МОЛЯ ВИ СПЕШНО ЗА СЪВЕТ !!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
v_slavov

МОЛЯ ВИ СПЕШНО ЗА СЪВЕТ !!!

Мнение от v_slavov »

Привет на всички,
Моля ви спешно за информация относно полет SOFIA - LONDON HEATROW - VANCOUVER с British Air относно процедурата по смяна на полетите в самото летище.
Съпругата ми пътува утре - на 18.06 полет BA0891 времето за смяната на полетите е много кратко 1:20 пак и с англииския не е много в час.
До този момент информацията която имам относно смяната на полетите е много проотиворечива.
Приятели пътували по този маршрут ми казват че на изхода на пристигащия самолет има представители на BA които поемали всички патуващи и ги насочвали.
Други ми казаха че вземали специален влак трети вземали автобус.
Проверих саитовете на BA и на летището но няма много ясна информация относно кои е най краткия маршрут по смяната на полетите.
Накрая се обадих по телефона в летището и там ми сервираха савсем различна версия - трябвало пасажера да търси International Flight Connection Center та от там щели да ги карат със специални автобуси като минималното време по трансфера било 1:15.
Като цяло се спрях на този вариант но има и друг - съпругата ми да търси индивидуален превоз със местните транспортни средства.
Знам че в края на краищата ще пристигне на гейта за смяна но дали няма да е късно.
Още от Heatrow Information ми казаха че не изчаквали закъснели пътници, а от BA Info. ми казаха че изчаквали по 20-ина минути.
На кого да вярвам ?

Моля ви, ако някой се е сбласквал с този проблем да пише СПЕШНО ! Също така ако някой патува със същия полет и не е вече много късно моля, пишете ми !

Благодаря ви !
Аватар
Koko

Re: МОЛЯ ВИ СПЕШНО ЗА СЪВЕТ !!!

Мнение от Koko »

v_slavov написа:Привет на всички,
Моля ви спешно за информация относно полет SOFIA - LONDON HEATROW - VANCOUVER с British Air относно процедурата по смяна на полетите в самото летище.
Славов, ако правилно разбирам жена ти ще сменя полета на летище Хийтроу?

Значи летял съм през Лондон преди доста време и мисля че объркването ти идва оттам че преди се летеше със смяна на летищата в Лондон. Полета беше така - от София до летище Гетуик, след това от от Гетуик до Хийтроу с автобус (чисто време на пътуване около 1 час), след това презокеанския полет излита от Хийтроу.

Ако полета на жена ти е наистина само със смяна на Хийтроу, то не мисля че има за какво да се притесняваш, на летището наистина има достатъчно служители на ВА които упътват пътниците, дори и такива дето незнаят език. Не е лошо да проверите на кой терминал каца единя и от кой терминал излита другия полет.
Аватар
myha

Мнение от myha »

prav e na letishte Sf shte i kajat na koi terminal triabva samo da se prehvarli!!
vsichko e dobre organizirano i napraveno
ima hiliadi slyjiteli ot indiiski proizhod koito shte i obarnat vnimanie
aide i yspeshen polet !!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
BMO
Обратна връзка:

Мнение от BMO »

Аз летях с тоя полет.
Самолета от София закъсня 10-15 мин.
Потока от хора се раздели на две-единия- за Лондон, другия за полет до Америка.
Минава се митническа проверка на ръчния багаж. Там попитах къде е терминал 6 (или 7 не си спомням точно). Слиза се по едни стълби и се взема един автобус. Той пътува 15-20 мин. И след това се върви още 10 мин. по едни дълги коридори . И самолета до Ванкувър няма как да чака. Така че си има риск.
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

o6te kato slezne ot samoleta da izvadi samoletnia bilet za america i da go pokaje na niakoi ot slujitelite na leti6teto za da i pomognat. az taka napravih v vienna i 4oveka vednaga vikna reis4eto i se sabrahme hora i go napalnihme i poteglihme kam sledva6tia polet. spokoino prosto da se oglejda i da iska info ot slujitelite na leti6teto.az daje si spomniam 4e hodih specialno na internet za da razgledam plana na leti6teto v vienna i malko ili mnogo i tova mi pomogna.

USPE6EN POLET I JELAIA. I SPOKOINO!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
pumpy

Мнение от pumpy »

предполагам че още в София ще и покажат на карта на кой терминал каца в Лондон и от кой излита и как та стигне от единия до другия. Ако от бритиш са преценили че 1.15 мин. стигат за трансфер ти какво се притесняваш - ако някой полет закаснее и не се трансферира на време BA да си имат грижата да я превозят жена ти....
Аватар
mimolin

Мнение от mimolin »

Преди две години летях за САЩ през Хийтроу и ми направи впечатление колко много българи имаше.Няма да е лошо да се ослушва за българска реч.Поне на мен ми беше от голяма полза.
Успех!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Не се притеснявай за нищо!
Летял съм по този маршрут с Бритиш.
Бритиш Еъруейс са помислили за всичко,включително и за транспорта на пътниците от Терминал 4 до Терминал 1 /междуконтиненталните полети/.
Те осигуряват всичко!Няма да има закъснения.Даже и да има те си изчакват пътниците докато се натоварят всичките.
Приятен път на съпругата!
Док.................
TROUBLEMAKER
Заключено