Zdraveite
Kam VanBc
Parvo iskam da otbeleza che nikoga ne sam sponsoriral, ne sam bil sponsoriran, ne rabotja ezednevno s tazi materia.
Vizdam obache che VanBc e vzel na seriozno tazi tema i zatova resih da procheta vsichko kakvoto ima da se chete kak se uvolnjava advokata.
Sglasen sam che i dvamata (sponsoriran i sponsorirast) sa podali forma IMM 5476 s kojato davat prava na advokata da gi predstavja,
i che vseki ot dvamata moze da go uvolni ( da mu spre pravata da predstavja nego / neja individualno)
S drugi dumi saglasen sam s tova:
Спонсориращия съпруг подава молба да бъде одобрен за спонсор. Спонсорираният съпруг подава молба за имиграция по семейната категория. Всеки си попълва отделен формуляр IMM 5476 с който упълномощава адвоката да движи неговата част от процедурата
No savsem ne sam saglasen s tova:
Van Bc napisa:
пращаш формуляра в посолството (заедно с паспорта) и, по закон, няма да имат право да пращат нищо на никой друг освен на теб.
V instruktsiite kade da se prati formata IMM 5476 pise slednoto:
if you have already submitted your application, send this form to the office where you submitted your original application.
No v nikakav sluchai ne e v posolstvoto v Bukurest.
Po skoro e v Canada v Imigration ofis kadeto sa podadeni parvite dokumeni na sponsorirastia i sponsorirania.
Moze da se vidi v tozi link:
http://www.cic.gc.ca/english/applicatio ... ative.html
Sega neka da obobstim kakvo se pecheli ot moja savet i kakvo se gubi ot saveta na VanBc.
Moja savet:
Da se prati pasporta na advokata i toi da dvizi nestata.
Saveta na VanBc da se uvolni advokata za da se spestjat 3 + 3 = 6 dni ( kolkoto bi otnelo da se prati pasporta od BG do Toronto i da se varne obratno)
Pri moja savet se gubjat 6 dni.
Pri saveta na VanBc sponsoriranata popalva formata i ja prasta na posolstovoto v Bukurest.
Ot tam ja vrastat i kazvat che tam ne e mjastoto kadeto se podava tazi forma za spirane pravata na advokata. Prosto ne e podadena na pravilnoto mjasto.
Do tuk zagubihme 6 dni. ( ot BG do Bukurest i obratno do BG sled kato sa otvorili pismoto v posolstvoto )
Sled tova sponsoriranata prasta tazi forma na pravilnoto mjasto a to e v Canada v imigratsionen ofis kadeto sa podadeni pavite dokumenti.
Ot tozi ofis trjbva da uvedomjat posolstvoto che pravata na advokata sa sprjani i che posolstvoto moze da raboti sas sponsoriranata direktno. Tova ste otneme pone 7 - 10 dena.
( pismo ot Bg do Toronto, obrabotka i posle uvedomjavane na posolstvoto v Bukurest )
Stanaha 7 + 10 = 17 dni chrez saveta na VanBc. Da ne govorim za razhodite, parvo bezmisleno prastane na pismo i passport do Bukorest sled tova obratno do BG, posle pisimo do Canada.
Srestu 6 dni ( 3+3) do advokata i obratno kakto az posavetvah.
Ako bese poslusala VanBc vizdate kakav stese da bade rezultata da chaka dopalnitelni 17 minus 6 dni = 11 dni poveche i poveche razhodi.
S drugi dumi.
Ne vzimaite saveti ot internet forumi koito zvucaht slozno. Po dobre se pridarzaite kam tova koeto e logichno v sluchaja da se prati pasporta na advokata.
Kakto vizdate VanBc ne e prav kato dava savet pasporta i formata da se pratjat na posolstvoto.
Moja savet e v pati po dobar ot tozi na VanBc bez nikoga da sam se zanimaval s tazi materia.
Pesti vi vreme, nervi i pari.
Hullboy