Положителните страни на живота в Канада.
може да е вярно, при мен може да е от препиване
а за на изток от Сръбско, ама много на изток, гледам намалили цените за Тайланд, пък то самолета и до там хвърчи
.......
с това са присъединявам към лятното ти размишления къде да прекараш отпуската си, с пожелание да е приятна и незабравима

с това са присъединявам към лятното ти размишления къде да прекараш отпуската си, с пожелание да е приятна и незабравима

...мразя мастика без айрян...
-
Re: Положителните страни на живота в Канада
S utochnenieto, che triabvat parvo zdrave i dobro nastroenie -Ivet написа: Всичко и навсякъде е както човек сам си го направи. Тук най-положителното нещо е, е човек има финансовата възможност да реализира мечтите си. Трябват още здраве и добо настроение и живота става хубаво нещо.![]()
V podkrepa na 'vsichko e kakto chovek si go napravi' i po povod niakoi komentari po adres na Kanadskite rabotodateli shte razkaja edna kratka istoria s glaven geroi saprugata mi:
Jena mi postapi na rabota po spetsialnostta si Research centre i sled 4 mesetsa i predlojiha postoianna rabota na drugo miasto. Shefkata i ne samo che ne se iadosa, razvilnia i t.n. kato nauchi che shte napuska (kakto nie s Balgarskia ni mantalitet ochakvahme) a i pojela vsichko hubavo i pokani (i plati) tselia im ekip (9 choveka vkl. saprugata mi) na farewell lunch v neina chest. Obiada zavarshil s 'rech' kolko sa dovolni ot neia i kak e dobre doshla da se varne vav vseki edin moment.
Sega - spored men, jena mi e i umna i hubava i mnogo rabotliva, taka che napalno zaslujava takova otnoshenie, no kakvo beshe uchudvaneto mi kato razbrah che obedi ot tozi tip ne sa izkliuchenie, a po-skoro pravilo v neinata sfera...Nikoi nikoga ne i e kazval (nito na men) "Ne rabotish dostatachno barzo", a i na dvamata ni plashtat na chas.
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdraveite
Ei takiva nesta kato chuvam oste poveche che sa se sluchili na hora ot BG mi stava 3 pati po drago che sam izbral tazi darzava.
Sega malko humor. Zena ti da ne sa ja vzeli za mestno rodena v Quebecarka i da ima njakoi dalechen frenski bratovched za koito ti umisleno ne spomenavas.
I tazi firma da ne e ot onezi koito sa na budzetna izdrazka i samo gledat da hvanat njakoi emigrant koito e rabotliv i kato si tragne da pravjat pistni objadi i izprastanja za da izharchat budjeta za da ima poveche za drugata godina?
Hullboy
Ei takiva nesta kato chuvam oste poveche che sa se sluchili na hora ot BG mi stava 3 pati po drago che sam izbral tazi darzava.
Sega malko humor. Zena ti da ne sa ja vzeli za mestno rodena v Quebecarka i da ima njakoi dalechen frenski bratovched za koito ti umisleno ne spomenavas.

I tazi firma da ne e ot onezi koito sa na budzetna izdrazka i samo gledat da hvanat njakoi emigrant koito e rabotliv i kato si tragne da pravjat pistni objadi i izprastanja za da izharchat budjeta za da ima poveche za drugata godina?
Hullboy
Az puk kato kazah che iskam da napuskam , moiata shefka se iadosa mnogo i mi napravi skandal.Sigurno shtoto sam mnogo glupava, grozna i murzeliva i te mnogo obichat da imat takiva v ekipite si.VorGrigorov написа:S utochnenieto, che triabvat parvo zdrave i dobro nastroenie -Ivet написа: Всичко и навсякъде е както човек сам си го направи. Тук най-положителното нещо е, е човек има финансовата възможност да реализира мечтите си. Трябват още здраве и добо настроение и живота става хубаво нещо.![]()
, Ivet!
V podkrepa na 'vsichko e kakto chovek si go napravi' i po povod niakoi komentari po adres na Kanadskite rabotodateli shte razkaja edna kratka istoria s glaven geroi saprugata mi:
Jena mi postapi na rabota po spetsialnostta si Research centre i sled 4 mesetsa i predlojiha postoianna rabota na drugo miasto. Shefkata i ne samo che ne se iadosa, razvilnia i t.n. kato nauchi che shte napuska (kakto nie s Balgarskia ni mantalitet ochakvahme) a i pojela vsichko hubavo i pokani (i plati) tselia im ekip (9 choveka vkl. saprugata mi) na farewell lunch v neina chest. Obiada zavarshil s 'rech' kolko sa dovolni ot neia i kak e dobre doshla da se varne vav vseki edin moment.
Sega - spored men, jena mi e i umna i hubava i mnogo rabotliva, taka che napalno zaslujava takova otnoshenie, no kakvo beshe uchudvaneto mi kato razbrah che obedi ot tozi tip ne sa izkliuchenie, a po-skoro pravilo v neinata sfera...Nikoi nikoga ne i e kazval (nito na men) "Ne rabotish dostatachno barzo", a i na dvamata ni plashtat na chas.

Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.

Ivet написа:Всичко и навсякъде е както човек сам си го направи. Тук най-положителното нещо е, е човек има финансовата възможност да реализира мечтите си. Трябват още здраве и добо настроение и живота става хубаво нещо.![]()
Бах мааму понякой път като ви чета как се хвалите колко сте добре материално,как канада ви дава възможност да си задоволите финансовите мечти направо се чудя в коя канада живея ,във вашата канада или в моята канада.чудя се къде са тия много пари с които и аз да си задоволя финансовите мечти и не ги откривам ,все още не мога да постигна минимумът си който правех в България,въртя се около едни 3-5000 д на месец ,което е два пъти по малко от еквивалента им който правех в България и 4 пъти по малко качество на живот което мога да си позволя с дохода си тук сравнение с дохода който имах там .Не разбирам аз ли съм нещо сбъркан или вас в бг. са ви държали на празната ясла ,та тук като видите два долара очите ви стават като на хипопотам.
И една история от мен ,реална при това не съчинена:
-Преди година и нещо си купих камион да правя самостоятелно бизнес ,да се чувствам по независим,запонах ха контракт в една фирма,работих около 2 седмици ,но нещо не се харесахме и обявих ,че напускам.Ок. казаха ми както желаеш ,обаче след това както желаеш гоних евреина близо година да ми плати заработените 2700д. които ми дължеше и с хиляди гимнастики най накрая си ги прибрах ,обаче преди това бях си плащал нафтата ,таксите лицензите и др. там необходими неща за да заработи бизнеса и фактически сумата се акомулира на 5000д,пари които ми бяха безкрайно нужни за да стартирам ,а не да направя без малко фалит.Във втората фирма нещата тръгнаха добре,добре добре ,ама в момента когато поисках по вече и по скъпо платена работа,т.е. да заработвам и за себе си ,а не само за тях започнаха да ме гледат на криво и много елегантно започнаха да ми извиват ръчичките само и само да си трайкам и да им пълня гушките.На което аз не издържах дълго,освен да правя богатите канатци по богати исках и аз да получавам уважение с/у положеният от мен труд средно по 12 часа на ден и им дадох свободно.Е тогава стана интересно ,счупиха ми телефона да ме търсят колко имали нужда от мен ,как съм бил незаменим ,какъв професионалист съм бил и защо така ги напускам ,може ли да ми дадат по изгодни условия само и само да продължа,само банкет дето не ми направиха,но когато стана дума за пари нотинг,такава била политиката на фирмата,леле викам си политиката да си търсят други балами и им дадох свободно.Сега обмислям друг бизнес,не се предавам,разбрах обаче едно ,че тук е като на война и с думи не става ,трябва шпамари да се раздават ,ако искаш да оцелееш и успееш.

И една история от мен ,реална при това не съчинена:
-Преди година и нещо си купих камион да правя самостоятелно бизнес ,да се чувствам по независим,запонах ха контракт в една фирма,работих около 2 седмици ,но нещо не се харесахме и обявих ,че напускам.Ок. казаха ми както желаеш ,обаче след това както желаеш гоних евреина близо година да ми плати заработените 2700д. които ми дължеше и с хиляди гимнастики най накрая си ги прибрах ,обаче преди това бях си плащал нафтата ,таксите лицензите и др. там необходими неща за да заработи бизнеса и фактически сумата се акомулира на 5000д,пари които ми бяха безкрайно нужни за да стартирам ,а не да направя без малко фалит.Във втората фирма нещата тръгнаха добре,добре добре ,ама в момента когато поисках по вече и по скъпо платена работа,т.е. да заработвам и за себе си ,а не само за тях започнаха да ме гледат на криво и много елегантно започнаха да ми извиват ръчичките само и само да си трайкам и да им пълня гушките.На което аз не издържах дълго,освен да правя богатите канатци по богати исках и аз да получавам уважение с/у положеният от мен труд средно по 12 часа на ден и им дадох свободно.Е тогава стана интересно ,счупиха ми телефона да ме търсят колко имали нужда от мен ,как съм бил незаменим ,какъв професионалист съм бил и защо така ги напускам ,може ли да ми дадат по изгодни условия само и само да продължа,само банкет дето не ми направиха,но когато стана дума за пари нотинг,такава била политиката на фирмата,леле викам си политиката да си търсят други балами и им дадох свободно.Сега обмислям друг бизнес,не се предавам,разбрах обаче едно ,че тук е като на война и с думи не става ,трябва шпамари да се раздават ,ако искаш да оцелееш и успееш.
-
- Обратна връзка:
Re: Canada
Да не забравяме малките думички най-отдолу-СЪМ КОНДИШЪНС АПЛАЙhullboy написа:Davat ti kredit ( zaem ) personal line of credit, creditna karta s koito da pravis biznes. Otgovora e nikade.
Hullboy

Hullboy,ти къде и в коя държава(и) си кандидатствал за посочените благинки,че пак си така категоричен.
Това е втория ми конкртетен въпрос и очаквам конкретен отговор.Не ми разтягай локуми тип рекламна диплянка от министерство на емиграцията.
И на първия ми въпрос все още чакам конкретен отговор.
- MrGeek
- Путлер Капут
Батка, явно е така щом при това положение продължаваш да ги ручаш тез канадски жабета.bateto написа:... направо се чудя в коя канада живея ,във вашата канада или в моята канада.чудя се къде са тия много пари с които и аз да си задоволя финансовите мечти и не ги откривам ,все още не мога да постигна минимумът си който правех в България,въртя се около едни 3-5000 д на месец ,което е два пъти по малко от еквивалента им който правех в България и 4 пъти по малко качество на живот което мога да си позволя с дохода си тук сравнение с дохода който имах там .Не разбирам аз ли съм нещо сбъркан ...

- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
щото е мазохист :idea: какво друго мога да мисля за него,милионера въртящ синджир в Бг,тук бял роб за жълти центовеMrGeek написа:Батка, явно е така щом при това положение продължаваш да ги ручаш тез канадски жабета.bateto написа:... направо се чудя в коя канада живея ,във вашата канада или в моята канада.чудя се къде са тия много пари с които и аз да си задоволя финансовите мечти и не ги откривам ,все още не мога да постигна минимумът си който правех в България,въртя се около едни 3-5000 д на месец ,което е два пъти по малко от еквивалента им който правех в България и 4 пъти по малко качество на живот което мога да си позволя с дохода си тук сравнение с дохода който имах там .Не разбирам аз ли съм нещо сбъркан ...![]()
![]()
![]()
![]()

Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
-
- Обратна връзка: