Значи по US $80 на човек. В Онтарио $900 на година / 12 = CAD $75 на човекsurvivor написа:И за това нещо - да плащам 173 долара на месец за двама души - не, благодаря.

Значи по US $80 на човек. В Онтарио $900 на година / 12 = CAD $75 на човекsurvivor написа:И за това нещо - да плащам 173 долара на месец за двама души - не, благодаря.
hullboy написа:Zdraveite
Njakoi hora tvardjat che
i tovaза високите заплати (ако трябва да съм по-прецизен - доходи) данъците са високиsa edno i sasto nesto.Данъците са високи в сравнение с комшиите от Юг.Високи са защото за високите заплати като се съберат провинциалните и федералните данъци данъчната ставка в някои провинции достига 44%.
Az tvardja che e razlichno.
Ти можеш да си твърдиш каквото си искаш, отделен въпрос дали това което твърдиш е вярно.
I zasto iskas da mahas lihvite ot mortgaga, За да плащам по-малко данъци естествео.da ne bi da pravis biznes v tazi kasta ili zivees v neja. Ako ja davas pod naem moze da gi mahas nikoi ne ti prechi.
Zabrvjas da kazes che v USA ako moze da mahas lihvite ot mortgaga na kastata v kojato zivees to sledva da ima danak na pechalbata kogato ja prodades.
V Canada se prispadat chastichno lihvite, ima vapros v deklaratsjata ti kolko ste platili za lihvi po mortgage ako ste sobstvenik i ziveete v tazi kasta. Що не вземеш да ми кажеш номера на точката в федералната декларация?
Ot tazi suma zavisi kolko ti e danaka kato tsjalo.
Ako ne bese sobstvenik a pod naem danaka stese da ti bade po visok.
Trjbva da podchertja che ne plastas i danak na pechalbata na kastata kogato ja prodades.
Ako pehcalbata e 50 000 tova ne sa malko pari na koito njama nikakav danak. Ti obache go propusna dosta uspesno tozi moment s danaka. Май са ти отговорили вече на това.
Hullboy
Здравеопазването колкото и да не щат да си го признаят някой е и buisness . Той естественно трябва да бъде регулиран защото не е единственно buisness , но всяка държава е лош бизнесмeн. Канадската също. Не само канадската, но и английската, холандската и която и да е друга. Та според мен е срамота една жена да чака 3 месеца за преглед от гинеколог и да няма право да си плати за това. И това в една провинция като Алберта например която при население от 3 милиона има биджетен излишък от 10 милиарда миналата година (след като раздаде по 400 долара на калпак)iliana написа:Здравеопазване
Мите, а направи ли ти впечатление какво дават тези 80 долара на човек на месец, първите 4 800 долара които изхарчиш за здравеопазване, си ги плащаш ти. Мъжът, на чието име е застраховката, е на висококвалифицирана работа. И пак тяхната застраховка ми харесва повече от други, при които ти покриват разходите само до определена сума която си направил, а ако изхарчиш повече - остава за теб. Приятелката на братовчедка ми живее в Чикаго и мъжът й почина от рак, и не стига че ще трябва да се оправя сама като вдовица, ами ще трябва да му изплаща дълговете, натрупани от скъпото му, но безуспешно лечение. И той имал застраховка.miteto написа:Значи по US $80 на човек. В Онтарио $900 на година / 12 = CAD $75 на човекsurvivor написа:И за това нещо - да плащам 173 долара на месец за двама души - не, благодаря.(ако работиш. За бедните е ясно - в Канада без пари, в САЩ ше умиргат). И онтарийската авто-застрхователна мафия като ти изпържи застраховка на колата $300/месец като за новодошъл и уйде коньо у реката
Хмм.. Не е баш така... За нашия първата година получавахме по около 260 долара, после намаляха. Сега наближава 3 годинки и получаваме по около 100 на месец. А за детска плащаме 800/месец.pepiliverpool написа:Малкото дете можеш изобщо да не се претисняваш за него. В Онтарио на месец за дете до 6 години ще получаваш минимум $300 които покриват разходите за него
ami ti sto gi slushash, ne vijdash li che sa edni i sqsti i se povtariat postoianno:Dbecks написа:И кво излиза от тези сметки дотук? Със залата 15 CAD на час за единия, семейство двама души могат да си плащат данъците, сметките, храната, колата.
И кви са тези апокалиптични картини дето половината форум тука ги чертаете????? То не беше ронене на сълзи за липсата на културен живот и за кво ли не .........
Батето, като дойде края на годината и трябва да си правиш годишната декларация, като нищо могат да ти кажат че дължиш още данъци.bateto написа:Ето какво ми пише в стейтмъна от Мак Мъри където имам 20 работни дни.
Бруто приход-4736,70
Чисто приход-3221.28
Данъци -1515,42
От това което виждъм митът за ниските данъци в Албърта е разбит.Нека икономистите сега си кажат ,какъв би ми бил данъка в другите провинции за да сравня дали си заслужава да стоя на село или по добре да се връщам в цивилизацията.