Положителните страни на живота в Канада.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Batka, ne znam koi e sbarkan, ama v Bulgaria takiva kato teb sa edinici.
2003 napusnah s ogromnata zaplata 205 lv, kato vzemeha danacite ostavaha 170.
Hajde da ne pravia smetkata, ama mi stigaha to4no kolkoto da otida na rabota.

E da, mojeh da si nameria rabota i za pove4e - kato servitiorka, barmanka i drugi podobni, ama kakvo da napravia kato sam u4ila za u4itelka i iskah da rabotia tova koeto sam u4ila?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

bateto написа: Бах мааму понякой път като ви чета как се хвалите колко сте добре материално,как канада ви дава възможност да си задоволите финансовите мечти направо се чудя в коя канада живея ,във вашата канада или в моята канада...Не разбирам аз ли съм нещо сбъркан или вас в бг. са ви държали на празната ясла ,та тук като видите два долара очите ви стават като на хипопотам. :D

Kakto kaza Ivet 'Koito kakto si go napravi'!

Za men 'moiata' Kanada si e OK. Az biah na prazna iasla v Balgaria (raboteh v BAN) zatova i ot 27te dolara na chas, koito izkarvam v momenta ochite mi stavat kato na hipopotam! Standarta mi se e vdignal ima niama 10 pati v sravnenie s Balgaria, a tvoia (po-sobstvenite ti dumi) e padnal 4 pati. Ne znam dali si sbarkan. Ti si pretseni.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз правех по $25 000 на седмица в БГ-то ама ме излАгаха тия канаТски мрАсници и сега опАвам каиша да събера стотинки за обратен билет, че вече са ми постлали червеното килимче пред ВИП-а на летище София...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ts

Мнение от ts »

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Кат са връщаш внимавай да не съ спънеш у някой гънка на килемчито, ча шати изпадат стинките. И да не забраиш въртяш здраво синджиря... за риспект! :rotfl: :wave:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kato vidja tsifri, vednaga mi stava nesto i hvastam kalkulatora.
Bateto da ne se zasegne nesto a da se prigotvi za usmivki, zastoto mi e mnogo simpatichen i toi e poslednia chovek koito bih zasegnal :)

Pochvame s kalkulatora.
Bateteo kazva che dohoda tuk bil 3000 – 5000 na mesets no v BG standarta mu bil 2 pati po visok. Samo pri tezi spomenati tsifri ( dohod ) ot 3000 – 5000 dolara na mestes az veche vzidam novi emigranti koito stjagat kufarite.

Da kazem che parite sa sredno 4000 $ ( dohod ) na mesets. Neka da vidim kakvo mogat da kupjat.

4000 $ / 1 $ ( tsena na 1L. benzin ) = 4000 litra benzin
4000 $ / 2 $ ( tsena na birata ) = 2000 biri
4000 $ / 10 $ ( kilogram meso ) = 400 kg. meso
4000 $ / 1300 $ ( tsena na ekskurzia do Caribite 1 week ) = 3 ekskurzii
4000 $ / 400 $ ( tsena na lizing na 1 avtomobil ) = 10 atomobila na mesets moze da lizva

4000 $ / 1000 $ ( tsena na naem na apartament sredna hubost ) = 4 apartamenta.

Sega vsichko tova trjbva da go umnozim po 2 zastoto bateto imal 2 pati po goljam standart na zivota v BG.
Smetnatite po gore produkti uslugi stavat v strasni proportsii. Sami vizdate kavi dohodi e izkarval bateto v BG.
Samnjavam se che i Ivan Slavkov ( orginala Bateto ) e imal takiva vazmoznosti sas vsichkite si sefski titli i chlen na MOK

Sega da vidim za kachestvoto na zivota na bateto.
Ste merim v merni edinitsi s koito bateto obicha da smjata a imenno kurvi, barove i bardatsi.

Da dopusnem che bateto koito si pada po zivota hodi po 1 pat na bar v sedmitsa, vizma po 1 kurva na sedmitsa vse pak sme v Canada tuk se raboti zdravo i ne e lesno.
Sega vsichko tova go umnozavame po 4 za da uvelichim kachestvoto na zivota 4 pati kakvoto kachestvo e imal bateto v BG.

Izvod:
Pri tova glavozamaivasto kachestvo na zivot az zajavjavam publichno ( vav foruma ) che zavestavm buroto na njakoi da go varti. Vzimam si Kanadskia passport i tragvam s bateto za da si uvelicaha kachestvoto i standart na zivot. Prosto ne izdarzam na takova predlozenie.

P.S. Samo bateto da ne me zavede pri njakakvi madami na okolovrastnoto. Iskam da sa 4 pati po kachestveni ot madamite s koito si kontaktuvam tuk.

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Вто Юли 25, 2006 11:46 am, променено общо 1 път.
ts

Мнение от ts »

Hullboy! Stga si smiatal! :evil: Ne karai Bateto da smiata! :evil: Mnenieto na Bateto e kontrapunkta na razlichno misleshtia i otsoiavasht sebe si genii-samotnik; ako vednqj samo Bateto bqde oboren v ratsionalen i ojestochen spor i se priznae za pobeden, togava vsichki nie shte zagubim kontrapunkta, koito ot dqlgo vreme ni kara da kazvame i da vijdame istinata po-iasno! :wink:
bateto

Мнение от bateto »

Ами ХълБой като си казал да посмятаме ,макар на хората да не им е интересно какво съм правил и какво съм струвал в Бг.Но на хората които им предстои да дойдат тук ,особенно от моята черга ,тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си би им представлявал интерес колко струват 4000д. тук.
Да сме по точни работя със собственна фирма и всеки месец от тия 4000 отбивам 500 за данъци,останалите 3500 ги разпределям по следния начин:
-800д. наем
-200д консумативи за жилището/ток,интернет,карта за транспорт етк/
-350д-изплащане на кола и застраховка
-150д-бензин
-120д-2 телефона
-600д храна без изхвърляне
-300д. джобни пари за кафе и ежедн.дневни разходи
-300д. цигари/пуша/
-200д. алкохол/пия/
-100д. средно на месец за год. такси за кола,шоф.книжки и други
-100д. непредвидени/например заболекар или някой дребен преглед,лекарства/
-200-дрехи,козметика,лични консумативи
-60д. платен паркинг за колата
Дотук ги докарах към 3500 и както ХълБ. забелязваш включил съм в списъка за месечните си разходи само присъщи належащи неща ,никакви глезотии,никакви кърви,кръчми и бърдаци. :D
Сега следва българския ми списък:
-наем -няма ,платен апартамент 110кв. ново строителство в центъра на града
-200лв-консумативи за жилището
-две платени 3-4год. коли ,застраховка 10лв. на месец
-150лв. бензин
-120лв-2 лични тел
-400лв храна без изхвърляне
-200лв джобни пари за ежедн. разходи
-100лв. цигари/пуша/
-50лв алкохол/пия/
-10лв такси за коли,жилище и др
-30лв непредвидени
-200лв-дрехи,козметика
-гараж-собствен
Криво ляво ги докарах до 1500 без да претендирам за астрономическа точност.Сега сещаш ли се ,ако приемем ,че съм изкарвал същите пари и в Бг. 3500 но лв.къде отива разликата от 2000.Ако проследя твоята аритметика това са ми две почивки на Анталия за по една седмица .
сметката е направена за двама живи и един работещ и във двата посочени примера.
tochica

Мнение от tochica »

а бе , според мене :
1. в канада е най-розов розовия цвят
2.ако на друго место ви се струва по-розов , вижте точка едно .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа: ... тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си ...

... ако приемем ,че съм изкарвал същите пари и в Бг. 3500 но лв. къде отива разликата от 2000. Ако проследя твоята аритметика това са ми две почивки на Анталия за по една седмица . ...
Значи излиза, че за да си от тези които са се грижили за себе си и не чакат в края на месеца с шепички някой нещо да им даде, в БГ трябва да изкарваш чисто по 3500 лв. на месец ... :briah:!
Obey gravity ... It's the law!
tochica

Мнение от tochica »

познавам доста такива хора , не работещи в сферата на ИТ , които получават подобни заплати в БГ .
моето мнение относно положителните стр. в Канада - с минималната заплата можеш да живееш , в България с минималната такава преживяваш .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tochica написа:познавам доста такива хора , не работещи в сферата на ИТ , които получават подобни заплати в БГ .
...
Аз също познавам такива, даже изкарващи много повече от посочената сума. Нито един от тях не работи в сферата на ИТ, но по-интересното е, че всички са кандидати за приза "златната решетка". Някои вече даже уж са ги запътили натам. :D :beer: :beer:
baubau

Мнение от baubau »

greskka
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Но на хората които им предстои да дойдат тук ,особенно от моята черга ,тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си
Бате, абе я кажи как става тази работа да не чакаш някой да ти дава пари? Ако си предприемач, имаш договор с някого и си изпълниш твоята си част по договора, не чакаш ли той да ти плати за това (с протегната шепичка или без :lol:), или го караш на благотворителност и фотосинтеза :nenam:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Айде Бате и мойта сметка, като ще правим сметки
в България:
Заплата чисто - 170 лв
Наем и сметки - 0 (живеех при мама и тате)
Кола, бензин, гараж - 0 (Откъде пари за такъв лукс)
Транспорт - карта 40 лв
Храна - 60 лв
Телефон - 20 лв
Дрехи и козметика - 30 лв
Забавления (кръчми) - 25 (не по-често от веднъж в седмицата)
Вече станаха 175. Дотук няма непредвидени разходи, джобни и глезотийки.

Ами те вече станах над заплатата ми
И както виждаш това е живеейки при родителите ми. И дума не може да става за живеене на квартира.

Канада:
Доход чист 1800 (работна седмица 30 часа. Мога да си намерия още една работа и няма да се преуморя)

Наем: 370 (1/2 от 740)
Сметки: (ток + кабелна и нет - 80)
Телефон - 45 (личен мобилен, домашен нямам)
Транспорт - застраховка 10$, бензин 20 (карам мотопед - евтиния)
или 72 през зимата с рейса
Храна - 200 без лишаване
Пиене - 60 (скромно)
Забавления (кръчми) - 100 (пак веднъж в седмицата)
Дрехи и козметика - 100
Джобни за дребни разходи (кафенце, сладолед, пастичка) 80
Други непредвидени - 80

Станаха 1145

Бате, нито тук, нито в България съм чакала някой да ми поднесе нещо на тепсия. Обаче не може целокупното българско население да се занимава с бизнес. Има нужда и от учители, лекари, дребни чиновници. Е аз бях от тях.
Факта че съм в Канада показва само че не чакам "с шепички някой нещо да ми даде". Когато нещо не ми харесвам правя всичко възможно да го променя.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
desi_si
Обратна връзка:

Мнение от desi_si »

Problema e, che prosto nqkoi hora (kato bateto) sa ostavili sravnitelno pechelivsh chasten biznes (dokolkoto razbiram) v BG, koito im e pozvolqval da pravqt 3-4 i poveche hilqdi na mesec, a s takiva pari v BG se jivee dalech po-dobre otkolkoto s 4000$ tuk;
NO ima i hora, koito sa bili na skromna zaplata (170-300lv)v BG, za koito dori 1500-1800$ v Canada im osigurqvat dalech po-visok standart ot tozi, koito sa imali v BG.

S 2 dumi: Vseki vijda neshtata ot svoqta si kambanariq (dohod, socialno polojenie) i zatova ima dosta razlichni vijdaniq za uj edno i syshto mqsto :wink:
Заключено