Виза за USA
Виза за USA
Аз съм landed imigrant от почти година.Искам да кандидатствам за виза за Щатите.Ако някои е минал тази процедура може ли моля да ми опише какви са стъпките. И по-специално ме интересува като попълвам формуляра DS-156 онлаин как да прикача снимка? Благодаря ви предварително за отговорите..
Re: Виза за USA
Не знам какви форми попълваш online но ако си над 14 години или под 80 трябва да се явиш на интервю. Всеки консулски отдел е леко различен, затова опита които аз имам от Calgary няма да ти е полезен. Всичко за Торонто е описано тук:mariodoi написа:Аз съм landed imigrant от почти година.Искам да кандидатствам за виза за Щатите.Ако някои е минал тази процедура може ли моля да ми опише какви са стъпките. И по-специално ме интересува като попълвам формуляра DS-156 онлаин как да прикача снимка? Благодаря ви предварително за отговорите..
http://toronto.usconsulate.gov/content/ ... ment=index
Ако кандидатстваш другаде има линкове към съответните консулати.
Това което бих могъл да ти кажа е че за да какндидатстваш от Canada трябва да докажеш на интервю трайните си връзки с Canada - работа, доходи и т.н. По-малко от година престой като ландед иммигрант може да се окаже недостатъчно за доказване на такива връзки и да ти откажат като ти препоръчат да кандидатстваш от София. Звучи тъпо но е факт. Помисли си добре дали наистина ти се налага да ходиш до САЩ толкоз скоро. Ако ти откажат се слага печат за това в паспорта и се взима под внимание при всички следващи кандидатствания за виза.
Като попълваш форма 156 онлайн снимката не се прикача,само се принтира форм. и после си го носиш в консулството заедно със снимката на ръка .Можеш предварително да си залепиш снимката в указаното поле на форм. ,но не е препорачително,ако американците нещо не я харесат започва едно разлепяне.По добре те да си я лепът и да се оправят.
-
виза
Аз кандидатствах за виза след година в Канада молбата се подава онлаин струва 15$ формуляра си го получаваш по пощата (може да си го принтираш но няма смисъл). На интервюто което ти определено носиш снимката и другите документи добре е да имаш работа или налични пари в банка (може и събрани от приятели за месец два). Мен ме върнаха на другия ден да донеса банкови извлечения че имам достатъчно пари за да отида и да се върна и ми дадоха 10 годишна виза. Аз не работех а жена ми учеше в колеж без да работи. Важно е да докажеш че в USA имаш познати при които ще ходиш поне няколко пъти иначе ще ти дадат еднократна виза която също струва 100$ от нея мисля няма смисъл.
Успех
Успех
Дават хората, дават но на който трябва.
Офицерката в Монтреалската служба има две големи сини очи като ренген са, опасна е, ако са им такива служителите на АМериканците, няма кой да ги бие 
Тук има всичко
http://montreal.usconsulate.gov/content ... ment=index

Тук има всичко

http://montreal.usconsulate.gov/content ... ment=index
Благодаря на всички за отговорите...Всъшност на мен това няма да ми е първа визита,тъи като работех в Щатите,само че визата ми вече е изтекла..а аз искам сега да отида на гости на сестра си,която пък съшо е с работна виза там..Предполагам че няма да имам проблеми...Но исках да знам как се процедира тук.Оше веднаж благодаря за отговорите..