ДОКУМЕНТИ НА ДЕТЕ ЗА УЧИЛИЩЕ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
avve
Обратна връзка:

ДОКУМЕНТИ НА ДЕТЕ ЗА УЧИЛИЩЕ

Мнение от avve »

Наясно ли сте какво точно трябва да се направи и какви документи трябва да се извадят за дете, което ще учи втори клас в Кебек? Имаме удостоверение за завършен първи клас, но какво точно изискват от там не знам и нямам идея къде да търся!
Savoir c'est pouvoir!
army

Мнение от army »

До колкото знам изискват картона с имунизациите на детето.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
bravo

Мнение от bravo »

karton ne sa mi iskali, u4ili6tnata sestra mi dade po nuakoe vreme 1 formuliar, v koito da napi6a vsi4kite vaksini i imunizacii, tova e.

Tuk se otiva s deteto i dokumentite mu v comission scolaire, otvariat mu dosie i po po6tata vi izpra6tat v koe kvartalno u4ili6te e razpredeleno.
meg
Обратна връзка:

Мнение от meg »

И на нас ни предстои същото. Не знам дали ще можем да запишем дъщеря ми направо във втори клас в Монреал (тук завърши първи). Какви имунизации Ви искаха? Трябва ли задължително да бъде поставена ваксина против менингит на децата?
bravo

Мнение от bravo »

Vsi4ko, kakto e vpisano ot pediatara v zdravnata knijka, ot rajdaneto do sega, ni6to pove4e.

Ako deteto ne znae frenski, 6te go zapi6at v podgotvitelen klas.
Vodolei

Мнение от Vodolei »

документи за записване на дете в училище:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#153760
meg написа:Какви имунизации Ви искаха? Трябва ли задължително да бъде поставена ваксина против менингит на децата?
Информация за имунизациите при записването на детето в училище няма да ви искат, по - късно, ако е във възраст в която се правят имунизации може да ви поискат информация.
За всяка имунизация на детето искат съгласието ви.

meg написа:Не знам дали ще можем да запишем дъщеря ми направо във втори клас в Монреал (тук завърши първи).
Тук децата почват училище на 6 години, така че ако дъщеря ти в България е започнала първи клас на 7 години, то тук като дойде ще е на възрастта за трети, а не за втори клас. Ако детето знае фрески ще го запишат направо в трети клас, ако не - ще го запишат в classе d'accueil и след него ще решат в кой клас да продължи следващата година. И моят син беше така. Като дойдохме беше завършил първи клас, изкара classе d'accueil и след това отиде направо в четвърти клас редовен.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Нема такъв филм "детето знае френски". Тук щом си от нефранкофонска държава, където обучението е било на език различен от френски, заминаваш в клас д'акьой. След това - както казаха - според възрастта - може и да прескочи някой клас.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
bravo

Мнение от bravo »

Vij ti, ia da spretnete edin test de passation, kvo se razmotavatete tam?
:lol: :lol:
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

благодаря за инфото, но мен ме интересува от тук с какъв документ трябва да тръгна, който да удостоверява завършения първи клас на детето? прави ли се някаква легализация в министерството на просветата и на какво?
А за имунизационния картон - едно листче ми беше изпратено с медицинските формуляри, което д-р Савчева ни попълни на момента, сложи подпис и печат - всъщност тя преписа данните за имунизациите на детето от здравния му картон и ни каза, че е много важен този документ и без него не може да се почне у-ще! Беше любезна тя да ги напише, но каза че и личния лекар може да свърши тази работа.
Savoir c'est pouvoir!
bravo

Мнение от bravo »

Nikakvi drugi dokumenti ne ti triabvat za da zapo4ne u4ili6te, osven akt za rajdane, sertifikat za selekcia, konfirmaciata, pasporta na deteto, edna platena smetka tuk, s koiato dokazva6 mestojiveene i saotvetno opredeliane ot comission scolaire na saotvetnoto kvartalno u4ili6te.

Deteto ti tragva v podgotve, ottam 6te go opredeliat v koi klas da hodi. Bg svidetelstvo s ni6to ne pomaga, niama kakvo da dokazva6 s nego.
Заключено