въпроси за Panorama

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nachinaesht

въпроси за Panorama

Мнение от nachinaesht »

Отскоро уча и при бегъл поглед на едни стари учебници ми се стори, че не е съвсем за начинаещи. Ако може някой, учил по тая система да каже дали е добра за начало (или малко след него) или първо трябва да си вдигна нивото и после да уча по нея. Евентуално колко струват нови учебници и има ли компютърен курс по нея?
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Аз учих по този метод. Бях абсолютно начинаещ и нямаше проблеми. Учебника струва 17 лв. а тетрадката 11. Има го и на дискове, но за начинаещи е трудно да се справят без учител.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
bravo

Мнение от bravo »

Metodata ne e samou4itel, a i e po-intenzivna, za na4inae6ti re6ili sami da u4at ne stava.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Верно за самостоятелно не става. А и честно казано - аз лично не съм доволен - малко миш-маш ми се струва.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Виж тая тема ,може да си харесаш нещо за учене http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=90
nachinaesht

Мнение от nachinaesht »

dart vador написа:Аз учих по този метод. Бях абсолютно начинаещ и нямаше проблеми. Учебника струва 17 лв. а тетрадката 11. Има го и на дискове, но за начинаещи е трудно да се справят без учител.
Мерси. На дискове, това самоучител ли е? Ако да, кажи къде се продава и колко струва (евентуално линк). Ами засега ще трябва без учител, затуй ще се уча сам. А за тази система ми казаха, че е официална и затова питам.
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Панорама не е самоучител и сам ще ти е трудно. Но ако все пак държиш да го свалиш, виж линка който ти е дал Курта - 7 страница. В темата има и други интересни неща.
Аз учих с частен учител. За двама души ни излезе около 500 лв. Инвестицията си струва! :thumbsup:
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

присъединявам се към мненията за учене по Панорама с учител. Френски уча откакто се помня, но смъкнах учебниците (благодаря ти kurta007 за линковете :D :beer: Е няма ли и 4та част де :twisted: ). Системата е добра, но ако учите с учител, то той може да ви даде много страничен материал по уроците. Не е добра за самостоятелно учене на езика. :)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Моето мнение от личен опит е че Панорама не е за начинаещи. Аргументите са следните:
доста стресово се поднасят нещата за начинаещ, леко разхвърляна информация, по скоро за човек с някакви познания по френски.

Кампус мисля че е по лек метод, не съм много запознат с него имам всичките му дискове, но по мое мнение също е предназначен за хора говорещи сходни латино езици до френския (испанци, румънци, италианци и тнт. това личи и от имената на персонажите които участват в диалозите...

Аз и моята съпруга като абсолютно начинаещи започнахме по съвсем друг метод, отново на CLE int. вече писахме в някой теми, казва се Initial леко сходен до Кампюс, но предназначен за нелатиноговорящи нации (араби, японци, китайци и тнт. които изобщо не познават словореда на латинските езици) при него информацията се поднася доста леко с много повторения и е много приятен за учене за начианещи. Нашата преподавателка от АФ която е и универитетски преподавател ни го препоръча като най лек по нейно мнение и съм склонен да и се довере, още повече че вече сме на средата на 2-ро ниво (общо са 2 с 2 учебника и 2 тетрадки, +2 диска диалози и упражнения)

По принцип записвам и уроците с диктофон, които биха били ползени са много хора, но обема на информацията е доста голям и е трудно да се побликува...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
nachinaesht

Мнение от nachinaesht »

alkaponbg написа:Моето мнение от личен опит е че Панорама не е за начинаещи. Аргументите са следните:
доста стресово се поднасят нещата за начинаещ, леко разхвърляна информация, по скоро за човек с някакви познания по френски.

Кампус мисля че е по лек метод, не съм много запознат с него имам всичките му дискове, но по мое мнение също е предназначен за хора говорещи сходни латино езици до френския (испанци, румънци, италианци и тнт. това личи и от имената на персонажите които участват в диалозите...

Аз и моята съпруга като абсолютно начинаещи започнахме по съвсем друг метод, отново на CLE int. вече писахме в някой теми, казва се Initial леко сходен до Кампюс, но предназначен за нелатиноговорящи нации (араби, японци, китайци и тнт. които изобщо не познават словореда на латинските езици) при него информацията се поднася доста леко с много повторения и е много приятен за учене за начианещи. Нашата преподавателка от АФ която е и универитетски преподавател ни го препоръча като най лек по нейно мнение и съм склонен да и се довере, още повече че вече сме на средата на 2-ро ниво (общо са 2 с 2 учебника и 2 тетрадки, +2 диска диалози и упражнения)

По принцип записвам и уроците с диктофон, които биха били ползени са много хора, но обема на информацията е доста голям и е трудно да се побликува...
Ако може да кажеш как се казва системата, колко струва и къде се намира (това да не е PONS?).
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Initial се казва

www.webinitial.net е официалната страница, в която има и упражнения към първата част
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
comptable

Мнение от comptable »

Ако искаш самоучител, на ПОНС има нов - за 40 лева - не е лош, с дискове и учебник. Обаче Панорама трябва с учител - иначе няма кой да ти преведе обясненията в уроците :wink: . Проблемът е, че май изискват лексиката, която се изучава там- не можеш да го прескочиш. А сега май са минали на Кампус , но аз не съм толкова запознат. Айде късмет и успех в ученето!

Vouloir c'est Pouvoir!
nachinaesht

Мнение от nachinaesht »

Мерси, ако може някой по-запознат да каже каква е последната актуална система за пред консула.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

nachinaesht написа:Мерси, ако може някой по-запознат да каже каква е последната актуална система за пред консула.
Какъв консул, к'ви 5 лева?!?! :nenam:
Актуалната система е тази, която на теб лично ти допада и по която напредваш най-бързо и добре.
А иначе институциите, серрификатите на които от Виена се признават, са Алианс Франсез и ИЧС.
Успех

ПС - А консулът най-вероятно бъобще си няма и представа за системите, по които се изучава френски език.
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Мое мнение в подкрепа на до тук казаното - по Панорама се учи с учител! Второ - ако се научи добре първия и втория учебник и се правят упражненията в тетрадките - абсолютно добро ниво според мен. Хубаво е обаче , както казват тук другите едно сертификатче от Френския институт, даже мисля че е задължително. Успех! :wink:
QUI VIVRA, VERRA
Заключено