Пак проблем! Помагайте!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Dobra ideja VanBc

Samo deto se samnjavam che damata v BG e naela advokata i tja ima contract s nego.
V sluchaja tja e sponsoriranata a sapruga i e sponsorirastia.
Nai verojatno toi e nael advokata i toi moze da go uvolnjava. Otdelno advokata sasto trjbva da poluchi kopie ot tozi document ( da bade uvedomen )

ще има право да комуникира само с теб ! Попълваш секции A, C и D

Ne ja uchi na takiva nesta, che advokata ste zavede delo za neplaten honorar.
Ste se okze che lazat che stestu neja / nego njama zavedeni dela. i idvaneto v Canada ste se otlozi dosta poveche ot kolkoto da prati pasporta na advoakta i posle toi na neja s vizata.

Viz sapruga si moze da uvolni bez problem ako ja jadosva posle v Canada :) :)

Hullboy
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Canada

Мнение от VanBC »

hullboy написа: Dobra ideja VanBc

Samo deto se samnjavam che damata v BG e naela advokata i tja ima contract s nego.
V sluchaja tja e sponsoriranata a sapruga i e sponsorirastia.
Nai verojatno toi e nael advokata i toi moze da go uvolnjava. Otdelno advokata sasto trjbva da poluchi kopie ot tozi document ( da bade uvedomen ) ...
Процедурата за спонсориране на съпруг/а е описана тук: http://www.cic.gc.ca/english/applications/fc.html
Накратко: Спонсориращия съпруг подава молба да бъде одобрен за спонсор. Спонсорираният съпруг подава молба за имиграция по семейната категория. Всеки си попълва отделен формуляр IMM 5476 с който упълномощава адвоката да движи неговата част от процедурата. Пращането и получаването на паспорта е част от процедурата на спонсорирания за получаване на имиграционна виза. Съответно, спонсорираният е този който може (и трябва) да отнеме пълномощията на адвоката да получи паспорта. simplyaven може и никога да не е виждала или говорила с адвоката лично, но това не и отменя правата да му дава или отнема правомощия.
hullboy написа:... Ne ja uchi na takiva nesta, che advokata ste zavede delo za neplaten honorar...
Кой е казал, че не трябва да му платят хонорара за това това което е свършил дотук? Да уволниш адвоката си не означава непременно да му вдигнеш скандал и да го пратиш да си търси хонорара от арменския поп. Нормално е да говориш с него, да му обясниш ситуацията и твоите намерения и да се разберете като хора как и какво да направите. Още повече, че, след като нещата са стигнали до изпращане на паспорт, адвоката в общи линии вече си е свършил работата (за имигранти по друга категория, адвоката може да предлага и посрещане, настаняване и други подобни услуги, но на спонсорирана съпруга която отива при съпруга си живеещ в Канада, такива услуги не са и нужни).
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

hullboy написа: Ne ja uchi na takiva nesta, che advokata ste zavede delo za neplaten honorar.
Ste se okze che lazat che stestu neja / nego njama zavedeni dela. i idvaneto v Canada ste se otlozi dosta poveche ot kolkoto da prati pasporta na advoakta i posle toi na neja s vizata.
За да няма някой заблуден - канадските власти се интересуват само от криминалното досие на кандидат-имигрантите, а гражданските съдебни дела не влизат в тази категория.

По отношение изискванията за доказване на чисто криминално досие:

http://www.cic.gc.ca/english/police-cert/intro.html
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam VanBc

Parvo iskam da otbeleza che nikoga ne sam sponsoriral, ne sam bil sponsoriran, ne rabotja ezednevno s tazi materia.
Vizdam obache che VanBc e vzel na seriozno tazi tema i zatova resih da procheta vsichko kakvoto ima da se chete kak se uvolnjava advokata.

Sglasen sam che i dvamata (sponsoriran i sponsorirast) sa podali forma IMM 5476 s kojato davat prava na advokata da gi predstavja,
i che vseki ot dvamata moze da go uvolni ( da mu spre pravata da predstavja nego / neja individualno)

S drugi dumi saglasen sam s tova:

Спонсориращия съпруг подава молба да бъде одобрен за спонсор. Спонсорираният съпруг подава молба за имиграция по семейната категория. Всеки си попълва отделен формуляр IMM 5476 с който упълномощава адвоката да движи неговата част от процедурата

No savsem ne sam saglasen s tova:
Van Bc napisa:

пращаш формуляра в посолството (заедно с паспорта) и, по закон, няма да имат право да пращат нищо на никой друг освен на теб.

V instruktsiite kade da se prati formata IMM 5476 pise slednoto:

if you have already submitted your application, send this form to the office where you submitted your original application.

No v nikakav sluchai ne e v posolstvoto v Bukurest.

Po skoro e v Canada v Imigration ofis kadeto sa podadeni parvite dokumeni na sponsorirastia i sponsorirania.

Moze da se vidi v tozi link:
http://www.cic.gc.ca/english/applicatio ... ative.html

Sega neka da obobstim kakvo se pecheli ot moja savet i kakvo se gubi ot saveta na VanBc.
Moja savet:
Da se prati pasporta na advokata i toi da dvizi nestata.
Saveta na VanBc da se uvolni advokata za da se spestjat 3 + 3 = 6 dni ( kolkoto bi otnelo da se prati pasporta od BG do Toronto i da se varne obratno)

Pri moja savet se gubjat 6 dni.

Pri saveta na VanBc sponsoriranata popalva formata i ja prasta na posolstovoto v Bukurest.
Ot tam ja vrastat i kazvat che tam ne e mjastoto kadeto se podava tazi forma za spirane pravata na advokata. Prosto ne e podadena na pravilnoto mjasto.
Do tuk zagubihme 6 dni. ( ot BG do Bukurest i obratno do BG sled kato sa otvorili pismoto v posolstvoto )

Sled tova sponsoriranata prasta tazi forma na pravilnoto mjasto a to e v Canada v imigratsionen ofis kadeto sa podadeni pavite dokumenti.
Ot tozi ofis trjbva da uvedomjat posolstvoto che pravata na advokata sa sprjani i che posolstvoto moze da raboti sas sponsoriranata direktno. Tova ste otneme pone 7 - 10 dena.
( pismo ot Bg do Toronto, obrabotka i posle uvedomjavane na posolstvoto v Bukurest )
Stanaha 7 + 10 = 17 dni chrez saveta na VanBc. Da ne govorim za razhodite, parvo bezmisleno prastane na pismo i passport do Bukorest sled tova obratno do BG, posle pisimo do Canada.

Srestu 6 dni ( 3+3) do advokata i obratno kakto az posavetvah.

Ako bese poslusala VanBc vizdate kakav stese da bade rezultata da chaka dopalnitelni 17 minus 6 dni = 11 dni poveche i poveche razhodi.

S drugi dumi.
Ne vzimaite saveti ot internet forumi koito zvucaht slozno. Po dobre se pridarzaite kam tova koeto e logichno v sluchaja da se prati pasporta na advokata.
Kakto vizdate VanBc ne e prav kato dava savet pasporta i formata da se pratjat na posolstvoto.

Moja savet e v pati po dobar ot tozi na VanBc bez nikoga da sam se zanimaval s tazi materia.
Pesti vi vreme, nervi i pari.

Hullboy
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

simplyaven, предполагам, че си видяла отговора на Vergie тук:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=21148

успех, :thumbsup:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

hullboy написа: ... Moja savet e v pati po dobar ot tozi na VanBc bez nikoga da sam se zanimaval s tazi materia...
hullboy, пропуснал си само един дребен детайл :D : Аз не съм давал съвет, а само идея :idea:! Хората си имат глави на раменете и могат сами да си решат какво да правят. Въобще нямам никакви претенции моята идея да е много добра, още по-малко - да е най-добрата.

И един бърз въпрос: Чувал ли си за чудото на техниката наречено "факс"? ................ ъ-ъ-ъ :roll:... всъщност, забрави, няма смисъл :nenam:. Прав си - твоят съвет е в пъти по-добър. По-точно, 2.83333 (17/6) пъти по-добър! Печелиш! Честито :D!!
Последно промяна от VanBC на Нед Юли 09, 2006 7:25 pm, променено общо 2 пъти.
Obey gravity ... It's the law!
_PL@MiT{}_

Мнение от _PL@MiT{}_ »

:D :D :D :D :D :D
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam VanBc

VanBc napisa:

пращаш формуляра в посолството (заедно с паспорта)

Ne mi zvuchi kato che iskas da kazes po faxa.
Ne znam kak se prasta passport fo fax.

Nenuznoto prastane do posolstvoto si ostava.

Moze bi govoris samo za formata kam ofisa v Canada i to ako se razresava po fax.
Kolko vreme ste spesti tova 2-3 dni? A drugite 8 dni ( 11 - 3 )

Hullboy
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

здравейте на всички :) много ви благодаря за отговорите и съветите! след разговори с адвоката и съпруга ми, ние все пак решихме да не рискуваме сега, когато сме съвсем на края на одисеята и днес си пращам паспорта с федекс на адвоката... и си стискам палци, че стана истинска филмова история нашата! :( сега пък трябва да попълвам декларации, че позволявам да ми изнесат паспорта и да обяснявам писмино защо :x писна ми! :twisted:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Leni написа:simplyaven, предполагам, че си видяла отговора на Vergie тук:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=21148

успех, :thumbsup:
да, лени, видях го, обаче там е заключена темата и не мога да пусна нищо :shock: както и да е, ние ще караме по стандартния ред и се надяваме да няма забавяния и проблеми, въпреки че вече 3-та седмица чакам да поискат паспорта :?
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

здравейте на всички Smile много ви благодаря за отговорите и съветите! след разговори с адвоката и съпруга ми, ние все пак решихме да не рискуваме сега, когато сме съвсем на края на одисеята и днес си пращам паспорта с федекс на адвоката... и си стискам палци, че стана истинска филмова история нашата!
Според мен така постъпваш най-правилно и с най-малко загуба не време и нерви.
сега пък трябва да попълвам декларации, че позволявам да ми изнесат паспорта и да обяснявам писмино защо Mad писна ми!
Това е стандартна процедура, няма никакъв проблем.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Pincher

Мнение от Pincher »

polzvai UPS
plahstaneto e: CASH ON DELIVERY (C.O.D.)
Koito poluchava pratkata toi plashta. shtom advokata deistvca. toi triabva das se zaeme sas sluchaia. nali zatova mu se plashta. 8) :beer: :beer: :beer:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Pincher написа:polzvai UPS
plahstaneto e: CASH ON DELIVERY (C.O.D.)
Koito poluchava pratkata toi plashta. shtom advokata deistvca. toi triabva das se zaeme sas sluchaia. nali zatova mu se plashta. 8) :beer: :beer: :beer:
мммм.... не съвсем, той ще поеме пращане и връщане до букурещ, но това изпращане си е за моя сметка :roll: но това да е проблема! само да се наредят нещата, че станаха 2 седмици, тече трета и няма ни вопъл, ни стон от мисисага! не били обработили плащането... чудя се колко време се чете един банков документ :shock:
Pincher

Мнение от Pincher »

mejdunaroden bankov dokument obiknovenno se "chete" za okolo mesec taka che spokooooooooo v Ca banki. :D :shock: :beer: :beer: :beer:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ами той не е международен - плащането го прави съпругът ми, а той си е в канада :? ще видим, явно накрая ще почакаме още, та да не забравим как се прави точно :evil:
Заключено