Помощ при попълването на документите за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
userboard

Помощ при попълването на документите за Виена

Мнение от userboard »

Моля помогнете,
Зная, че на мнозина проблемът ми ще се стори тривиален, но не мога да се оправя с документите до Виена и по-точно с DCS. Става дума за чисто технически въпрос - при попълването на отделните полета почти на всеки ред мястото за определената информация не достига а съгласно инструкциите отговорът трябва да се довърши на отделен лист, на който да се посочи за коя част от въпросника се отнася допълнението. Това много ме затруднява, защото както казах почти навсякъде полетата са малки, особено за образованията и придобитите специалности. Просто не зная какво точно трябва да се направи в този случай. Според мен ако точно спазвам инструкциите имам два варианта - за всеки отговор (по-точно остатък от него) да използвам отделен лист или отговорите да се групират по секции, например местоживеене, месторабота и обучение. Опитах се да попълвам и на ръка и на компютър, но и в двата случая се налага ползване на допълнителни листи. Моля помогнете ми с този случай. Споделете как вие сте решили подобен проблем, ако сте имали такъв :roll:
vanio

Мнение от vanio »

ами аз имам един формуляр, които си го направих да може да се попълва на компютър и не съм имал такива проблеми, просто големината на шрифта се променя когато стане недостатъчно мястото. ако искаш мога да ти го изпратя и да го пробваш дали ще ти хареса
vanio
userboard

...

Мнение от userboard »

Благодаря ти предварително Vanio,
Изпрати ми го за да го пробвам. Надявам се, че щом при теб е работил добре, то и на мен ще ми свърши работа . :)
Аватар
toro40
Обратна връзка:

Мнение от toro40 »

Намери си програмата ADOBE ACROBAT 6.0 и можеш да пишеш където си искаш и с какъвто искаш шрифт.
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Да обаче трябва и предварително да се подготвени бланките за да може да ги попълва с акробата, е тук ги има готови
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... gory&id=52
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

vanio написа:ами аз имам един формуляр, които си го направих да може да се попълва на компютър и не съм имал такива проблеми, просто големината на шрифта се променя когато стане недостатъчно мястото. ако искаш мога да ти го изпратя и да го пробваш дали ще ти хареса
И аз имам подобен пробле! Би ли го пратил и на мен, на alabala@mail.bg
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

kurta007 написа:Да обаче трябва и предварително да се подготвени бланките за да може да ги попълва с акробата, е тук ги има готови
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... gory&id=52
В този готов формуляр, пишейки в дадено поле, как мога да променя големината на шрифта в това поле? ...нещо не мога да намеря тая функция в Акробата...
Аватар
toro40
Обратна връзка:

Мнение от toro40 »

Използвай не Acrobat Reader, а Adobe Acrobat 7.0 Professional, не ти трябва да е подготвена бланката, можеш да пишеш където си искаш по формата и с различна големина на шрифта. В Adobe Acrobat 7.0 Professional има функция "Typewriter" - с него съм си попълвал бланката. Само че не знам от къде можеш да го изтеглиш. Преди бях на интернет връзка към Интербилд във Варна и го имаше в сървъра, а сега съм на БТК и въобще не знам как се тегли.

Късмет
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Която и версия на Adobe Acrobat от 5.1 до 7. не знам колко си - ще ти свърши работа, но не е точно така, както казва toro40. За да можеш да пишеш специално на формулярите от Виена - ако някой не си е играл с тях преди това /разбирай ако не изтеглиш тези от линка на kurta007/, ще трябва сам да си вкарваш полетата, на които да пишеш. С формулярите за Букурещ вече не е така - там можеш на направо да си пишеш.
Успех
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Ползвам Adobe Acrobat 6.0. Тази бланка от линка на kurta007 е много добре направена. Проблемът е , че примерно в полето за образование , мястото за писане е малко. Искам примерно в това поле да намаля големината на шрифта , но не знам как.

toro40, аз май гледам нещо криво , но къде е опцията "Typewriter"?

Мерси!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Ако се затруднявате тук има една примерно попълнена бланка
http://store3.data.bg/kuraaaaa/demande_ ... n_full.pdf
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Welder, отваряш документа с акробат 6тицата и като цъкнеш на един бутон с наклонена стрелка /казва се Select object tool/, ще видиш всички текстови полета, които трябва да попълниш. На всяко едно поле можеш да цъкнеш и да пишеш. Ако искаш да направиш каквито и да било настройки, включително и на големина и вид на шрифта, даваш десен бутон на полето и properties.
Така става работата.
Успех
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Голямо мерис Jeeves! Намерих въпросната опция, просто тази лента с бутони не беше зададена да се отваря. Сега мога да си редактирам големината на шрифта. :roll:
userboard

!

Мнение от userboard »

Благодаря много на всички, които помогнаха по този важен въпрос. Да са живи и здрави! :D
userboard

Уточнение

Мнение от userboard »

А може ли в графите да се пише на два реда, в смисъл това проблем ли ще е, защото навсякъде моите отговори на по педя-две дълги? :D
Всеки с проблемите си .... :roll:
Заключено