Експозицията на Уорхол в Торонто
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
-
Прав си, че весеки е свободен да си каже МНЕНИЕТО, но ти даваш ОЦЕНКИ и ОПРЕДЕЛЕНИЯ, което не е едно и също. Едно е да кажеш, че не ти харесва или че не ти е по вкуса, но е съвсем друго да го зачеркваш като изкуство. За да си позволиш подобно нещо. трябва да си доста добре запознат с това, което оценяваш, а ти явно не си...
-
И още нещо: тук ни най-малко не става въпрос за купуване на какъвто и да е манталитет и не виждам как точно забележката ти се връзва с темата на дискусия. Май по-скоро страдаш от балканския си комплекс и си го избиваш с това да плюеш по всичко "западно" и "непознато". Като повечето невежи всъщност...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
силвър, аз балкански комплекс нямам - изживял съм повечето от смисления си живот извън балканите. виж, имам комплекс и непоносимост към фалша и превзетостта. тоя пенсилвански селянин и ню-йоркски педал не го смятам за артист и с изключение на факта че е починал не го уважавам въобще. каквито и арт критици и изкуствоведи да се опитват да ми обясняват колко бих велик не приемам доводите им тъй като съм имал НЕщастието да видя част от тн. изкуство в музея който се намираше точно срещу университета ми.
аз дори и на майка си изкуството не признавам толкова защото е наивист или натурист или к'вото там му се казва и може да се пресъздаде с помощтта на фото-камера.
а за невежи - моля пиши ме такъв ако това включва хора несъгласни да изневерят на здравия разум само защото на някъв си му хрумнало да снима поп-идоли и да ги маца в психеделически тонове.
аз дори и на майка си изкуството не признавам толкова защото е наивист или натурист или к'вото там му се казва и може да се пресъздаде с помощтта на фото-камера.
а за невежи - моля пиши ме такъв ако това включва хора несъгласни да изневерят на здравия разум само защото на някъв си му хрумнало да снима поп-идоли и да ги маца в психеделически тонове.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Точно по същия начин, ама съвсем "обосновано", разни нарочени изкуствоведи и критици, адски компетентно определят кое е изкуство и кое не е! Кой им го позволява :nenam: Аз спазвам принципът на времето и публиката. Нароченото за "изкуство" трябва да мине през тези изпитания. Още повече модернистичните течения, винаги са залагали не на "разбирането и познанието" от страна на публиката, а просто на това дали "вълнува" публиката, дали се харесва първосигнално ... Тези произведения нямат нужда да бъдат изучавани, да им се влага смисъл и неща, които авторите им не са си й помисляли.Silverwater56 написа:Прав си, че весеки е свободен да си каже МНЕНИЕТО, но ти даваш ОЦЕНКИ и ОПРЕДЕЛЕНИЯ, което не е едно и също. Едно е да кажеш, че не ти харесва или че не ти е по вкуса, но е съвсем друго да го зачеркваш като изкуство. За да си позволиш подобно нещо. трябва да си доста добре запознат с това, което оценяваш, а ти явно не си...
Абе, един куп разбирачи сме се събрали, мани-мани

-
Нямам абсолютно никакви претенции да разяснявам каквото и да било на когото и да било, особено на хора, които не владеят правописа дори на майчиния си език, ама се правят на големи изкуствоведи. Който има нужда от разясняния, да отиде да си купи книга. Ако може да чете. Смятам единствено, че нито един от нас не е достатъчно навътре с материала, за да си позволява подобни генерални оценки на едно течение в изкуството, повлияло половин Америка. Да не говорим пък да се на намесва сексуалността на Warhole по такъв дебелашки начин...
-
П.С. за кримон: направи си справка с българската граматика, кога се слага пълен член и кога не. А за Балканския: може да си живял дълго време в чужбина, ама комплексите ти личат от сто километра, то едното няма нищо общо с другото. И недей намесва майка си. Никой не те е питал за нея. Интелигентният човек не отрича нищо. Той се отнася с уважение и към нещата, които харесва и към тези, които не са му по вкуса, без да ги обижда или очерня...
Господин изкуствоведSilverwater56 написа:П.С. за кримон: направи си справка с българската граматика, кога се слага пълен член и кога не. А за Балканския: може да си живял дълго време в чужбина, ама комплексите ти личат от сто километра, то едното няма нищо общо с другото. И недей намесва майка си. Никой не те е питал за нея. Интелигентният човек не отрича нищо. Той се отнася с уважение и към нещата, които харесва и към тези, които не са му по вкуса, без да ги обижда или очерня...

-
Ами още по-зле за теб.Ти ли спазваш принципЪТ или той теб? Не става много ясно. И си помисли за думата корЕкция...И ако обичаш- не съм аз този, който дава оценки. Ти и балканският сте от всезнаещите, дето веят лозунги с надеждата някой най-накрая да им обърне внимание. На мен Warhole не ми е от любимите творци, но никога не бих си позволил да давам каквито и да е мащабни определения за него.
много ми допада острия ти, поучителен тон - напомня ми мояSilverwater56 написа:Ами още по-зле за теб.Ти ли спазваш принципЪТ или той теб? Не става много ясно. И си помисли за думата корЕкция...И ако обичаш- не съм аз този, който дава оценки. Ти и балканският сте от всезнаещите, дето веят лозунги с надеждата някой най-накрая да им обърне внимание. На мен Warhole не ми е от любимите творци, но никога не бих си позволил да давам каквито и да е мащабни определения за него.

Да ти дам и аз малко уроци по бг език, защото виждам си му почитател :
Казва се корЕкция, но глагола е корИгирам
Направи си справка с правописния речник

п.п. за силвъруотър56 - на мен другарката в училище, като обърках някоя буквичка ми намаляваше оценката с 1 единица най-много и никога не ми е казвала, че съм неграмотна ... не мислиш ли, че си много краен, а ?
Освен това, вземи си погледни твоя български език от няколкото ти постинга - намирам най-малко 3 правописни грешки и множество стилови. За качеството на изказаното мнение

Я дай насам някоя книга, която ти си прочел за въпросния Уорхол, за да си поупражнявам четенето, че нещо едвам сричам

Тази гениална мисъл на Silverwater56 ще си я окача на стената в къщи и ще си я повтарям всеки ден като мантра 27 пъти!Silverwater56 написа:Интелигентният човек не отрича нищо.
Последно промяна от krimon на Чет Юли 13, 2006 8:21 pm, променено общо 1 път.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
-
Абе крими, все повече имам чувството, че не само не можеш да пишеш, ами и не можеш да четеш. АЗ мнения не изказвам, затова и нямам какво да защитавам.Сега си прочети внимателно всичките ми писания и ако обичаш, занапред давай само АДЕКВАТНИ отговори.За последен път: за Warhole ще намериш колкото литераура искаш, дори само ако му въведеш името в google (ако си чувала).
-