Кинезитерапията в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
ramone

Кинезитерапията в Квебек

Мнение от ramone »

Здравейте! Искам да попитам дали има кинезитерапевти в Квебек? Ако има колега,който е приравнявал дипломата си там ще съм му благодарен да сподели своя опит! Възможно ли е да се започне работа с нашите дипломи като масажист в СПА-център към някой хотел,тоест техния орден дава ли ни право да работим поне като такива?
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:) В руските масажистки салони тапия не ти трябва, но там услугите са кастъм офф-дъ-шелф :mrgreen:
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Нашата съседка е кинезитерапевт. Завършила е следдипломна квалификация в Националната спортна академия. Преди три години си преведе и си подаде документите в ордера на кинезитерапевтите и след 1,5 години учене в университета Мак Гил (30 кредита) вече работи от 1 година. Искаха и да знае френски и тя им показа документ че е издържала изпит в БГ (този който е нещо като Тойфел), но не го признаха. Признаха и това че е завършила КОФИ, което е смешно.
В момента в който от ордера и изпратиха документа че може да работи, имаше много предложения за работа. Минималната заплата е 22 долара. В момента има право да си отвори собствена фирма.

Като масажист може да се работи и без диплома но малко трудно се намира работа. Имаме познат лекар който започна като масажист. Жена му също е лекар и двамата когато са ходили да си търсят работа като масажисти по обяви са попадали само на салони за еротични масажи. Трябва да се намери нормален салон за масажи или да се ходи по адреси, много възрастни хора предпочитат в къщи.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
ramone

Мнение от ramone »

Мравке,благодаря ти за отговора! Аз тепърва започнах с френския и незнам дали въобще има смисъл на този етап да си мисля за приравняване! Може ли да ми дадеш координати на колежката,за да я питам как е минала интервюто? Професията ни не е от търсените в Квебек и искам да разбера какво точно са я питали относно ордена и въобще как гледат на професията ни,както възможности за интеграция,които тя ни дава?
Заключено