Дали все още писмото от приятел има сила на официален документ и важи? И вторият ми въпрос е знае ли някой трябва ли непременно да е заверено нотариално там?
А как стой въпросът с кореспонденцията?
задължително е поканата да е нотариално заверена в Канада/Квебек и тогава да ти е изпратена.. ВНИМАВАЙ ДАТА НА ЗАВЕРКАТА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ Е ПРЕДИ ДАТАТА КОЯТО СИ ПОСОЧИЛ КАТО ДАТАТА НА КОЯТО СТЕ СЕ ЗАПОЗНАЛИ
fandjo написа:задължително е поканата да е нотариално заверена в Канада/Квебек и тогава да ти е изпратена.. ВНИМАВАЙ ДАТА НА ЗАВЕРКАТА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ Е ПРЕДИ ДАТАТА КОЯТО СИ ПОСОЧИЛ КАТО ДАТАТА НА КОЯТО СТЕ СЕ ЗАПОЗНАЛИ
Изобщо не в вярно! Това, че е по-сигурен начин - да. Но ако наистина имаш приятели там и можеш да отговаряш на въпроси за тях, имаш им адрес, телефон и т.н. - тогава пак нямаш проблеми. Ние лично минахме само с адрес и телефон на приятелите ни, изпринтени на един бял лист. При това изобщо не бяхме ги споменали в първоначалното ДСС до Виена. Въпросите бяха: "Имате ли приятели?". Отговор: "Имаме". "Защо не е отбелязано в молбата?". "Защото точно тогава те се преместваха". "Имате ли има адрес и телефон?". "Разбира се, заповядайте". "Мерси".
Не казвам, че по този начин се развиват винаги нещата, не казвам, че няма хора, които са били надълго и нашироко разпитвани за приятелите си, не казвам даже и че няма такива, на които тази точка не им е била призната. Но не вярвам някой да е опрял точно до тази прословута една точка.
Това беше нашият случай.
Успех
Има някои, на които не са им искали нотариално заверени декларации и са минали само с посочване на приятелите във формуляра.
На мен лично с поканата за интервю ми изискаха нотариално заверена декларация от приятел/роднина.
Предполагам, че е така в случаите, в които сте 'на ръба' и едната точка за приятели е важна.
Нашият приятел също си беше сменил адреса през периода докато чакахме датата за интервю. Ние не знаехме точните му координати, но пред Mr Lemay беше достатъчно да кажем новия му телефонен номер. Въпросът е да докажете че контактувате с този човек - по телефонна или през интернет, няма значение
Нашият опит - В първите док. не писах приятел, но на интервюто носих негов е-мейл/писмо, което бях написла на фр. и той ми го препрати/, приятелско писмо с обещание за посрещане, подкрепа и поздрави на семейството.
Естествено отговарях на интервюто и на въпроси къде живее, какво работи, от колко време е в Монреал, както и актуален адрес и телефон.
Никакви пощенски писма и нот. заверки не ми изискваха
Mojat opit tuk syvpada napylno s tozi na lilava. Pri podavane na docs do Viena vse oshte njamah prijateli v Canada, no dokato dojde vreme za interview-to edni moi prijateli veche jiveeha tam. Na samoto interview samo kazah, che imam poznati v Quebec, tehen adres i telefon.
A interviewirashtata me pita koga sa pristignali v Canada, kakvo sa mi razkazvali za tam i kakvo rabotjat. Tova e, nikakvi dopylnitelni docs ne sa mi iskali.
на мене в писмото с датата за интервюто са ми пратили екземпляр от формуляра с декларацията от приятел, което би трябвало според мен да означава че задължително трябва да го занеса попълнен.... Но има един малък проблем, че в момента човека който съм посочил е в България и най - вероятно няма да се прибере в Канада до датата на интервюто ми, така че мога да я занеса попълнена и заверена от наш нотариус.... дали ще свърши работа според вас?