Izdavane na creditna catra ot Bg ili Canada?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
daisy

Izdavane na creditna catra ot Bg ili Canada?

Мнение от daisy »

Zdraveite,

koe spored vas e po-razumnoto. Imam predvid, che ako ot Canada triabva da pogasiavam vnsokite, dotsa neizgodno izliza da se plashtat taxite za bankovite transferi. Ot druga strana kak shte mi izdadat creditna carta v Canada, ako niamam rabota kakto se ocertava va nachaloto pone.
Kakav e vashia opit.

:shock:
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Secured Visa, s deposit ot priblizitelno 500 CAD, koito bankata darzi v prodalzenie na okolo godina.
Moze da se kandidatstva za takava ot parvia den na pristiganeto v Canada, v momenta v koito si otvarjash bankova smetka.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Zdraveite,

koe spored vas e po-razumnoto. Imam predvid, che ako ot Canada triabva da pogasiavam vnsokite, dotsa neizgodno izliza da se plashtat taxite za bankovite transferi. Ot druga strana kak shte mi izdadat creditna carta v Canada, ako niamam rabota kakto se ocertava va nachaloto pone.
Kakav e vashia opit.
A ti kyde si?
Ne stava iasno v Bulgaria ili v Canada?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
daisy

Мнение от daisy »

V Bg sam oshte :wink:
becks

Мнение от becks »

Мисля, че доста ще се набуташ с българска Виза или Мастъркард. При виза всичко ще ти минава лев-щатски долар-лев, при Мастъркард лев-евро-лев. Сложи и такси за операция незнамси-колко процента и ...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Becks e prav.
Ako izpolzwa6 BG kreditna karta v Canada 6te ti izleze soleno.
Variant za byrzo polu4avane e Secured credit card, moje6 da ima6 kakyvto si iska6 limit no triabva da gi zatvori6 tia pari. t.e. ako ima6 limit 2000 dolara tezi 2000 dolara se blokirat ot smetkata t i ne move6 da gi polzva6. Kato mine vreme gi osvobojdavat no nai-rano sled 6 meseca - 1 godina.
Az li4no smiatam 4e moje da se jivee normalno i bez kreditna karta - pla6ta6 si ke6 ili s debitna karta, a kato si nameri6 rabota moje6 da si kandidatstva6 za normalna kreditna karta.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Naprotiv, SAMO tezi 2000 CAD polzvash, no im plashtash lihva na sumata, kojato si izpolzval prez perioda.
Tochno pari na bankata ne mozesh da polzvash, zatova e secured(toest ti si si platil predvaritelno).
Parite ne sa blokirani - vinagi mozesh da zakriesh VISA account-a.
speedy

Мнение от speedy »

Di ana написа:Naprotiv, SAMO tezi 2000 CAD polzvash, no im plashtash lihva na sumata, kojato si izpolzval prez perioda.
Tochno pari na bankata ne mozesh da polzvash, zatova e secured(toest ti si si platil predvaritelno).
Зависи как точно е издадена картата. TD имаха вариант преди години, а вероятно го имат и сега, за secured card, при която слагаш някакви пари в инвестиция за определен срок. Това ти е гаранцията. Кредитния лимит е по-малък от гаранцията.

Примерно:

Правиш инвестиция в $1200 GIC. Дават ти карта с лимит $1000, която си е истинска кредитна - няма лихва при покупки, само при теглене cash. Ако изтраеш то края на срока на GIC-то даже ще получиш и малко лихва.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
pantata

Мнение от pantata »

speedy написа:
Di ana написа:Naprotiv, SAMO tezi 2000 CAD polzvash, no im plashtash lihva na sumata, kojato si izpolzval prez perioda.
Зависи как точно е издадена картата. TD имаха вариант преди години, а вероятно го имат и сега, за secured card, при която слагаш някакви пари в инвестиция за определен срок. Това ти е гаранцията. Кредитния лимит е по-малък от гаранцията.

Примерно:

Правиш инвестиция в $1200 GIC. Дават ти карта с лимит $1000, която си е истинска кредитна - няма лихва при покупки, само при теглене cash. Ако изтраеш то края на срока на GIC-то даже ще получиш и малко лихва.
Така е, аз иамам такава, даже след 3-4 дни изтича срока на инвестицията. Само да поправя, че лимита на картата ти е точно колкото е инвестицията - 1000 лимит за 1000 инвестиция (примерно).
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
speedy

Мнение от speedy »

На мен не ми дадоха цялата сума за лимит гадовете, ама това беше преди години. Сега явно са станали по-хуманни. Пък и аз не изтраях до края на GIC-то. След 6 месеца с прясната кредитна история си извадих друга кредитна карта и им казах, че не им ща 30-те кинта лихва, а да ми дадат парите.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

И при мен, преди година, както при speedy, Скошия банк ме накара да инвестирам $1200 и картата ми беше с лимит $1000, мина годината и ми дадоха $30 лихва :D , а през това време аз се сдобих с още 2 други кредитни карти с тройни лимити от тази, но...това е кредитната история :D
Aries

Мнение от Aries »

Още от първия ден в Канада се кандидатства за секюрет картал Условията на RBC са инвестираш дадена сума в GIC (годишна лихва 2.75%) и получаваш кредитна карта по избор с този лимит.
6 месеца по-късно можеш да разблокираш картата при положение, че си обслужвал всичко коректно и имаш работа (но не да си я започнал преди време).
Не е необходимо да подменяш кредитната карта. Ако искаш и това можеш да направиш при което кредитната ти история не страда.
Увеличение на лимита също е възможен.
Идеята да стоиш без кредитна карта докато някой се съгласи да ти издаде такава не е от най-добрите, защото няма да имаш кредитна история.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Pri men deposita beshe 500.00 za godina v TD.Ne stiga che si iztarpjaha prisadata tezi pari, no sled tova otkazaha da mi vdignat limita za oste 3 meseca...nishto che imah veche drugi karti s poveche limit i edin i sasht rabotodatel ot kogoto im depoziram chekove v prodalzenie na godina...
Obshto vzeto si e malko iznervjashto.
Postapvat taka, zashtoto znajat che e vazno za Credit History i povecheto klienti shte se primirjat s fakta.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

RBC imat savsem razlichni uslovija za Quebec i ostanalite provincii - tova e vazno da se znae!
Tova, koeto pishe Aries za Quebec ne se otnasja za Alberta naprimer...mislja che imat i otdelna tochka "ako ste resident na Quebec".
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Di ana написа: Pri men deposita beshe 500.00 za godina v TD.Ne stiga che si iztarpjaha prisadata tezi pari, no sled tova otkazaha da mi vdignat limita za oste 3 meseca...nishto che imah veche drugi karti ...
TD са малко по-консервативни с кредитните карти, но при положение, че вече имаш друга кредитна карта, нищо не те спира да закриеш тази с TD и да си ползуваш другата.
Obey gravity ... It's the law!
Заключено