Пак проблем! Помагайте!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Пак проблем! Помагайте!

Мнение от simplyaven »

моля ви помагайте ако знаете как да решим казуса, защото вече ще откачим семейно :x значи, аз чакам да ми изискат паспорта от букурещ да сложат виза, всички такси мъжът ми ги е платил /по спонсорска програма/, обаче като бях на интервю ми казаха, че трябва да предплатя и връщането на паспорта - тогава мислех, че връщането ще е до мен и беше ок. сега се оказва, че понеже сме с адвокат посолството по силата на техните си разпоредби е длъжно да изпрати паспорта с визата на адвоката /в торонто разбирайте/, а от dhl и fedex ми казаха, че не е възможно аз да предплатя изпращането на паспорта до трета дестинация - тоест до торонто :x и сега ето го казуса - от посолството отказват да нарушат разпоредбите и да ми върнат паспорта на мен, трябва да се върне на адвоката. аз не мога да предплатя препращането му до торонто и от своя страна не мога да изпълня изискванията им за предплатеното препращане :oops: кажете какво да правя, сблъсквали ли сте се с такава ситуация? адвоката щял да пита дали може той да плати препращането /тоест посолството да прати паспорта за негова сметка/, но аз искам да чуя и други мнения ако някой е бил в нашата ситуация :roll:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Kurier

Мнение от hullboy »

Zdrasti

ne se pritesnjavai.
Predpolagam che ste stane s advokata ti.
Kato toi plati pri dostavkata. Sled tova ti na nego.

Ako ne stava eto ti nova ideja. Kazi im na FedEx che si partner( investor ) vav virma v Ottawa, Canada kojato ima biznes account s FedEX i che moze da si vzemat parite ot tozi biznes account.
Ako se saglasjat az ti davam biznes accounta, i tel. na firmata ako iskat da se obadjat za da potvardja. Ti mi prastas parite na men.
FedEx ja vkluchvat tazi smetka v mesechnia mi statment i gotovo.

Pisi ako imas nuzda

Hullboy
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

хълбой, те отказват изибщо да препратят пратката до канада, разбираш ли - тоест може да я върнат на този който я е изпратил, но не и да са ангажирани с чакане на визата и после препращане до канада или до трето лице :( благодаря ти все пак за отговора, надявам се да станат нещата, много е гадно на финала като се случват такива работи :?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Kurier

Мнение от hullboy »

Zdr.

Viz kakvo napisa tuk

а от dhl и fedex ми казаха, че не е възможно аз да предплатя изпращането на паспорта до трета дестинация - тоест до торонто Mad и сега ето го казуса - от посолството отказват да нарушат разпоредбите и да ми върнат паспорта на мен, трябва да се върне на адвоката. аз не мога да предплатя препращането му до торонто

Za men problema koito si napisala e v plastaneto. Tova li iskas da kazes?

Ne e nuzno nisto da predplastats. Ti prosto kazvas na posolstvoto pratete pass na advokata kakto sa vi vatresnite pravilnitsi.

Kogato se prasta nesto s Fed Ex, DHL se popalva forma kojato pridruzva pratka ( pismo ) tozi dokument se kazva International Waybill.

Tam ima vapros koi ste plati i pise da se napise account # na tozi koito plasta i tel #.

Tam moze da se napise moja account #.
Ako Fed Ex se usamni moze da zvanne i da me pita dali sam saglasen da go platja.

Az kato prastam nisto ne predplastam, prosto kam kraja na mestsa mi idva smetka ( kakto smetka za tel. ili tok ) i tam pise kolko da platja za vsichki uslugi koito sam polzval.

Moze i poslstvoto v Bukurest da ima biznes smetka s tjah, Ako ti im dades parite na posolstvoto ne vizdam zasto Fed Ex da ne si vzeme parite ot tjahnata smetka tova sasto e variant.

Ako problema e drug opisi go. No razberi che Fed Ex ne sa levatsi koito sazdavat problemi na forata zastoto njama kakvo da pravjat. Ima li koi da plati i slon moze da ti dostavjat:D

Hullboy
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Tova ne zvuchi dobre

хълбой, те отказват изибщо да препратят пратката до канада, разбираш ли - тоест може да я върнат на този който я е изпратил, но не и да са ангажирани с чакане на визата и после препращане до канада или до трето лице

Koi ne moze da si angazira? Koi otkazva da ja prati?

Posolstvoto ili FedEx
Nali kaza che posolstvoto moze da ja prati samo na advokata v Toronto i na nikoi drug?

Hullboy
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

не, изискването на посолството както предполагам и вие сте се сблъсквали с това е когато се пращат паспарти за визи изпращача /аз в случая/ да предплати пътя на пратката и в двете посоки. в нашия случай аз не мога да го направя, защото паспорта няма да се връща при мен /пътя да е софия-букурещ-софия/, а трябва да отиде от посолството при адвоката в торонто /пътя му е софия-букурещ-торонто/. но куриерските фирми не ми позволяват да предплатя пътя на пратката букурещ-торонто защото не е възможно изпращача и получателя да са различни лица в случай на предплащане, разбираш ли? ако го изпращаше адвоката от торонто и да се върне пак при него - никакъв проблем. ако го изпращах аз оттук и да го получа ПАК АЗ - никакъв проблем. но да го изпратя до букурещ аз и да го получи адвоката в торонто, като е предплатено изпращането - е, това не е възможно... и аз де факто не мога да изпълня изискването на посолството за предплатен куриер, с която да бъде върнат паспорта :x извинете ме ако не съм го обяснила както трябва! иначе ако проблема беше само в това кой ще го плати оттам - той и мъжът ми може да го плати, но не е в това въпросът! посолството няма да изпрати паспорта изобщо без наличие на платен куриер... и ужас :oops:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

FedEx отказват... и dhl отказват, просто няма такава услуга! или изпращача си предплаща и връщането на НЕГО или отделно се изпраща на третото лице /в случая адвоката/, но посолството няма да препрати паспорта на адвоката без предплатен куриер /съобразно изискванията които всички сигурно знаем/ :roll:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

simplyaven написа:посолството няма да изпрати паспорта изобщо без
наличие на платен куриер... и ужас :oops:
А мога ли да попитам вие със съпруга ти за чий му плащате на тоя адвокат ? Той не е ли да се оправя точно с такива ситуации ? Да вземе па да се обади на посолството и да свърши тва за което взема пари !
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

обадил се е, казали са му че няма да ми върнат паспорта на мене, по закон те са длъжни да си комуникират само с него... и оттам се заформи тая чудна ситуациика :x
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Kurier

Мнение от hullboy »

Zdr.

Viz i tova. Pak ne razbiram

не е възможно изпращача и получателя да са различни лица в случай на предплащане, разбираш ли?

Te vinagi sa razlichni.
Az kato prastam na IBM primerno nesto, da ne sme edni i sasti litsa?

Ti mai govoris za izprastach ( advokat ) ---- Posolstvo ------poluchatel ( advokat )

No tuk vinata e vasa che vie a ne advokata e pratil passporta v posolstvoto. Zasto?
Zasto posolstvoto go e prielo vaobste tozi plik kato ne e ot advokata?
Nali samo s nego rabotjat?

I tozi advokat kak vi pozvoli vie da go prastate pasporta kato e negovo zadalzenie?

Dosta nesta ne sa nared tuk. Kazete mu na advokata sega toi da se razmarda ako ne mu kazete che njama da mu platite palnata suma za uslugata.

Hullboy
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

да де, имах предвид това което ти си разбрал, явно не го обяснявам правилно, съжалявам :oops: ми той паспорта си е още в мен, но аз съм тек в българия все още, а адвоката и мъжът ми са в канада... нямаше как да не е с мен паспорта, защото ходих на интервю с него! от това което казваш, значи аз да го пратя на адвоката и той оттам в букурещ... аз това разбрах :roll:
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Sestra mi beshe v analogichna situatsia minalata godina. Sled ugovorka s posolstvoto se digna lichno do Bukuresht, slojiha i vizata i se pribra po jivo po zdravo...

Uspeh!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Drug variant az ne vizdam. Nali posolstvoto raboti samo s nego. Kazvas che njama problem toi da plati za pratkata v dvete posoki Toronto - Bukurest - Toronto.

Prastai go pasporta na advokata i toi si znae rabotata.

Sled 2-3 dena pasporta ti e pri nego i toi da se razpravja sled tova.

A ti potrenirai malko kak se izrazjavas, zastoto na BG ezik edvam se razbirame, neznam kato dodes tuk i trjbva da se razbiras na angliiski ili frenski kakvo ste stane

:D

Hullboy
Аватар
rafta

Мнение от rafta »

Zdravei, nie sashto bjahme s advokat. Kogato trjabvashe da si prashtame pasportite za vizi, gi izpratihme na advokata, toi gi preprati do posolstvoto, posle te mu gi varnaha na nego i toi gi prati na nas. Advokata ni beshe ot Montreal. Taka che spored mene pri vsichki sluchai trjabva da si pratish pasporta na advokata. Pri tova nie ne sme davali nikakvi pari na advokata za tova che ni e prashtal pasportite do posolstvoto i posle na nas. Vsichko si e vklucheno v honorara. Kato nasheto posolstvo beshe v Pretoria - South Africa.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

simplyaven написа:обадил се е, казали са му че няма да ми върнат паспорта на мене, по закон те са длъжни да си комуникират само с него...
Една идея:
Можете да уволните адвоката и посолството ще има право да комуникира само с теб :wink:! Попълваш секции A, C и D в този формуляр , в първото поле отмяташ квадратчето "cancelling the appointment of a representative", пращаш формуляра в посолството (заедно с паспорта) и, по закон, няма да имат право да пращат нищо на никой друг освен на теб :D!
Obey gravity ... It's the law!
Заключено