Проблеми на митницата в БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

AlexAA написа: ..
-Ако стоите в България по-малко от 30 дни
Наш'те са питали не знам къде си и са им казали, че има ново споразумение с Канада и канадските граждани могат да седят в БГ вече по 3 месеца без виза.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми то отказването май не е чак толкова лесно ,сума ти си документи , има и някаква такса. Преди време номерът ,ако не се лъжа, беше пускал информация как може да се откажеш.
Най-добре не си натоварвайте децата с излишно гражданство.
Последно промяна от IRA на Вто Юли 25, 2006 3:58 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bravo

Мнение от bravo »

Joana написа:Мдааа, на служителите от гранична полиция по българските летища не им е скучно. Циркът на "преуспелите" български канадци си е пълен. И колко са значими само... на територията на българските пунктове (Ами, че те чак в Канада са отишли, бре...). На Канадска територия същите се държат като мишки... Интересна метаморфоза. Щото, ако се озъбите на канадския граничен служител по този начин, много приятно четиво ще се получи... Уааау. Даже и се хвалите с невежеството и неоснователното си самочувствие. Ей в това българинът, "тръшнал" цял свят, няма равен... Ха, ха. :lol: :rotfl: :beer:

Чаровни усмивки,
Joana
ti ne be6e li v Canada, Ivanke? btw, tuk grani4en policai ne me e reketiral ! ti kato kvo se darji6, ili i tva e taina? ne e trudno da se setim de, takaa ubava i spretnata umnica kat teb pla6ta samo v natura!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ако човек се откаже от БГ гражданството (тук трябва да пише как http://www.mjeli.government.bg/Naredbi/ ... anstvo.doc) спорът напълно отпада, по причина че не му се полага БГ паспорт. Само че ми се вижда малко като да трепеш мухи с топ :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
bravo

Мнение от bravo »

A za 4ii mi e bg pasport?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

IRA написа:Най-добре не си натоварвайте децата с излишно гражданство.

хаха, това е върхът!
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Абе Иванке, що са праиш на две и половина? Ти кога за последно си имала вземане даване с Бг гранични полицаи?
И защо по дяволите сравняваш канадските гранични полицаи с българските им събратя?
Колкото пъти съм влизал в Канада, толкова пъти граничарите и митничарите са били БЕЗУПРЕЧНИ.
За последните 11 години съм влизал в България 3 пъти и поведението на граничарите е било безумно. За митничарите нямам забележки, но знам доста стряскащи истории от мои познати и приятели.
И ако си мислиш, че "бай ганьовците" са т.нар преуспели българи в Канада, си в ГОЛЯМА грешка дарлинг. "Бай Ганьовците" са от другата страна на барикадата: граничарите и митничарите.
Ти що си мислиш, че ще бия толкова път да се правя на важен пред някакъв самозабравил се Бг служител. Щото ако трябва да си ги мерим ние "преуспелите" бг-канадци с тези малоумници по летище София. Те нито са ни на парите, нито са ни на образуванието.
Баси ужаса - какъв КОМПЛЕКСАР трябва да съм да се правя на велик където и да е в България? Аз в момента в, който вляза в България почвам да броя дните докато се кача в самолета...
Айде холан
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

bravo написа: ti ne be6e li v Canada, Ivanke? btw, tuk grani4en policai ne me e reketiral ! ti kato kvo se darji6, ili i tva e taina? ne e trudno da se setim de, takaa ubava i spretnata umnica kat teb pla6ta samo v natura!
Държа се възпитано и цивилизовано, на чиято и територия да се намирам. Спазвам законодателствата на страните, в които пребивавам по един или по друг начин. Не се държа като бясно куче на българска територия, щото съм "тръшнала" половин Европа и Северна Америка, а като мишка - на канадска такава, щото идвам от Източна Европа. Държа се по абсолютно идентичен начин със служителите на двете държави - културен, тъй като за разлика от теб знам, че изпълняват служебните си задължения и съблюдават изискванията, поставени при изпълнението на тези служебни задължения. Не обиждам и не провокирам българските и не се подмазвам на канадските. Държа се като равна, където и по света да се намирам, и не се унижавам да лижа подметки.
Ако си научил няколко чуждици, не означава, че си научил да употребяваш правилно значението им. Добре е да се научиш да използваш думите като ги подкрепяш с доказателства, защото противното се квалифицира като клевета. Не ми се е случвало да плащам в натура, нито пък по друг нерегламентиран начин, за да ми поставят необходимия печат в паспорта, макар, че имам доста регистрирани полети. Да не би да се чувстваш пренебрегната, че никой от въпросните служители не се заиграва с теб? А, сега се сетих, служителите, които са се заигравали с мен винаги са били служители на чужди летища, включително и на канадското...
Всичко зависи от начина ти на държане - ако се усмихваш, ще ти се усмихват, ако се зъбиш, ще ти се зъбят. Опитай следващият път да бъдеш по-приятна. Ха, ха... И не забравяй - законодателството е важен елемент от световното цивилизовано развитие, поне, докато индивидът не стане толкова цивилизован, че да се породи необходимостта правото да отмре... :wink: :lol: :beer:

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Всичко зависи от начина ти на държане - ако се усмихваш, ще ти се усмихват, ако се зъбиш, ще ти се зъбят. Опитай следващият път да бъдеш по-приятна.
Джо, аз лично винаги се държа любезно.
Усмихвам се, казвам добър ден. Говоря на Вие
Срещо мен седи намусен служител, не казва дори добър ден, да не говорим за "добре дошла в Българиа", говори ми на ти - "Ти откъде идваш? Колко време седя там? Ааааа, имигрантка ли си? Може ли да ти видя канадските документи? "
Ето такива хора са лицето на българия по митници и граници. Ганьовци.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

И аз без предубежедение подходих към бг гранични служители, с широка усмивка и без това бях на небето, че се прибирам в къщи. Да допълня, че имах съвсем редовни паспорти, документи и прочие ... От другата страна: сериозни, провеждат разпит - от къде пристигам, защо точно от там пристигам, като всъщност съм имигрантка другаде, какво съм правила във въпросната страна Х месеца, защо, какъв ми е статута в Канада, кога ще получа гражданство :shock: И що за нездраво любопитство да ни разглеждат чуждестранните документи, след като се представяме с българските си! Всичко това се прави с цел не да се съхрани информацията за някакви общодържавни цели (примерно статистика за имиграцията), а просто да ти покаже граничния служител колко си *****. На излизане от страната се повтаря същата история : защо не заминавам в дестинация Канада, а дестинация Х и т.н. и т.н. с друг граничар. Ама сори, не съм длъжна при редовни документи да бъда на разпит, все едно са ме заловили с наркотик или бог знае какво. Много неприятно впечатление : ехидни усмивки, нито благодаря, нито довиждане или сбогом ... просто ужасно невъзпитани бг чиновници. Добре, че съм им свикнала, та не се връзвам, но се радвам, че тукашните не са такива!
Последно промяна от krimon на Вто Юли 25, 2006 6:09 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:...
Всичко зависи от начина ти на държане - ако се усмихваш, ще ти се усмихват, ако се зъбиш, ще ти се зъбят ...
Опитай да се усмихнеш на някой талибан тогава. ;) :lol: :rotfl: :rotfl:
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

ssttoo написа:
AlexAA написа: ..
-Ако стоите в България по-малко от 30 дни
Наш'те са питали не знам къде си и са им казали, че има ново споразумение с Канада и канадските граждани могат да седят в БГ вече по 3 месеца без виза.
От кога е това споразумение, и къде го пише?
И какво става,ако не се регистрираш в полицията? :?:
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

AlexAA написа:Абе Иванке, що са праиш на две и половина? Ти кога за последно си имала вземане даване с Бг гранични полицаи?
И защо по дяволите сравняваш канадските гранични полицаи с българските им събратя?
Колкото пъти съм влизал в Канада, толкова пъти граничарите и митничарите са били БЕЗУПРЕЧНИ.
Виж сега AlexAA - първо не се казвам Иванка. Joana съм. И наистина нямам нищо общо с нито едно от другите имена, които ми се приписват. Дори само злобното използване на други имена за идентифицирането ми, ми показва какъв е събеседникът ми насреща... Ама нейсе, няма да се ловя за странични изяви.
Последно съм имала вземане-даване с българските гранични полицаи съвсем наскоро - нормални, напълно възпитани млади момчета, много любезни, които чаровно ми се усмихваха като разбраха, че пътувам именно в посока Канада. И, за да не съм голословна, ще ти кажа, че маршрутът Канада-България съм минавала няколко пъти, като последният път дори митничарят на изхода на Софийското летище, след като разбра от къде пристигам и през кое междинно летище (абсолютно дежурни и задължителни служебни въпроси), много приятелски ми се усмихна и ми даде зелена светлина да минавам. В Европа също имам много голям брой регистрирани полети и не ми се е случвало досега да ми правят проблеми - специално българските гранични служители. С това искам да ти посоча, Алекс, че не се опирам само на впечатления, а на достатъчния си опит във "въздушното плаване" и съответно срещата ми с достатъчен брой летищни служители - както гранична полиция, така и митничари, както български, така и европейски и канадски, и мога много свободно да направя каквато и да е съпоставка. Вярно е, обаче, че винаги съм била с редовни български документи, обстоятелство, което нито една уважаваща себе си държава не може да пренебрегне. Освен това никога не съм подхождала към съответните служители като към "изроди" само, защото работят на българска територия, а не на канадска такава. Напълно нормално е също, при липсата на какъвто и да е български документ, след като е очевидно, че си българин, да ти изискват данни с цел съблюдаване на всички правила за осигуряване на сигурността в съответната държава. И бъди сигурен, че вътрешното законодателство не се създава с цел да се прави мръсно на отделен индивид, който може и да не удостои с внимание съответната територия, то се създава с цел да се спазват общи правила - еднакви за всички граждани. Неспазването му е достатъчен повод да бъдеш санкциониран, където и по света да се намираш. Твоя воля е какви правила ще налагаш в живота си. Но твоята воля не може да бъде задължителна за органите на една държава (която и да е тя) и да бъде определящият момент в тяхното поведение. Иначе правото да си избираш начина на държане действително ти принадлежи и никой не може да ти го отнеме. Държавата, (която и да е тя), обаче, винаги разполага с методи на регламентиране по-силни от твоите лични индивидуални желания.

Доколкото разбирам не си имал никакъв проблем да влезеш и излезеш като чужд гражданин - начинът, който ти си си избрал и както е видно от твоя разказ, никой не е оспорил. Така, че, вмествайки се в рамките на законодателството като чужд гражданин, ти си бил допуснат до територията в рамките на допустимия срок без какъвто и да е проблем. Бон шанс.

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:...след като е очевидно, че си българин, да ти изискват данни с цел съблюдаване на всички правила за осигуряване на сигурността в съответната държава. ...
По кои международни критерии или такива на българското законодателство е "очевидно, че си българин"? Цвят на кожата, очите, мирис или дъх на устата?

Joana написа:... И бъди сигурен, че вътрешното законодателство не се създава с цел да се прави мръсно на отделен индивид, който може и да не удостои с внимание съответната територия, то се създава с цел да се спазват общи правила - еднакви за всички граждани. Неспазването му е достатъчен повод да бъдеш санкциониран, където и по света да се намираш. ...
Обръщението на "ти" към гражданите каква част от законодателството е? Не съм много сигурен, но може би е част от мерките за санкциониране? Или липса на първите седем години? :lol: :rotfl:

Джоана, в заключение да ти кажа още нещо. За последните 10 години съм излизал и влизал в България сигурно повече от стотина пъти, но нито веднъж не съм се сблъскал с подобно отношение на това, което описваш. Хората, които ме познават могат да се закълнат, че никога не бих си позвилил да говоря с непознат на "ти". Също така винаги съм пътувал с абсолютно редовни документи - паспорти, митнически декларации и какво ли не още. ;)
Аватар
clio
Модератор

Мнение от clio »

bravo написа:
Joana написа:Мдааа, на служителите от гранична полиция по българските летища не им е скучно. Циркът на "преуспелите" български канадци си е пълен. И колко са значими само... на територията на българските пунктове (Ами, че те чак в Канада са отишли, бре...). На Канадска територия същите се държат като мишки... Интересна метаморфоза. Щото, ако се озъбите на канадския граничен служител по този начин, много приятно четиво ще се получи... Уааау. Даже и се хвалите с невежеството и неоснователното си самочувствие. Ей в това българинът, "тръшнал" цял свят, няма равен... Ха, ха. :lol: :rotfl: :beer:

Чаровни усмивки,
Joana
ti ne be6e li v Canada, Ivanke? btw, tuk grani4en policai ne me e reketiral ! ti kato kvo se darji6, ili i tva e taina? ne e trudno da se setim de, takaa ubava i spretnata umnica kat teb pla6ta samo v natura!
Към Браво И МрГеек
Не е много в "коректния тон" това дето го пишете. Всеки има право да сподели личния си опит, и уви доста от нас са се "сблъсквали" с български митничари или гранична полиция. Свалете гарда :wink:
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Заключено