parvi loshi vpechatlenia ot Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

parvi loshi vpechatlenia ot Canada

Мнение от sasho71 »

poneje Ombudsman spomena za otkrivane na Amerikata,
edna otlichna tema za razmisal i zatova vednaga pochvam s OTRITZATELNITE VPECHATLENIA:
1. tuk veche znam che shte STANA VEGETARIANEZ- opitah niakolko mesa i dori ne mojah da gi preglatna, to biva izkustvena rabota, ama chak pak tolkoz. nablaskani sa s antibiotitzi!!! moje bi imam profesionalno izkriviavane i taka mi se struva...
2. po bezkusni morkove, yabalki i kartofi ne sam yal nikoga.
3.pileshkoto meso e totalen proval, toest tova ne e pile a neshto porasnalo za 20 dena?!?!?!taka se ""pohvali"" prodavachkata. az kat biolog chovek si znam kak stavat tez neshta...
4.oriza e siakash prestoial vav formalin deto go polzvat vav morgata
5. mineralnata voda siakash ot nyakakvi uranovi mini e iztochvana. cheshmianata e mnogo po vkusna.
6. shokoladite sa niakakvo podobie na shokoladi

sega za POLOJITELNITE VPECHATLENIA:
1. naistina e super spokoino navsiakade, siakash jivota e spryal
2. ima mnogo hubav hlyab gratzki rachen koito e po hubav i ot nashia
3. kiselo mliako balgarsko ima, kakto i lutenitza.
4. sireneto e nashensko , hubavo salamureno -10 $ , no vse oshte ne znam tova dali e skapo kato za hrana ili ne?
5. naturalnite sokove i mliakoto ne sa loshi.
6. keksovete sa mnogo vkusni
7.horata sa lubezni i uchtivi, ne te gledat namrashteno
8. ima super matzki ot aziatski i latino proizhod :wink: dano kitaizite da ne sa mnogo revnivi :D
9. transporta e naistina uboben i istinsko udovolstvie e da se patuva

ami ot 3 dnevnoto si prisastvie na kanadska zemya tova mi napravi vpechatlenie. ujasno mi e toplo i shto za glupost e tova da ne mojesh da si spresh radiatora!!! tia hora ne pestyat nikakva energia, sha vzemat da im falirat TEZ-ovete :lol: .az v bg sam jivial na 17-18 gradusa i tuka se chustvam ujasno ot jegata.
Гост

Мнение от Гост »

Има и "истинска" храна, но тя е доста по-скъпа. Можеш да намериш магазин ТАО - само за "биологична храна". Млякото ще откриеш, че не е от "положителните" неща: не просто го пастьоризират, но и премахват всички естествени витамини и калций и после добавят изкуствени такива. Моите първи впечатления от храната бяха подобни: никакъв вкус на плодовете и зеленчуците, но сега, след 2 години все по-вкусни ми стават. :( :? :lol: Можеш да си купуваш пиле, хранено по естествен начин /със зърна/ :shock: - 10 долара килограма. Има зелено етикетче на него.

В нашия апартамент има регулатор за отоплението. А живота е спокоен само, когато нямаш да търчиш на работа или училище. Порадвай му се още малко. :P
Последно промяна от Гост на Пет Яну 23, 2004 12:01 pm, променено общо 1 път.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Sasho, ne che shte stavam niakakuv zashtitnik na hranite tuk, no si dai malko vreme, za da otkriesh hubavite neshta.

Mesoto, ako si go podberesh i si go sgotvish dobre moje da bude mnogo vkusno. Az ne si mislia, che v Sofia vsichki parjolki sa bili ot fermata na baba - i tam povecheto beshe izkustveniak.
Sushto taka sum opitval strahotno vkusni i morkovi, i jabulki, kartofi sushto. Prosto triabva da se nameri ot kude i kakvo tochno da si kupish.
SYshtoto vaji i za shokoladite i za oriza - ima mnogo vidove, ako niakoi ne ti haresa opitvai ot drug i shte vidish.
Dori i sireneto kato prestoi 2-3 sedmici vuv voda stava hubavo kato nasheto kakto veche si zabeliazal :)
Аватар
Koko

Re: parvi loshi vpechatlenia ot Canada

Мнение от Koko »

Малко коментар по някои точки само
Отрицателни впечатления
Точка 1 и точка 2 май си противоречат – какъв вегетерианец ще станеш ако дори морковите и картофите не ти харесват?
.
Положителни впечатления
1.Тук живота наистина изглежда спокоен и някой неща стават толкова бавно че човек понякога може да си скъса нервите от това спокойствие
7.Хората са любезни и учтиви, но и доста отчуждени и студени – е, все пак това не е някакво отношение към имигрантите, просто тукашните така са възпитани
8. Много трудно ще успееш да свалиш азиатка или латино – по-добре се ориентирай към източно европейките, поне нямаме толкова културни различия.

Учудвам се че парното ти не може да се регулира – сигурен ли си че няма никакъв начин?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: parvi loshi vpechatlenia ot Canada

Мнение от KolioBalkanski »

Koko написа:
.

8. Много трудно ще успееш да свалиш азиатка или латино – по-добре се ориентирай към източно европейките, поне нямаме толкова културни различия.
i aziatkite i latinite sa mnogo lesni za svaliane - osobenno latinite.
Aziatkite sashto si padat po nas ako izglejdame kato beli hora.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

С един куршум - два заека:
запознаваш се с красивата азиатка докато разглеждате оризи, те би трябвало да ги разбират тия неща.
Alina

Мнение от Alina »

Нека се вклю4а малко и аз, нали и аз съм от скоро тука.

Веднага се съгласявам за шоколада - особено за те4ния. Но видях на няколко места Милка, мисля беше полска.

Месо не ям, така 4е тук не давам мнение. Но казват, 4е рибата била вкусна.

Ябълките ми са сред любимите плодове и ще ти кажа, 4е явно не си уселил сорт. Защото тук си умирам да ям то4но ябълки и те са страхотни на вкус. Морковите също ми харесват, крушите са страхотни, но мангото не е по мой вкус, нещо и бананите не ги долюбвам тук та ги отказах и тях.

Но си направих страхотно мюсли като сама си избрах продуктите. Има магазини с насипни храни, така 4е си взех овесени ядки, стафиди, белени тиквени семки, бадеми, полу-сушени смокини... разбираш за какво ти говоря, и става страхотна закуска. При това сам определяш коли4еството на всеки от продуктите. С кисело мляко са просто страхотни, макар 4е и млякото не е кисело а като сегашното БГ мляко стои малко изкуствено и си ли4и 4е е правено от сухо мляко с добавки. Еййй, къде е онова кисело мляко отпреди 10-15 години...

Картофи от розовите не си взимай, гадни са. А и някакви бели кебекски опитах наскоро, и те ми се сториха безвкусни. но попаднах на едни батати, сладки, разкош. Каква руска салата става с тях, да не ти разказвам. Върха. Но съществен елемент в слу4ая са киселите крастави4ки. Адски са гадни и ужасно прътснали тукашните. Мен ме нау4иха да си купувам Полски подсладени крастави4ки и на вкус са като нашенските и с тях салатата става просто върха. А за да не си играеш да белиш морковите за нея, има охладени нарязани моркови и грах, омешани в едни шарени пакети. Идеални са.

Сиренето поне тук в Отава е много скъпо. Първият път си купих БГ сирене от магазин за 18$ килото. И ги дадох, къде ще ходя. Тяхното не ми е на вкус, даже ми се гади. После защо били толкова дебели- ами те са им толкова мазни сирената, 4е моят нежен стомах щеше да колабира.
Но после намерих в Мидъл Ийст наше сирене за 12$ килото. А ми казаха за някакво грътско, което било три кила за 22$, но още не съм го пробвала.

Водата 4ешмяната е отврат, но минералната я бива. Аз пия само такава.

Пийнът батъра е готин, аз го оби4ам подсладен. Видове много, за закуска е идеален.

Ама къде този грътски магазин за хляб. Тук хляба е отврат. Е това ми е най-голямата болка. Умирам си за нормален хляб, разли4ен от дунапрена който ям тук. Дори напоследък по4ти не ям хляб.

Едно от нещата които оби4ам е - пе4ени 4ушки запържени с яйтса и сирене. Ама сиренето скъпо...

Е, това е за сега. Просто трябва да експериментираш докато нещо ти падне на вкуса. Ако има и кой да ти покаже най-евтините магазини и да ти каже кое е с близък до нашият вкус....

Абе, хора, само аз ли не мога да пиша - тс във форума, или това е от клавиатурата. Използвам нета в университета и не мога да пиша тс, тш и тройка - вместо нея ми излиза Б. Това е като използвам оптсията за БДС.

Алина
Alina
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Za hranata - UGASNO SKAPA E BE HORA, NAPRAWO MI SE ZAWIWA SWQT KATO SI POMISLQ!
Za srawnenie v bg wsi4ko si e po ewtino... :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не знам какво толкова не и харесвате на храната: плодове и зеленчуци от пазара Жан Талон, за месо има си италиански месарници номер едно (например Ласенза на Папино), хляба: или си го правите сами или пак си го копувате от малките хлебарнички дето ги има навсякаде (плюс това има и франзели бейгали кроасани и т.н.)... освен това в Коско нещата са си много вкусни: плодове, зеленчуци, месо и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

И на мен в началото храната ми се стори ужасна. Но после открих кои неща си струват и кои не.

При такъв богат избор на продукти се чудя как така попадаш все на лоши неща.

Ние си купуваме сирене от Анката, както и зеленчици, винаги са пресни и вкусни.

Ако гледаш промоциите на пилешко в Метро, пожълтели, стари изкуствени пилета, вярно ще ти се сторят гадни и пластмасови.

Виж единствено съм съгласна, че няма хубави домати. И е трудно да се намерят вкусни картофи, но пък избор има.

Абе човек свиква с всичко. След време като те завърти животът, няма да мислиш много за тези неща.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Joy

Мнение от Joy »

Всичко си има като храна и не стряскайте хората в България.Има такъв огромен избор,че цял живот не можеш да опиташ от всичко.Пилета купувайте само хранени със зърно,от агнешкото се въздържайте- останалото всичко си е наред.
Домати,такива на които българите им казват "вкусни" (себе си изключвам от това число,но говоря за болшинството),се продават само в сезона им и тогава те са два пъти по евтини от "невкусните". :D Има ги не във всички магазини,а ако докарват в големите вериги,то не за дълго.Навсякъде и целогодишно се продават от червено-оранжевите,а "вкусните" са с розов оттенък и по-различна форма.Това отличие във вкуса е от сортовете,но сортове се намират всякакви.
За морковите,картофите,сирената и прочее,твърденията за лошо качество ги намирам за прекалено преувеличени.Ориз аз купувам всякакви сортове,включително АБСОЛЮТНО същия като българския.
Папи,струва ти се много скъпо,защото си от скоро и все още сравняваш,пък и сигурно нямаш доход...Като почнеш работа ще се отпуснеш да си купуваш разнообразна и качествена храна.
Шоколади има какви ли не европейски марки-тоблерони,Милки,Линдс,катбери и какви ли още не...Сега пък точно преди Свети Валентин така е заредено с качествен шоколад,че направо не ми се вярва,че на някой може да му се обърне езика да каже нешо лошо за шоколада...Хора,отваряйте си малко очите като влизате в магазин за да няма празни приказки!
Рибата е хубава наистина и евтина.Страхотен червен хайвер се намира за 40 дол/кг.(което е нищо буквално и е много по-евтино от България),морски дарове-всякакви.

А също така,не разбирам Сашо,защо и как така температурата ти в апартамента не се регулира...В колкото апартаменти съм влизала,навсякъде има електронен регулатор.Ако искаш можеш и съвсем да го изключиш...Ние поддържаме постоянна температура от 25 гр. през зимата.Не знам,може пък само аз на такива да съм попадала...
С което не съм съгласна категорично,това е "добрия транспорт" в Монреал.Май е затвърдено мнение от почти всички,но за година и половина така и не проумях кое му е хубавото на местния транспорт...Точно пък сега,на -30 гр.,когато ми се налага да мръзна с часове по спирките и вътре се наблъсква тълпа от ненормални тийнейджъри подвикващи,подсвиркващи и блъскащи се,не ми говорете хич за градски транспорт...Все се чудя как така все го хвалят този транспорт,и който не е пристигнал в Монреал,той не се е качил на кола ,дори и да не си е и помислял да шофира в България някога,дори и да му струва многократно по-скъпо...

Това е моето мнение по повдигнатите въпроси.

Ах,сега се сетих да попитам...
но попаднах на едни батати, сладки, разкош
Алина,за истински батати ли говориш?Защото само името им е "сладък катроф"...Приличат си на много сладка тиква и за руска салата не стават.С масълце,обаче са си супер.Като споменах за тиква и се сетих,че до ден днешен не мога да се опомня от невероятното количество сортове и когато ми потрябва вечно се чудя каква форма и цвят да бъде...Ей,хора,недейте така за храните!Такова разнообразие в България не са и сънували...
Аватар
No667

Canada

Мнение от No667 »

Izchakai da ti pochnat kontaktite sas zombitata,da pochnesh da si tarsish rabota,da navlezesh v jivota.

Parvite 15-20 dena e mnogo turistichesko,no sled tova zapochva serioznoto.

Uspehi ot men i ne se predavai,vsichko ste e OK,vremeto si minava i se privikva
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Поля, защо да се въздържаме от агнешко? Аз пък купувам често - новозеландско е и все си мисля, че не е толкова тъпкано с хормони.
За температурата в апартаментите - ние също имаме регулатор, но познайте дали работи. Канеф явно спестява от парното, но ние си го компенсираме с печки - масово явление в блока.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Домати ли лелеее тук какви домати ям не мога да им се наям ;). В Бг съм, ял такива ама много отдавна (през комунистическо още като нямаше внос , сега Бг-то са такива много рядко откриваш сочни чисто червени)сочниии. Търси в арабските плодови магазини. Аз купувам от магазин "Petra" срещу Колеж Боа д' Бульон. По арабските магазини се намират много хубави плодове и турски сладки глезотийки.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

JOY написа:Всичко си има като храна и не стряскайте хората в България..
ima si iantibiotici i growth hormoni v mesoto
i choveshki i ribeshki geni v domatite
ima zashto da striaskame horata v BG

a predi niakolko godini Perdue Chicken iskaha da izobretiat pileta bez kraka - samo kalki i da gi hraniat s tuba v garloto
dobre che FDA gi spria
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено