parvi loshi vpechatlenia ot Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Ние пък не можем да си регулираме парното. Но да чукам на дърво е доста топло. Главно в хола и кухнята, спалнята е малко хладна, но пък за сън е прекрасно.

Е шнорхел късметлия си ти с тези домати. Аз купувах от новия магазин на CDN, тези които са като грозд и бяха доста сносни. Ние наблягаме на зелена салата с риба тон. И ракийка разбира се.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
HisShadow

Мнение от HisShadow »

KolioBalkanski написа:....
ima si iantibiotici i growth hormoni v mesoto
i choveshki i ribeshki geni v domatite
ima zashto da striaskame horata v ....
Kolio, kade go namirate tova meso s hormonite bre, kaji i az da si kupia, znaesh li kolko pari davam za hormoni i amfetamini ....
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

HisShadow написа:
KolioBalkanski написа:....
ima si iantibiotici i growth hormoni v mesoto
i choveshki i ribeshki geni v domatite
ima zashto da striaskame horata v ....
Kolio, kade go namirate tova meso s hormonite bre, kaji i az da si kupia, znaesh li kolko pari davam za hormoni i amfetamini ....
ti ne si dobre - iavno osven amfetaminite deto zimash i hormonite teia v mesoto ti idvat malko v overdose
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

Кольо,че са тъпкани е ясно,но честно казано,хич не ми се иска да знам с какво и колко...Който не живее на село и не си отглежда кравичката сам,ще трябва да се примирява,че все нещо е блъскано не с това,с което трябва... :D

Снежи,агнешкото наистина е новозеландско,но на вкус е ужасно!Вкусове различни-аз не намирам никаква прилика с нашето агнешко.Не е въпросът до приликата,но просто не го харесвам...На който му е вкусно,да си купува!Аз нямах впредвид,че е вредно нещо,но просто не му разбирам вкуса...Частно казано,след като така или иначе никога не знаеш каква химия ядеш,обикновенно поне на вкус подбирам нормална храна.
Взимам си препоръката за въздържане от агнешкото назад.Всеки сам да си прецени!Предполагам,разликата във вкуса идва от различните породи,а вкусове различни...
Една позната споменаваше,че си купуват от дребни собственици цяло агне,което по нищо не се отличава от нашите,но не съм умряла честно казано за агнешко.

Ами,с две думи ми се искаше само да кажа да се оглеждаме по-добре когато пазаруваме!Ще си намери всеки добрите и вкусни продукти,които не падат по-ниско от българските и дори много,много ги превъзхождат.От както съм тук, толкова много непознати до сега продукти съм опитала!А колко са много тези,които тепърва ни предстоят! Ако трябваше да обяснявам на роднините си какво готвя,май много време би ми отнело първо да обясня различните продукти какво представляват.А ако бе дошла майка ми на гости,90 % от продуктите ми в кухненските шкафове не би посмяла да пипне,защото не знае какво е и за какво се използва.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ami JOY,
kak niama da mi haresva transporta kat znam v sofia kakav e prez zimata. visish pone polovin chas a kat doide e prepalnen schupenia i studen reis.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:18 pm, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

Ombudsman написа:Има и "истинска" храна, но тя е доста по-скъпа. Можеш да намериш магазин ТАU - само за "биологична храна". Млякото ще откриеш, че не е от "положителните" неща: не просто го пастьоризират, но и премахват всички естествени витамини и калций и после добавят изкуствени такива. Моите първи впечатления от храната бяха подобни: никакъв вкус на плодовете и зеленчуците, но сега, след 2 години все по-вкусни ми стават. :( :? :lol: Можеш да си купуваш пиле, хранено по естествен начин /със зърна/ :shock: - 10 долара килограма. Има зелено етикетче на него.

В нашия апартамент има регулатор за отоплението. А живота е спокоен само, когато нямаш да търчиш на работа или училище. Порадвай му се още малко. :P
Alina

Картофите

Мнение от Alina »

Картофите които най-оби4ам са сладки, но не прекалено. Изглеждат си като нормален, жълти4ък картоф, но са сладникави на вкус и за руската са просто върхът.

Типи4ните батати ако имаш предвид, които се розовеещи или оранжевеещи отвътре, но изглеждат като някакви корени, тях още не съм се престрашила да ги пробвам.

А рибата си е натурална нали, в нея не може да има хормони, защото си я ловят в океана, а не я развъждат в рибарнитси...
Alina
Rosi

Re: Картофите

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:17 pm, променено общо 1 път.
ik

Мнение от ik »

За рибата не си мислете, че някой ще си прави труда да ви я лови в реката или в океана!!!:))) Естествено че и тук са усъвършенствали рибарниците и изкуственото отглеждане не само на пилета и телета, а и на доста по-екзотични животни, но винаги имайте едно на ум за храната с която ги хранят - хормони, амфетамини, трупно брашно и др. "вкуснотии". За етичната страна на въпроса и отношението към животните въобще няма да повдигам въпрос защото рискувам да бъда охулена, но все пак ако сме хора и държим на хуманно отношение към себеподобните, не трябва да забравяме, че животните също имат право на по-добро отношение! За някои последното изречение може да звучи абсолютно непонятно, но това си е техен проблем!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ik написа:За рибата не си мислете, че някой ще си прави труда да ви я лови в реката или в океана!!!:))) Естествено че и тук са усъвършенствали рибарниците и изкуственото отглеждане не само на пилета и телета, а и на доста по-екзотични животни, но винаги имайте едно на ум за храната с която ги хранят - хормони, амфетамини, трупно брашно и др. "вкуснотии". За етичната страна на въпроса и отношението към животните въобще няма да повдигам въпрос защото рискувам да бъда охулена, но все пак ако сме хора и държим на хуманно отношение към себеподобните, не трябва да забравяме, че животните също имат право на по-добро отношение! За някои последното изречение може да звучи абсолютно непонятно, но това си е техен проблем!
a zavisi - niakoi ribi gi loviat v okeana
niakoi v rekite i ezerata ama vodata e zamarsena - ribite v niakoi reki i ezera ne mogat da se vazproizvejdat veche zashtoto protivozachatachnite tabletki otdeleni ot niakoi individi slizat do vodata chrez kanalizaciata - zakasali sme ia mnogo ama veche e kasno da se opraviame

a za jivotnite, verno, triabva da sme korectni s tiah ama PETA sega e reshila che ribolova e cruel i sa reshili da lobirat da spirat ribolova
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

Типи4ните батати ако имаш предвид, които се розовеещи или оранжевеещи отвътре, но изглеждат като някакви корени, тях още не съм се престрашила да ги пробвам.
Няма нищо страшно в това да пробваш неща,които не си пробвала до сега,повярвай ми! Може пък много да ти хареса,освен това,винаги е източник на нови впечатления,а следователно на нови емоции!

Рибата ако се ловеше из рибарници,да се е разорила цялата риболовна промишленност на Квебек,която традиционно е една от най-развитите области на провинцията.Цял квебекски север живее за сметка на риболовната промишленост.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

JOY написа:
Няма нищо страшно в това да пробваш неща,които не си пробвала до сега,повярвай ми! Може пък много да ти хареса,освен това,винаги е източник на нови впечатления,а следователно на нови емоции!

Рибата ако се ловеше из рибарници,да се е разорила цялата риболовна промишленност на Квебек,която традиционно е една от най-развитите области на провинцията.Цял квебекски север живее за сметка на риболовната промишленост.
cial Quebekski sever jivee na welfare - otdavna ribolovnata promishlennost e razorena - te sasipaha populaciite i sega trolerite sa mnogo po predominirashti otkolkoto malkite chastni korabcheta
sashtia efect se poluchava i v fermite kadeto malki fermeri sa izblaskvani ot golemite korporacii za koito praveneto na pari e po vajno ot vsichko, dori i kachestvoto na producta ili zdraveto na horata
Александър Марков
Обратна връзка:

Хубав португалски хляб

Мнение от Александър Марков »

На един от ъглите на Lajeunesse и Gounod има португалска хлебарница, където за около 1,50 CAD без данъка може да си купите хляб, голям колкото погача. Има и други разфасовки - съответно на други цени. От друга страна пък веднъж хванахме special в Maxi на франзели - пресни, пухкави, топли за 0,69 CAD без данъка, но за регулярно пазаруване най-добре е човек да си нацели точната хлебарница.
Да сме живи и здрави и с много късмет!
Botzo

Мнение от Botzo »

Позволявам си да се съглася с Александър Марков, май навсякаде е така. Важното е човек да знае каде да иде. Няма да е зле да се отвори тема каде и кое е най-ефтино. Ще бъде от голяма полза.
Заключено