Отново Анекс 4

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
meg
Обратна връзка:

Отново Анекс 4

Мнение от meg »

Здравейте!
Вчера ми се обади Космина Дан от Букурещ и каза, че не могат да ни поставят визите, докато не им изпратим декларация относно сумата, с която ще влезем в страната (явно- вече е тенденция, а не изключение). Попитах я изрично дали се отнася за анекс 4, но тя ми отговори, че става дума за онази декларация, която сме подписали пред immigration- offiсer-а на интервюто. Питам аз- какъв им е номера и защо не искат декларацията по определен образец още с поканата за визите? От друга страна, как бихме могли да имаме декларацията, подписана на интервюто, когато тя си остава там!? Добре, че прочетох тук за този анекс 4, щото иначе нямаше да знам какво да пратя. Благодаря!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не зная какво и къде си прочела, но никой не ви иска това: Annexe 4 : Immigration économique [IMM 0008 ANNEXE 4], а това:
Déclaration d'autonomie financière (D21).
И когато е станало на въпрос за "онази декларация, която сте подписали....", не става дума за подписания лист хартия, че да го търсите него, а само за образеца.
Така че, разпечатвате и подписвате още един образец на D21 и го пращате в Букурещ. В самия формуляр има следния абзац:
J'arriverai au Québec avec la somme de_________ , si je suis accepté(e) comme
résident(e) permanent(e).
, в който именно посочвате с каква сума ще влезете.
Това е всичко.
Анекс 4 е формуляр, който не се използва при процедурата за селекциониране от Квебек.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Linko, не е точно така. Но нека по-компетентните се изкажат. Например като grobari, които са с визи вече и на които им беше изискан същия този анекс 4.
Поздрави
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Аз съм по-съгласна с LINKO,ПРИ НАС НА ИНТЕРВЮТО подписахме две такива декларации едната остана при нас/не знам защо :shock: ,другата си я взе госпожата,но при всеки е различно :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ех, Jeeves, никога няма да имаме единна позиция с теб по отношение на това, кое е е достоверна информация, кое е правило, кое е частен случай и т.н. За теб, след като на някой нещо му се е случило на практика, то той е най-компетентен и информацията, която дава е неоспорима. И ако същото нещо се случи на още 2-ма или 3-ма, то вече се превръща в закон. За мен пък ще си останат най-миродавни официално публикуваните правила и закони.
Та да си дойдем на думата по отношение на този Анекс 4. Ти сам много добре знаеш и си го заявявал във форума, че той не е от изискващите се документи по процедурата за селекциониране от Квебек, нито по тази за издаване на виза. Затова препратки към съответните страници и документи няма да ти давам. А това, че на някой от Букурещ са му поискали нещо си, то те са си в пълното право да го направят. От някого могат да поискат описание на цвета на очите на домашния му любимец и т .н., но това само по себе си не означава възникването на някакво ново правило или изискване по процедурата.
Та на grobari ако са им поискали точно Анекс 4 (буквално изписано в писмо), то те естествено са били длъжни да изпратят точно този анекс. Но грешка би било да си задаваме излишни въпроси и да умуваме тук: "Ама защо им го искат?", "Ама нали са попълнили декларация D21 преди това?", "Ами това означава ли, че на всички вече ще го искат? и т.н. Ето срещу това се бунтувам аз - срещу произволни и необосновани изводи и въобще всички ония неща, които водят до безпокойство и объркване на следващите кандидати.
А ако на някого от Букурещ не искат точно определен формуляр, а определена информация по отношение на финансовите средства, то нещата стоят така:
- ако питат за сумата за влизане в Канада (Квебек) - изпраща се декларация D21, където в отделен абзац буквално е формулирано обещанието (намерението) да се влезе с еди-каква си сума.
- ако става въпрос за налични финансови средства към момента (банкови референции се изпращат все пак до Виена, а не до Букурещ) - то наистина Анекс 4 е по-пригодния формуляр, защото в него буквално е записано
Montant des fonds non grevés, transférables et disponibles dont vous disposez en dollars canadiens
и не става дума никъде за това с каква сума смятате да влизате в Канада.

А че тези неща (и доста други) не би трябвало да ги интересува и не би трябвало да питат за тях от Букурещ според подписания между Канада и Квебек договор, то това си е отделен въпрос. Но от друга страна и в същия този договор, и в закона за имиграцията е записано, че федералната имиграционна служба преди издаването на виза може да пита за всичко, което й се стори необходимо. И ето, че някои чиновници си питат. Какво толкова? Но да прокарваме идеята, че едва ли не самата процедура е променена или е в ход на промяна, то това вече е прекалено.
Аватар
pepino

Мнение от pepino »

На нас също така искаха декларация за сумата и ние изпратихме annexe 4 - http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... 008_4F.pdf по факса и след това и по пощата. В телефонния разговор Козмина Дан не ни каза точно коя декларация и затова послушахме grobari и Jeeves( http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight= ). Факса беше пратен на 09.06.2006 (петък)а визата е била отпечатана на 12.06.2006(понеделник).
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Linko, не съм казал, че изискването на този анекс или Д21 или който и да е друг допълнителен документ, е станало практика или е правило. Просто казах, че има хора /като ги и посочих/, на които им е изискан този Анекс.
В случая в тази тема - не знам за какво става въпрос. Но понеже ти беше много категоричен, че няма да е той, та за това аз дадох този пример. Не искам да обърквам никой.
Или не мога да се изразявам правилно, или не ме разбирате правилно, но НИКЪДЕ не съм споменал за в горния си постинг за някакви нови правила за изискване на такива документи, или нещо подобно. Просто не се съгласих с категоричната ти позиция и дадох пример, в който посочих ЗАЩО не съм съгласен. Това е.
Успех
meg
Обратна връзка:

Мнение от meg »

В такъв случай, не смятате ли, че ще е прекалено да пратя и декларацията. Все пак, за да се застраховам- сигурно ще го направя.
Благодаря, на Linko и на всички ви!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

meg, то и единият и другият документ са все декларации. Както вече казах, изхожда се от естеството на информацията, която ви искат. Ако ви питат с каква сума ще влезете в Канада (както разбирам от постинга ти), то им изпратете D21, а ако се интересуват от наличните ви финанси към момента - пращате Анекс 4.
А ако не си сигурна какво искат от вас, или за презастраховка, нищо не пречи наистина да изпратите и двата формуляра. Дето се вика: "От повече, глава не боли." :)
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

На нас този анекс № 4 ни го поискаха на 13-тия работен ден след като бяхме пратили паспортите за виза. Той е за средствата, с които ще влезем в КАНАДА. Тук вече Квебек никъде не се споменава, кореспонденцията върви на английски, въпреки, че на всичките писма аз чинно си отговарях на френски.
Та така....
бъди красив труп!
meg
Обратна връзка:

Мнение от meg »

Благодаря ви, ще взема да пратя и декларацията, за всеки случай. Иначе- пратихме паспортите на 12.06, а Космина ми се обади на 19.06. В интерес на истината, аз й писах mail, да я питам точно за какъв документ става дума и ако може да ми прати формуляра, но тя не ми отговори и аз изпратих Анекс 4- оттогава- нищо от нея.
Доскоро!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Meg, не си сгрешил/а. Споко, визите ще дойдат скоро.
Успехи в Кан ;)
Заключено