здравейте моля ви да ми кажете държавни личибници, откъдето мога да взема сертификата, който сте описали в темите си за пътуване с домашни любимци! търся в гугъл и нищо не намирам на държавни лечебници... зная много частни такива, но видях, че сте посочили като изискване да е държавна! много ви благодаря
Obadi se na veterinarnata slujba na letisteto. Ot tam ste ti dadat telefona na darjavnata le4ebnica - beshe niakade v banishora, no ne si spomniam to4no adresa. Edin den predi poleta, ste otidesh tam da ti izdadat neobhodimia dokument, a predi poleta ste ti go zaveriat vav veterinarnata slujba na letisteto. Za Kanada ku4eto ti triabva da ima vaksina protiv bias, kato vaksinaciata triabva da e postavena minimum predi 30 dni i maksimum predi 1 godina. Ako poleta ti e rano sutrin, triabva da kajesh tova na veterinarnata slujba na letisteto, za da doide niakoi slujitel rano sutrinta i da ti podpe4ata dokumenta. Ne si spomniam telefona na veterinarnata slujba na letisteto, no mojesh da go vzemesh kato se obadish na 144. Ako ima nesto drugo pitai. Uspeh
имам две питания: носихте ли с вас животното до държавната лечебница или може само с документите да се отиде да се вземе сертификата и второ - сега разбирам, че при ранен полет трябва сутринта да дойде служител да завери сертификата, във всички предишни теми сте писали че при ранен полет се заверява предишния ден! моат полет е в 6 сутринта, не съм сигурна дали в 5 някой ще се наиве да дойде специално заради мен
Ама защо питаш на 100 места?Отиваш предния ден и питаш в офиса,най-вероятно ще ти го заверят веднага сертификата,да не са луди за едно коте да си вдигнат задниците в 5 сутринта.Нашия полет беше в 7 сутринта,заверка-предния ден.
Може само с документите да идеш за сертификата.Ако случайно на някой му дотрябва и животинчето,нищо не пречи да го занесеш по-късно.И понеже беше писала,че е боледувало-вземи мерки да го донесеш максимално здраво,с всички изписани илачи,че тука е скъпооооо удоволствието да имаш животно.
имам нов въпрос ние летим в понеделник в 6 сутринта - в неделя работи ли тази ветеринарна служба за заверка на сертификата? ако не, разрашено ли е да се изнесе животното със сертификат заверен не предишния, а 2 дни по-рано, например в петък /ако не работят и в събота/? моля ви ако имате опит, кажете! между другото, от 2 дни звъня на някакъв телефон на тази служба и никой не вдига... а на телефоните на леището както обикновено дава заето...
az otidox napravo s jivotnoto v petyk,tyi kato i moyat polet beshe v 5h sutrinta,obyasnix na gisheto na mitni4arya i toi me vkara napravo vytre v stayata na tezi proveryavasti,kato jivotnoto izobsto ne beshe s men poneje ne jiveya v Sf.
pravyat se na interesni za nyakoi lev,ama da ne ti puka,kato si imash pasporta s imunizacii i vsi4ko kvoto si iziskvat,i sertifikata,koito ti izdavat veterinarnite slujbi (za tova pyk otidox pri veterinarniya ni lekar,obyasnix mu i sled pregled toi mi zanese i izvadi dokumenta,srestu drebno zaplastane mi spesti golyamo razxojdane)predupredi m, 4e ima tam nyakakyv srok v koito da se izvede jivotnoto,v ramkite na sedmica mai beshe,i se konsultiraite s aviokompaniyata s koyato ste letite dali imat nyakakvi iziskvaniya.tova e vsi4ko
na tozi telefon trudno ste xvanete nyakoi te sedyat do 16h ako izobsto sa v stai4kata si na letistet, taka 4e,ako ste v Sf napravo idete na myasto
uspex i lek pyt!
благодаря ти само не ми стана ясно къде отиде с животното в петък /казваш, че не било с тебе /? за сертификата ли? и после с него - на летището пак в петък или? аз успях вчера да се свържа с една жена там, която ми каза, че били денонощно там и можело да отида и в неделята, обаче мен много ме е страх, че ако ги няма в неделя, какво ще правим в понеделник в пет сутринта? а ако отида в петък на летището и тогава заверя сертификата, дали ще ми направят проблем в понеделник защо не е заверен предния ден? не им вярвам, че денонощно са на разположение и не знам какво да направя
намерих във форума на bezdom.hit.bg статия за пътуването в чужбина, в която хората споделят, че на местата където са имали престой също съществуват изисквания за карантина, на някои са им задържали животинките! споделете дали сте имали такива проблеми, все пак ние летим за канада, а не за ЕС! и още - там са написали, че се взима проба от кръвта на животното, която се пращала в германия след ваксинацията против бяс за установяване на наличието на антитела! цялата процедура отнемала 2 седмици, струвала до 300 лева и чак след това издавали сертификата от ветеринарната служба!!! моля кажете какви са тези неща?
bat Nicky написа:А как може да ми изпратят едно куче от Б-я ?
Za prashtaneto niama problemi samo tribva da vnimavate s koi aviolinni, che ima niakoi s mnogo gladen ekipasj, chetoh che na edin mu izliali papagala. Vika papagala Help, Help na chujd ezik ama nikoi ne go razbira.