Проблем с осигурителната книжка
- nevergiveup
Проблем с осигурителната книжка
Изчетох доста материали за осигурителната книжка и разбрах че на края на всяка попълнена с осигуровки страница освен моя подпис трябва да има подпис и печат на ревизор т.е. книжката трябва да е ревизирана. Да ама днес като отидох в НОИ - Сливен, ревизора категорично отказа да ми ревизира книжката като каза че така е била напълно легитимна! Как вие ги накарахте да ви ревизират книжката? Аз мисля да ходя пак с адвокат!
- nevergiveup
Да, трябва да е заверена всяка страница на осигурителната книжка. Казва се заверка на стажа, при заверката е добре да носиш всички платежни документи за платени осигуровки, включително и за довнесените осигуровки, ако на края на годината си имал да изравняваш, защото не се знае какво е нанесено в информационна система на НОИ, ако изобщо имат такава в Сливен. Но заверката става само при завършена година, т.е. ако искаш да завериш 2006 не става, освен ако не прекратяваш дейността си.
Това ми е информацията от преди 2-3 години. Може да има и някаква промяна, затова според мен, най-добре се консултирай със счетоводител.
Това ми е информацията от преди 2-3 години. Може да има и някаква промяна, затова според мен, най-добре се консултирай със счетоводител.
- nevergiveup
- dart vador
Малко късно виждам темата, но ще отговоря. Последните 2 год. се осигурявам като земеделски производител. На интервюто носих осигурителна книжка, платежните от банката и съвсем случайно картата ми за зем. производител. Г-н Люме миряса след като видя именно тази карта, в която има печат от март месец, че съм регистрирана до края на 2006г. и развивам дейност. Осиг. ми книжка не беше попълнена, защото от НОИ ми казаха, че ще я ревизират само ако прекратявам дейност.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
- nevergiveup