Положителните страни на живота в Канада.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
kevin

Мнение от kevin »

monny написа:
krimon написа:легална имиграция, много имигранти, висок стандарт на живот

poslednite dve sa nesavmestimi pri pologenie che samo malka chast ot imigrantite zapocvat legalna rabora a povecheto minavat na social
da me izviniavate no n mislia che sociala e visok standart na jivot
Monny,
prav/a si !

A Krimonka, kakto vinagi, ne dava duma da se izduma sreshtu Quebec (ako govorim za provincii) /Canada (ako govorim za stranata kato cqlo) :wink:

I za da ne kaje che vinagi q apostrofiram shte se syglasq OTCHASTI s neq za polojitelna strana:
krimon написа:легална имиграция

Za syjalenie drugite dve osven che sa nesyvmestimi, no i poslednoto -nesyshteshtvuvashto za syjalenie...
Аватар
7George

Положителните страни на живота в Канада.

Мнение от 7George »

Тва за сошъла, важи само за българите в Quebec. :baby:
Елате по-назапад, да видите че със сошъл само наема не може да си платите и ще се наложи да си немерите работа.
А по-високия стандарт на живот се постига с течение на годините и с доста усилия. Така е и за повечето канадци.
:beer2:
Аватар
Guinness

Re: Polozitelni strani na Canada

Мнение от Guinness »

hullboy написа:Njama po dobro mjasto ot Canada v Africa, Evropa, Azia, Latinska Amerika, Australia za pravene na biznes zakonno .
Hulboy,а ти освен в Канада,къде на друго място от горепосочените си имал бизнес,че правиш такива генерални заключения.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Положителните страни на живота в Канада.

Мнение от filipne »

7George написа:Тва за сошъла, важи само за българите в Quebec. :baby:
Елате по-назапад, да видите че със сошъл само наема не може да си платите и ще се наложи да си немерите работа.
А по-високия стандарт на живот се постига с течение на годините и с доста усилия. Така е и за повечето канадци.
:beer2:
В Монтреал може да си плащаш наема и да остава, ако си на социал ..

Е, повечето канадци имат доста "по-висок" старт - разни познати, съученици и т.н. , които да ги уреждат ....
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Guinness

Umisleno si propusnal dumata legalno.

Predi da mi zadavas tozi vapros mi kazi kade ot izbroenite mesta te priemat legalno, zakonno, davat dokuenti za postojanno prebivavane kakto v Canada za da se chuvstvas uveren da investiras bez strah che ste te izgonjat edin den ako si s biznes viza dori.
Davat ti kredit ( zaem ) personal line of credit, creditna karta s koito da pravis biznes. Otgovora e nikade.

Hullboy
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kevin написа:A Krimonka, kakto vinagi, ne dava duma da se izduma sreshtu Quebec (ako govorim za provincii) /Canada (ako govorim za stranata kato cqlo) :wink:
Кевин, аз просто написах мнението си за положителните черти на Канада. Личното ми мнение за страната и в частност провинция Квебек са много по-шаренки, от това, което се опитваш да ми препишеш като мнение. Можеш да ме "апострофираш" колкото си искаш, даже не ме гъделичка :twisted:
ivandi

Мнение от ivandi »

Една от най-социалните страни
------------------------------------
Така е. Обаче за всеки, който има добре платена работа това е недостатък.

Толерантна е към новодошли
---------------------------------
Държавата е толерантна, но работодателите не са.

Има ясни правила за емигриране и за живот
----------------------------------------------------
Правилата са ясни, но са абсолютно неадекватни на икономическата ситуация.

Удобна е за семеен живот
Не е много населена
------------------------------
Това е вярно за малките градове при положение че имаш работа. Доста семейства се изнесоха от наше село в посока пренаселените и не толкова удобни големи градове.

Климатът е хладен
----------------------
От +40 през лятото до -40 през зимата. Аз бих го определил като отвратителен.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

Spokoistvieto, niskata prestapnost, etnicheskata tarpimost.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
7George

Положителните страни на живота в Канада

Мнение от 7George »

bbb написа:Spokoistvieto, niskata prestapnost, etnicheskata tarpimost.
Интересно защо тогава българите в Канада все искат да живеят в квартали дето няма много цветни и други екзотично изглеждащи съседи - явно не бързат да възприемат канадските ценности.
Пък и искат освен това да си доведат роднините и приятелите от махалата, ако може, в Канада: къде ни отива тогава спокойствието?
bateto

Мнение от bateto »

Сега се сещам за една положителна страна от Канада лично в мой аспект.След като изкарах по вече от 4 год в трудовия лагер и си сложих канадския паспорт в джоба още утре мога да си събера багажа и да се прибера в Бг. примерно за 6 месеца без да имам никакви грижи там и след това отново да се върна в Канада за нови 6 месеца през които мога да заработя 20000 д. и пак обратно в Бг. за 6 месеца.Така по тоя цикъл мога да карам до пенсия.6 месеца гърби,6 м. се наслаждавай на живота.
В/у подобен вариант си заслужава да се замисли човек,но за да го реализира му трябват 4-5 год да подуха супата.В този смисъл аз съм пре доволен от алтернативата която ми даде Канада за което естественно си платих с лихвите и бих казал,че временната ми имиграция се оказа един успешен ход,но не се замислям за постоянна такава.Споделял съм и преди горните си мисли,че съм доволен от това което получих от Канада ,но никога няма да стана постоянен имигрант по простата причина ,че не харесвам канатския начин на живот и нямам никакво намерение да се ;адаптирам; ,както някои обичат да се изразяват,т.е. предпочитам да живея като бял човек с пари в джоба в Бг. отколкото като зомби с пари в джоба в Канада. :D
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Всъшност по-скоро верни са само първите 4 :wink: Т.е. последните две според мен не са предимства. Климата че е хладен не е баш така - през зимата направо е пронизващо студен (thank you, windchill), през лятото е супер-задушно(thank you, humidex). Не виждам по кой критериий влиза в "хладен". Не е много населена - ми в градовете в които можеш да си намериш хубава работа направо е пренаселена. Е, в северен Квебек и по полетата на Саскечуан сигурно има много празни местенца :D
Към предимствата трябва да се добави и бързото получаване на гражданство - 3 години (на практика още 8-12 месеца по-дълго) и безплатното здравеопазване (на практика обаче може и да се получи "You get what you pay for" в някои случаи :wink:)
:) куул
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
В/у подобен вариант си заслужава да се замисли човек,но за да го реализира му трябват 4-5 год да подуха супата...
Няма какво да му се мисли. Аз вече взех генерално решение. Благодарение на Батката, вече няма да опъвам само каиша в Редмънд, независимо че съм най-богатия човек в света. В момента приключвам изкупуването на имотите по българското Черноморие (сори Батка, изпреварих те :P). Едни балъци природозащитници някакви само ми създават временни неудобства, вдигат пара и мрънкат за някакво Иракли ли какво беше там, обче не знаят с кого са се захванали. Вече само шест месеца ще съм в трудовия лагер в Редмънд, останалите шест ще си въртя синджира на Черното море! По този повод днес даунлоаднах една много стара култова песен на Тодор Колев май се казваше (да ме извиняват притежателите на авторските права, с тях ще се оправим по-късно). Разбрах само, че се пее за Черното море и затова сега си я пускам в офиса в Редмънд. 8) :lol: :rotfl: :beer: :beer: :beer:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bateto написа:. предпочитам да живея като бял човек с пари в джоба в Бг. отколкото като зомби с пари в джоба в Канада. :D
опа, а тия дето сме вече зомбита, ама без пари все още какво да правим??? :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

bateto написа: и да се прибера в Бг. примерно за 6 месеца без да имам никакви грижи там и след това отново да се върна в Канада за нови 6 месеца през които мога да заработя 20000 д. и пак обратно в Бг. за 6 месеца.Така по тоя цикъл мога да карам до пенсия.6 месеца гърби,6 м. се наслаждавай на живота.

предпочитам да живея като бял човек с пари в джоба в Бг. отколкото като зомби с пари в джоба в Канада. :D
И кои 6 месеца избираш за Бг. Всъщност нямаш избор след като сам каза че в Албърта се работи летния сезон, за Бг ти остават 6-те месеца есенно-зимните.

А какъв живот в Бг ако не е през лятото...
:roll: :roll: :roll:
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
bateto

Мнение от bateto »

грешка Бис.не съм казвал това което ти казваш. :D
Заключено