FICHE D'EVALUTION s namerenie za OTKAZ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
svetoslav

FICHE D'EVALUTION s namerenie za OTKAZ

Мнение от svetoslav »

Facteur Examen Pre. IP Selektion

FORMATION 4
scolarite 4
2e spesicialite 0
form.privilegiee 0
EMPLOI 0
Total EMP 27
EMP Scolarite 4
EMP 2e specialitee 0
EMP form.privilegiee 0
EMP exper.prof. 5
EMP sejour au Que 0
EMP lien avec Que 1
EMP age 10
EMP conn.francai 6
EMP conn.anglai 1
EXPERIENCE 10
Exp.professionnell 10
ADAPTABILITE 1
Sejour au Quebec 0
Lien avec Quebec 1
AGE 10
CONN.LINGUISTIQUE 14
Conn. du francai 12
Etudes en francai 0
Conn. de l'anglai 2
ENFANTS total pts. 0
CAP.AUTO.FINANC. 1
....................................................................

TOTAL: 40

tova e!!!!! Imam na razpolojenie 60 dni za izprashtane na dop.dok. za da si vdigna totskite!!!!!!!!!!!!!

Az imam v nalitsnost dokument za kurs po ENGLISH 190 tsasa(6 mesetsen koito go vzex predi mesets i ne biax pusnal s dokumentite do Viena a v DCS sam otbeliazal Debutant 3/3
i dokument za FRANCAI oshte 272 tsasa a v DCS sam otbelizal Intermediair 8/8

smiatam da im izpratia tezi dokumenti za da vdigna totskite si no pak sam malko nad iziskvania prag na totski.

OTSAKVAM SAVETI I MNENIAI PO VAPROSA !!!!!!!!!!

predvaritelno BLAGODARIA!!!!!
zivei i se nadiavai
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Абре момче с краката ли си писал :nenam:
Гледам че много малко точки взимаш от образование само 4 там ти е основния проблем според мен/даи инфо кво си пратил като док. ,не са ти признали дипломата или просто имаш само средно / .След тва са те сметнали по EMP където имаш 27 точки а минимума е 30 иначе отпадаш дирекно ,а ако имаш 30 и нагоре съответно ти дават 8 точки и ще ти станат 48 и с малко език ще стане работата,но тряя да измислиш още 3 точки от EMP-то
svetoslav

Мнение от svetoslav »

az dobre go izpisax Le Fiche D'Evaluation obetse sto taka izleze v temata neznam! I az se razdraznix kato go vidiax zatova ti priemam kritikata!
sas SREDNO OBRAZOVANIE sam zatova vzemam samo 4 totski no smiatam tse ako mi PRIZNAIAT tezi dokumenti za ezitstite koito ste im pusna i XVANA maksimalnia broi totski tam ste sam OK!
Znatsi na EMP conn.fransai - 8 i EMP conn.anglai-3 total EMP-31 i ot tam oshte 8 totski ot Aneex II stavat na 48 + IP conn.linguistique 22 a ne 14 totski stavat TOTAL IP 56 totski a ne 40!!!!!!!!
smiatam tse ne gresha!!!!!!!!!!!
zivei i se nadiavai
becks

Мнение от becks »

Пращай им сертификати за езиците - ако ще и фалшиви. Ама пак ще си на ръба и после на интервюто трябва да омаеш интервюиращия.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Този случай за получен фиш отново доказва факта че точките, които всеки един от нас смята сам за себе си обикновено не са точките, които имиграционните служители дават за кандидата. Чудно ми е защо на въпросния svetoslav са му смъкнали така точките? Нали ужким кебекарите имат нужда от имигранти? Да не би вече да станахме толкова много маймунки на клона и започнаха да измислят какви ли не глупости? Като гледам, то всеки месец се затяга все повече и повече положението и изискванията и документите стават все повече и по-големи. :roll: :shock: :roll:
p.s. Някой има ли представа горе-долу каква е бройката на кандидатстващите българи на година за Кебек и какъв е процента на одобрените?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

RobinHood написа:p.s. Някой има ли представа горе-долу каква е бройката на кандидатстващите българи на година за Кебек и какъв е процента на одобрените?
Много се съмнявам да има такъв човек, освен ако не работи в Government of Canada/Gouvernement du Canada.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

RobinHood написа:Чудно ми е защо на въпросния svetoslav са му смъкнали така точките?
Никой и нищо не му е смъквал на въпросният съфорумник, той сам така се е оценил. За евентуално "смъкване" или "качване" може да се говори след интервюто.
Или може би не си разбрал, че човека е на етап "предварителна селекция" и все още не е минавал интервю.
svetoslav написа:no smiatam tse ako mi PRIZNAIAT tezi dokumenti za ezitstite koito ste im pusna i XVANA maksimalnia broi totski tam ste sam OK!
Наистина ли мислиш, че ще можеш да ги убедиш с тези сертификати за 190 и 272 часа как си "скокнал" за нула време от 3-то и 8-мо ниво, съответно по английски и френски, на 12/12 и по двата езика? Несериозно е.
Защото за да ти дадат максималните точки за владеене на езиците, това ще рече да си достигнал и максималните нива - 12/12 и по двата езика.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bp_de

Мнение от bp_de »

RobinHood написа:Този случай за получен фиш отново доказва факта че точките, които всеки един от нас смята сам за себе си обикновено не са точките, които имиграционните служители дават за кандидата. Чудно ми е защо на въпросния svetoslav са му смъкнали така точките? Нали ужким кебекарите имат нужда от имигранти? Да не би вече да станахме толкова много маймунки на клона и започнаха да измислят какви ли не глупости? Като гледам, то всеки месец се затяга все повече и повече положението и изискванията и документите стават все повече и по-големи. :roll: :shock: :roll:
p.s. Някой има ли представа горе-долу каква е бройката на кандидатстващите българи на година за Кебек и какъв е процента на одобрените?
А ко ти казва 4е имат нужда от хора?
Тва дето го 4ете6 по официалните саитове е пропаганда-това е 4ервеи4ето на въдицата -те ако напи6ат истината 90% сте се откажат.

1 от обясненията е 4е Много хор а ползват квебек само за врата за Канада- а на квебекарите им трябват хора дето да останат в квебек.
състо така се оценяват дали кандидатите сте взимат помости- мисля 4е ти е ясно 4е има статистика-коилко от имигрантите са легнали на помости без да са работили и ден.

та ако обобстим- 2 та признака по които оценяват са -дали сте иде6 в квебек и дали сте им иска6 кинти наготово.
та и хората от имиграционите тва им е работата -да преценят тия неста и съответно си подбират хората.
другите глупости с професии и работен опит и ала бала е замазка на о4ите на иммигранта.
Стот кат иде6 в 4ужбина ( не само в канада) сте види6 4е думи4ката -Търсят се ..... - не състествува.
Има 1 единстено несто което движи цялата работа и тва с а парите -не им ли носи6 кинти - ти си никои.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Стот кат иде6 в 4ужбина ( не само в канада) сте види6 4е думи4ката -Търсят се ..... - не състествува.
Има 1 единстено несто което движи цялата работа и тва с а парите -не им ли носи6 кинти - ти си никои.
Да, знам как е в чужбина.Имал съм щастието да живея 3 години в САЩ и знам как е. А информацията ми е от наши много добри приятели, които живеят в Канада вече трета година и се чужаме доста често с тях. А с този цитат ти се съгласяваш с моите думи и съответно си противоречиш. Имам предвид, че най-добре един емигрант може да им носи кинти е като работи и плаща данъци, нали така? А техните данъци чух че съвсем не са ниски.( в Кебек, а и изобщо в Канада). :wink: :beer:
amko

Мнение от amko »

Светославе, не ми стана ясно откъде са ти документите по френски - знаеш, че признават само на Алианс Франсез или на Френския Културен институт. Не се трогват много от брой часове, а от завършено ниво; хубаво е да имаш Панорама 1 и 2, т. е. сертификат, че си ги минал към някоя от горните две институции. Не наблягай на английския, защото много не му се радват.
Много са ти ниски точките на финансово състояние - тях това също ги притеснява. Не знам какво да те посъветвам в това отношение - ако вземеш пари назаем, да кажем от приятел, и им пратиш нова банкова референция, то бъди готов да те попитат откъде за толкова кратко време си се сдобил с тези пари /наясно са със заплатите в БГ/.
Друго в рамките на 60 дни не виждам какво можеш да промениш /освен да се ожениш или да "декларираш" дефакто-съпруга, ама изглежда малко нагласено/.
Виж от кога са ти последните часове на френски, за да не им изпратиш , че за последните 2 месеца си взел твърде много часове /наясно са колко точно часове се вземат в Алианса на седмица/.

Моят съвет, различен от този на Бекс, е да играеш честно. По-добре /дано да не се стига до там, разбира се/ е да кандидатстваш след 6 месеца, отколкото да те хванат, че ги лъжеш, защото тогава и теория няма да остане да стигнеш до интервю.

Изпрати им документите, които смяташ, придружени с учтиво писмо на френски /написано от учител/. Колкото повече се стараеш да им угодиш. толкова по - добре ще гледат на мотивацията ти и може да си затворят очите за някои неща.
Дано да се получи.
svetoslav

Мнение от svetoslav »

parvo da vi blagodaria za proiavenia interes kam temata i za savetite i mneniata Vi!!!!!!!!!!

Linko naistina ne mislia tse ste moga da gi ubeda s tezi dokumenti za ezitsite za da polutsa max.broi totski no i niamam drugo kakvo da napravia osven niakava "diploma" za niakakav kurs i da ai predstavia kato 2e specialite no ..................??????????
za Francai ste mi dadat 12/12 zastoto s ezika niamam problemi!!!!!!!
Utsil sam go 3 godini v ezikova gimnazia!!! Prosto ste triabva da im izpratia i otdelen dokument iavno(tserno na bialo po tsasove) osven diplomata mi koaito vetse imat!!!!!!!!
A za ENGLISH s tozi kurs koito sam izkaral kolko ste mi vdigne totskite neznam no...........imam li i drug izxod???????????

a kolkoto za tova koeto pishe Amko tse imam malko totski za finans.sast. to taka ili inatse 1 tostka vzimash ako imash neobxodimia minimum za vlizane v Q. az sam pratil dok. za dosta povetse pari ot tova koeto se iziskva!!!!!!!!!! taka tse parite aivno ne igraiat sashtestveno znatsenie!!
Ako se setite za nesto drugo v moia pomosht spodelete........!!!!!!!!!!
zivei i se nadiavai
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

svetoslav написа: Utsil sam go 3 godini v ezikova gimnazia!!! Prosto ste triabva da im izpratia i otdelen dokument iavno(tserno na bialo po tsasove) osven diplomata mi koaito vetse imat!!!!!!!!
Добре де щом си учил в френска гимназия трявба да ти дадът още 2 точки е ЕМП-то и отделно пак 2 а при теб е
Etudes en francai 0

Другото което ми направи впечатление е защо ти дават 1 точка от тук макар и да не я смятат в ощия сбор
ADAPTABILITE 1
нали точки за адаптивност се дават на интервю
svetoslav

Мнение от svetoslav »

kurta 007 ne sam zapoznat s tova dali davat 2 totski za etudes en francai
ako si utsil v ezikova gimnazia!!! ako niakoi niakoga gi e polutsil tezi totski neka da pishe po vaprosa........!!!!!!!!!
a za ADAPTABILITE davat edna totska ako si pisal v DCS priatel ili rodnina v Q a ostanalite ti gi davat na intervuto spored tova kak ste se predstavish!!!!!!!!
zivei i se nadiavai
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Ако си завършил френска гимназия - това дава автоматично 2 точки повече за 'образование на френски'. Трябва обаче да имаш ДИПЛОМА. На теб защо не са ти дали - не знам. :shock:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Със сигурност дават ,не знам теб защо са те пропуснали.Погледни тази таблица на бг е http://geocities.com/go_to_quebec/index02a.htm
и в френския/оригинален/вариант
http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html и по-точно точка 6д
Заключено