Ivet написа:Това е директен линк към таблицата. Първият й ред е:
Family Net Income($)-under 20,435
One Child($/month) 266.66
Two Children($/month) 514.58
Three Children($/month) 762.91
Four Children($/month) 1,011.25
Five Children($/month) 1,259.58
Ти къде гледаш?:nenam:
Аз таблицата я видях, но исках да разгледам сайта дали няма писано за годините, до които се дават детски и така и не открих как мога да се върна на таблицата. Но това няма значение - стана ми ясно, че таблицата е за деца над 7 години, а за по-малките има допълнителни бонуси - Oui
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Ivet написа:Но по принцип такова заплащане е напълно реално и достижимо. Стига, разбира се целта ти да не са 12$ на час. Преди данъците.
Целта на никого не би трябвало да е 12$/h, защото ако ще работим за едното ядене това можем да го правим и в България. Но е важно да си определиш някакъв минимум и целта да ти е от там нагоре, за да не попаднеш в задънена улица в един момент и да започнеш да се чудиш "какво по дяволите правя тук - к`во готино си ми беше в България". Според мен трябва да имаш някакъв план, да си проучил пазара и да видиш къде се вместваш ти в този пазар - ставаш/не ставаш
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Без да се заяждам, но проучването на пазара би трябвало да започва от личната професионална реализация (трудовия пазар във вашата област в Канада и заплащането на труда там) и езикови способности (реалната им преценка, за да упражнявате професията си), а по-късно да се ориентира човек към финансовия си минимум. Защото може да се окаже, че сметката е правена без кръчмаря. Друго, не маловажно условие са личните качества: находчивост, предприемчивост, издържливост и силно желание да реализираш целите си, които според мен, тръгвайки от България, се предполагат априори, но в имигрантски условия се оказват често непосилни за хората.
И не забравяйте, че хората тук си говорят едно, мислят второ, правят трето и четвърто. Представям си как новодошъл имигрант отказва работа за 12 долара на час, защото той е информиран, че този финансов минимум няма да удовлетвори семейния му бюджет. И още си представям, как в друг момент този бюджет се удовлетворява от социалните помощи и работата на черно. (имам подобен пример с познато българско семейство) Тъй че хора всякакви, бюджети всякакви, а старта не е равен за всички, ясно е.
Прав си krimon за това, което казваш - всеки е частен случай. Обаче помисли: преди 30, преди 20 или само преди 10 години. тръгващия към чужбина човек нямаше никаква информация. Нямаше форуми като този, където за 1-2 дена можеш да събереш много (вярно понякога и противоречива) информация и да не отиваш на "сляпо". Аз вече имам представа - не са необходимо непременно повече от 5000$ за месец. А само преди 5 дена нямах никаква идея. Много важно за мен беше дали само единия би успял в началото да закрепи нещата. Явно, че не е невъзможно. Даже и с 12$/час. Като се има предвид, че отиваш с 12000 долара за тричленно семейство. Първите 6 най-критично месеци може да се "оцелее".
Друго нещо, което още не съм разбрал е, дали има детски ясли, в които на половин или цел ден се грижат достатъчно добре да едно 2-3 г. дете. Помня, че в България не ни даваха вода да не се напикаваме!!! Прочетох, че за 800 долара на месец имало градини. Някои има ли впечатление от отношението към децата? Ако е добро бихме могли и двамата с женами да работим дори и за 8$/ч. Мисля, че и двамата сме квалифицирани.
Malkata mi da6teria be6e 1 godina v detska gradina, 10$ na den. Mnogo sam dovolna, za6toto osven, 4e nau4i frenski, deteto se 4uvstva6e mnogo dobre i mnogo hubavo go gledaha. Tuk u4itelkite sa spokoini, ne kre6tiat na decata, vazpitavat gi na samostoiatelnost i uvajenie kam drugite. Agresiata e zabranena, bilo verbalna ili fizi4eska, kakto kam decata, taka i mejdu tiah. Ako deteto se bie s drugite, vikat roditelite, posle preduprejdenie, ako potreti sledva izklu4vane, taka pi6e6e v pravilnika.
Значи, Браво, за месец се получава някъде около 250-300 $ във вашия случай. Примерно деските отиват за градината, което не е лошо ако срещу тях получаваш заплата от 1000-1500$ за втория родител. Вие в Квебек ли сте?
Имаш ли впечатление от федералната част. Чувам, че Квебек изоставала икономнически. Има ли съществена разлика в стандартите?
Колкото до мизерията в детските градини в България си права - през послендните 2-3 месеца говорих с поне 3 семейства, на които децата им са обект на побой от учителките!!! Има и изключения - една позната има частна градина и за 100 лв. на месец предлага отлично внимание. В държавните цената е 30 лв. но с бойчките и тем подобни пак си става 100 лв.
Zavisi kvo razbira6 pod izostavane, az na sobstven grab ne sam izpitala takova ne6to. Za federalnata ne znam, niamam li4ni vpe4atlenia.
V BG moita zaplata otiva6e za gradina na decata i rejiini, s parite na maja mi se hranehma, nai-neobhodimoto, bez izhvarliane. I tuk ne se izhvarliam, no znam 4e e vremenno, osven tova ne mizerstvam kato v BG.
Ne moga da kaja shoden, za6toto tuk mi e mnogo spokoino, niama naprejenie vav vazduha, v parkovete e 4isto i bezopasno za decata, moga da gi vodia v bibliotekata, kadeto e palno s knijki, liatoto sa na dneven lager, sa6to strahotno, na kamping sa6to 6te hodim , jivot i zdrave, vse ne6ta koito v BG ne mojeh da si pozvolia, bilo poradi lipsa na finansi, bilo 4e ne sa6testvuvat.
Ako sravniavam s standarta na po-zamojnite, po4ivka zimata v Kuba primerno ili vila i iahta, sam bedna, no realno poglednato, ne si spiram parnoto kato ne sam v ka6ti, ne si li6avam decata ot plodovo mliako primerno i dr. takiva dreboliiki, ta ne se oplakvam i ne se 4uvstvam nito mizerna, nito s nisko samo4uvstvie.
Po-gadno mi e bilo, kogato moe 4astno u4eni4e mi kazva, 4e si kupilo ga6ti za 40 kinta i tva ne e skapo, a az znam 4e ba4kam za 15 na 4as.
Учителка ли си? Питам, защото съпругата ми би могла също да бъде.
Тя е преподавала в България английски език, но не й е писан стажа. Има и научна степен. Това би ли било плюс за тази професия?
Da, za staja ne se pritesniavai, niama da i go priznaiat, po4va ot nulata, vse edno ne e prepodavala. triabva da zeme tuka6en licence za rabota,zavisi ot diplomata i kak i kakvo 6te i priznaiat. Az niamam pedagogika v diplomata i saotvetno niamam takova razre6itelno, sega pravia magistratura, za6toto s neia moga da prepodavam v kolej, koeto predpo4itam. Licenza se iziskva za do kraia na gimnazialno obrazovanie.
Разбира се в колеж е по-добре. Предполагам, че ще те вземат, защото завършваш там магистратура. Тукашно образование едва ли ще ги впечатли особено пък било то и от БАН. А дали ще приемат препоръки от американски професор? Чувам че са важни канадските препоръки.
Ami razli4no e, no amerikanski preporaki ne viarvam da prenebregnat. Drug e vaprosa, 4e zavisi vsi4ko ot parite, s koito razpolaga daden profesor, ta si paziat kokala i van6ni ne obi4at da im praviat konkurencia, no vse pak, vsi4ko e individualno. Ina4e mnogo darjat na tuka6en opit i diploma, ako moje.
Imam use6taneto, 4e za tiah BG e miakade nedale4 ot Burkina Faso primerno, e, ne navsiakade e taka, v universitetskite sredi e razli4no, tam nivoto e drugo.