моля ви помагайте ако знаете как да решим казуса, защото вече ще откачим семейно

значи, аз чакам да ми изискат паспорта от букурещ да сложат виза, всички такси мъжът ми ги е платил /по спонсорска програма/, обаче като бях на интервю ми казаха, че трябва да предплатя и връщането на паспорта - тогава мислех, че връщането ще е до мен и беше ок. сега се оказва, че понеже сме с адвокат посолството по силата на техните си разпоредби е длъжно да изпрати паспорта с визата на адвоката /в торонто разбирайте/, а от dhl и fedex ми казаха, че не е възможно аз да предплатя изпращането на паспорта до трета дестинация - тоест до торонто

и сега ето го казуса - от посолството отказват да нарушат разпоредбите и да ми върнат паспорта на мен, трябва да се върне на адвоката. аз не мога да предплатя препращането му до торонто и от своя страна не мога да изпълня изискванията им за предплатеното препращане

кажете какво да правя, сблъсквали ли сте се с такава ситуация? адвоката щял да пита дали може той да плати препращането /тоест посолството да прати паспорта за негова сметка/, но аз искам да чуя и други мнения ако някой е бил в нашата ситуация