Въпрос за емигриране

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
SNS

Въпрос за емигриране

Мнение от SNS »

Интересува ме дали има шанс човек със средно-специално образование да бъде одобрен за емиграция и ако има такива случаи къде е по-добре да се кандидатства за Квебек или Федералната част?
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

За образованието незнам...но при всички случай е по-добре за Квебек...че за Федералната се чака мнооого...
Със сертификат за Квебек можеш да кацнеш навсякъде така или иначе...
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
Koko

Re: Въпрос за емигриране

Мнение от Koko »

SNS написа:Интересува ме дали има шанс човек със средно-специално образование да бъде одобрен за емиграция и ако има такива случаи къде е по-добре да се кандидатства за Квебек или Федералната част?
Образованието е един от важните, но не единствен фактор за оценка.
На база това което си написал за себе си е трудно да се отговори изчепрателно, но все пак с две думи:
- за Федералната процедура без висше образование не можеш да събереш точките
- за Квебек - ще трябва доста да наблегнеш на френския и дано да покриваш останалите им изисквания
- Може да опиташ да кандидатстваш да учиш нещо в Канада и да дойдеш със студенска виза, след което да опиташ да кандидастваш за легална имиграция, но този път също е доста дълъг.
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

taralej написа: Със сертификат за Квебек можеш да кацнеш навсякъде така или иначе...
Малка поправка: с тъпия сертификат никъде не можеш да кацнеш. Трябва ти КАНАДСКА ВИЗА! А тя най-лесно се получава по програмата на Кебек.
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Todd написа:
taralej написа: Със сертификат за Квебек можеш да кацнеш навсякъде така или иначе...
Малка поправка: с тъпия сертификат никъде не можеш да кацнеш. Трябва ти КАНАДСКА ВИЗА! А тя най-лесно се получава по програмата на Кебек.
Тод, аз съм с местожителство Канада и ми е пределно ясно, че трябва Виза.
аз нямам представа от сертификати...имах предвид, че ако си одобрен за Квебек и имаш виза можеш да отидеш където си поискаш в Канада...не си длъжен да стоиш в Квебек вързан с въже.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Stoni

Мнение от Stoni »

Ето още един дето ще учи баща си как се правят деца :idea:
Вече знае с какво се вкарва..влиза де.....
Заключено