....
A towa da mi go pokajat napraweno, 4ak togawa 6te go powiarwam.

Towa ot Harpar pone moje6 da go "useti6" niakak, a drugoto sa si 4isti obe6tania, koito nas - roditelite na deca, koito sega se nujdajat ot detska gradina - ama waob6te ne ni topliat, za6toto realizaciata na towa 6te stane min sled 10 godini, kogato na6ite deca niama da imat nujda ot towa.

A te kato sa si re6ili, da si dwijat i programata za nowi detski gradini sa6to - lo6o niama, no za men towa zwu4i kato me4ta ...
Така е, ние няма да го усетим (не че ще усетя много съществено и 100$/месец помощ; има-няма 1 година), но по принцип в Канада (освен в Квебек) системата за доучилищни грижи е една от най-лошите в света! Родителите нямат голям избор и се принуждават да си стоят вкъщи и сами да си гледат децата (ако единият има някакъв доход) или да ги дадат за отглеждане в семейните градини, където не винаги има добри условия и където "гледачите" не са квалифицирани. Става въпрос за държавната политика в случая.
dudi

Мнение от dudi »

някои ще обясни ли тези 100 от Харпар за кои деца се полагат?
nikito

Мнение от nikito »

за деца под 6 год.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

dudi написа:някои ще обясни ли тези 100 от Харпар за кои деца се полагат?
Полагат се на ВСИЧКИ деца до навършени 6 години, независимо от дохода на родителите (обаче в зависимост от дохода се удържат данъци върху основната сума).
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Както казах, може ли ерген човек да почувства каквото чувства този с деца. Той си пее неговата песен. Сериозно ли мислите, че има някой който въпреки че би имал заплата от порядъка на 60-70 К с дете ще се дърпа да не взема детски? "Не аз съм достатъчно богат, няма да взимам детски". Няма трезво мислещ такъв.
ДОбре че са тези детски че да взимаме памперси на детето, иначе първите 3 месеца в Канада ни подгизнаха ръцете от миене на пелени.
От предишния ми постинг е вярно че не би могъл да разбереш дали работя или не, затова си решил да ме категоризираш към неработещите. Вярно е също така обаче, че от твоя става ясно че ти не си женен или поне нямаш деца. Както и да е. Реших да се включа с отговор по, в интерес на истината, моя тема за да си почеша малко езика. Но не ми даваш хъз. То така или иначе смислен отговор на такива простотии неможе да се даде.
ivandi

Мнение от ivandi »

леле държавата, в която за голяма част от семействата с деца, детските са критични за вързването на бюджета.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
Western

Мнение от Western »

:tk:

:rotfl:
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Al Bundy написа:ДОбре че са тези детски че да взимаме памперси на детето, иначе първите 3 месеца в Канада ни подгизнаха ръцете от миене на пелени.
А как преплувахте океана се чудя аз? :cry:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

ivandi написа:леле държавата, в която за голяма част от семействата с деца, детските са критични за вързването на бюджета.
А има ли държава, където болшинството от семействата с деца НЯМАТ проблем с връзването на бюджета??? Можете ли да ми посочите коя е тази държава? Интересно ми е също в България колко семейства с деца успяват да "вържат" бюджета.

Освен всичко останало, парите за които говорим НЕ СА детски. Ако ще говорим за детски, да, за някои семейства сигурно са важни за връзването на бюджета. Само човек, който няма деца не може да си представи разходите, които са свързани с отглеждането им; в добавка към "насъщните" неща като дрехи и храна, "допълнителните" неща - уроци по музика, танци, спортните занимания, концертите, увеселителните паркове и музеите струват пари. И то немалко пари. Като добавим и градина/гледачка, то голяма част от "остатъчния" бюджет на едно семейство с деца, като се махнат парите за жилище и сметки всъщност отива точно за задоволяване на нуждите на децата. Затова всяка стотинка, която се получава за тях е ценна за родителите, независимо от дохода им. Защото тези, които не си броят стотинките са един много малък процент от населението на която и да е държава.
Заключено