Значи ако съм разбрала добре, най-добрият вариант е ako човек си намери свястна работа в Монреал. Тогава би имал the best of both worldsBoris написа: Naistina e trudna da se sravniavat Montreal i Calgary, no shte vi kaja edno neshto, sega kato doidoh tuk ocenih Calgary,
vidiah polojitelnite mu strani koito za mene sa samo ikonomicheski i ostavam tuk.
No sashto ocenih i Montreal, razlikata e tazi che kato doidesh ot Evropa Montreal ti se struva div i necivilizovan,
obache e dostatachno da sdoidesh v Alberta da razberesh che Montreal e Cvete v sravnenie s zapadnoa Kanada
po otnoshenie na kachestvoto i kulturata na jivota.
Da kachestvoto i kulturata si imat cena i ako ne mojesh da si ia pozvolish stavash zritel i zapochvash da mrazish Quebec,
t.e. opirame do edno i sashto ikonomicheskata strana.
Malko info za Calgary
Re: Calgary & Montreal
Re: Prodaljenie
Кажи кво ти липсва - може и да те събудиме!Boris написа:A za kulturata....tova si e personalno za vseki... za mene lichno e v dalbog zimen san...
Ти не си ли разбрал че за каквото и ще да става въпрос в 95% от случаите става въпрос за пари. Спомни си рекламата на MASTER CARD. Ако имаш пари може и в София да си седиш.survivor написа:Boris написа: Naistina e trudna da se sravniavat Montreal i Calgary, no shte vi kaja edno neshto, sega kato doidoh tuk ocenih Calgary,
vidiah polojitelnite mu strani koito za mene sa samo ikonomicheski i ostavam tuk.
No sashto ocenih i Montreal, razlikata e tazi che kato doidesh ot Evropa Montreal ti se struva div i necivilizovan,
obache e dostatachno da sdoidesh v Alberta da razberesh che Montreal e Cvete v sravnenie s zapadnoa Kanada
Da kachestvoto i kulturata si imat cena i ako ne mojesh da si ia pozvolish stavash zritel i zapochvash da mrazish Quebec,
Значи ако съм разбрала добре, най-добрият вариант е ako човек си намери свястна работа в Монреал. Тогава би имал the best of both worlds
I az takovata , mai sqstoto razbrahsurvivor написа:Значи ако съм разбрала добре, най-добрият вариант е ako човек си намери свястна работа в Монреал. Тогава би имал the best of both worldsBoris написа: Naistina e trudna da se sravniavat Montreal i Calgary, no shte vi kaja edno neshto, sega kato doidoh tuk ocenih Calgary,
Защо да не съм те разбрала, въпросът е човек да намери начин да изкарва свестни пари в Монреал, нали? За който не е намерил такъв начин, и най-забутаното село ще е по-добра алтернатива.Ivan1007 написа:
Ти не си ли разбрал че за каквото и ще да става въпрос в 95% от случаите става въпрос за пари. Спомни си рекламата на MASTER CARD. Ако имаш пари може и в София да си седиш.
Шегувам се. Аз съм от 6 години в Calgary, та мен не ме слушайте. Пристрастен съм! Просто чета писания за култура и качество на живот в Монтреал и досега никoй не ми обясни конкретно какво има предвид. Ако е някой от Париж дето е имал карта за парижката Гранд Опера или от Милано дето не е пропускал премиера на Миланската Скала разбирам, но досега се пише само за неуточнени културни потребности.survivor написа:Защо да не съм те разбрала, въпросът е човек да намери начин да изкарва свестни пари в Монреал, нали? За който не е намерил такъв начин, и най-забутаното село ще е по-добра алтернатива.Ivan1007 написа:
Ти не си ли разбрал че за каквото и ще да става въпрос в 95% от случаите става въпрос за пари. Спомни си рекламата на MASTER CARD. Ако имаш пари може и в София да си седиш.
Ако имаш предвид Calgary под забутано село ще ми е интересно да се аргументираш.
Kole, mestnite aborigeni po kontserti i balet ne hodiat. Tvardia go nai-otgovorno kato abonat na WRB. T'fa mu e nai-hubavoto na nashe selo - tuka v pravilnite kvartali i po pravilnite krachmi, kontsertni zali i prochie se motaiat 95% beli hora... ot tiah pone polovinata sa ot slavianski proizhod...Ta si jiveem shtastlivo izbiagvaiki na vsiaka tsena doun tauna shtot tam naistina ima mesta napodobiavashti marsianski paizash s shtakashti nagore nadolu otrepki...KolioBalkanski написа:само разликата е че вие трябва да лавирате между местни аборигени а ние между такива от третия свят...BabaPena написа:Hmmm...kato zapochnem da govorim za kachestvo, stil na jivot i kultura...
Edinstvenoto koeto mnogo seriozno ne mi haresva v nashe selo e che si niamame sviastna peshahodna ulitsa s krachmi na otkrito...
Shte se opitam da razkaja za kulturata v Montreal, prez moite ochi.Ivan1007 написа:Шегувам се. Аз съм от 6 години в Calgary, та мен не ме слушайте. Пристрастен съм! Просто чета писания за култура и качество на живот в Монтреал и досега никoй не ми обясни конкретно какво има предвид. Ако е някой от Париж дето е имал карта за парижката Гранд Опера или от Милано дето не е пропускал премиера на Миланската Скала разбирам, но досега се пише само за неуточнени културни потребности.survivor написа:Защо да не съм те разбрала, въпросът е човек да намери начин да изкарва свестни пари в Монреал, нали? За който не е намерил такъв начин, и най-забутаното село ще е по-добра алтернатива.Ivan1007 написа:
Ако имаш предвид Calgary под забутано село ще ми е интересно да се аргументираш.
Iskam debelo da podchertaia che ne pluia Calgary, naprotiv namiram si mu polojitelnite strani koito me darjat za sega tuk.
Noshtnia jivot na Montreal e kato noshtni jivot na mo chernomorieto, ne spira, mojesh kogato si izskash da izlezesh na ulicite da se pochuvstvash sred hora, dori samo da se saberete s priateli krai rekata na zariata s prostoludieto, ili da sednete na gesmoto, tova tuk v Calgary go niama.
Parkovete, rekata, postoiannite free koncerti, Jas festivalite, neprekasnatia cikal ot activiteta za vsichki v Montreal , tova chovek go oceniava nai-veche kogato e na drugo miasto
Never give up !
Ами трудно ми е да разкажа смислено без да пиша много дълго за културата в Монреал, или по-скоро за атамосферата на Монреал. Цяло лято има някакви фестивали. Започва единия и свършва другия, че дори са по няколко по едно и също време. Има още безброй свързани с културата дейности, които също са безплатни. Концерти на открито, сега се сещам по една от централните улици например в деловия център, всяко лято имаше фотоизложба. Големи пана с художествена фотография, вървиш си по улицата и гледаш изложба. Ама това е много малък детайл, съмнявам се че на много от монреалци им е направило впечатление. Казвате че в Монреал има стари сгради, а в Калгари няма. Ами разбира се, нали е стар индустриален и куртурен център, това си има активи и пасиви. До старото пристанище има един Стар град, с къщи на по няколкостотин години, реновирани разбира се. Ами какво да ви кажа, атмосфера. Там сега има ресторанти и и бутици, хора се разхождат, пълно с туристи. Много заведения на открито. Хора се разхождат по улиците. За концерти, изложби и т. н. няма да говоря. Тук само операта не я тачат много май. През лятото има един международен фестивал на фойерверките, всъщност е съревнование. В продължение на месец-месец и половина по два пъти в седмицата в 10 часа вечерта има половинчасово изпълнение на всяка страна-участничка. Красота. Народът, не знам как не се пресища от толкова зрелища, като наизлиза навън вечерта - купон. Обаче тук тези масови представления ги организират много добре, стъпкани хора обикновено нямаIvan1007 написа: Шегувам се. Аз съм от 6 години в Calgary, та мен не ме слушайте. Пристрастен съм! Просто чета писания за култура и качество на живот в Монтреал и досега никoй не ми обясни конкретно какво има предвид. Ако е някой от Париж дето е имал карта за парижката Гранд Опера или от Милано дето не е пропускал премиера на Миланската Скала разбирам, но досега се пише само за неуточнени културни потребности.
Като тръгна да се прибирам, пътят ми минава през една търговска улица - "Монкланд". В 11 часа вечерта улицата гъмжи от хора, включително семейства с колички и бебетата спят, напълнили откритите ресторанти, разхождат се, абе оживление. Какво още... Много неща. Дори и аз толкова много пропускам, просто физически ми е абсолютно невъзможно да присъствам на всичко.
И още нещо - все пак си зависи от човека дали ще иска да се възползва от всичко това. Има хора, които са свикнали от вратата в колата, ами те нищо няма да разберат. Има хора, които са се затворили в кварталите си, и от вкъщи на работа и обратно, те също нищо няма да разберат. Та ако човек не обича да излиза навън и да се разхожда, нищо не изпуска ако не е в Монреал.
Под"село" нямах предвид Калгари, това беше образно казано. В Калгари не съм била, имах само един-два часа престой на летището. Какво ми направи впечатление - населението както беше цветно и слабо в Монреал, изведнъж в Калгари стана бяло и дебело
Прави ми впечатление че всеки хвали своето си село, което е добре, защото значи че се чувстваме добре там където живеем. Много уважавам хора хора като Борис, които като не им е провървяло много в Монреал, са се преместили и са намерили своето място. Абе познавам и двама души, които са направили обратния преход - Калгари-Монреал, ама това е друга хава. Важното е че и те са доволони от избора си
Докато съм писала, виждам че и Борис е обяснил същото, мисля че сме говорили за едно и също, само че аз с повече думи. Абе то си е майсторство да се изразяваш с малко думи, ама един ден и това ще постигна
Много се извинявам ,ама сега нямам време да сравнявам Варна през лятото с Перник през зимата.
Аз обаче без да искам дадох едно сравнение.Когато имам време ще пиша повече,засега само бис за думите на сървайвъра които най много тежат и които исках да кажа с много обеснения,а именно номерът е да изкарваш пари в цивилизацията,постигнеш ли го на село може да ходиш само на гурбет.

Аз обаче без да искам дадох едно сравнение.Когато имам време ще пиша повече,засега само бис за думите на сървайвъра които най много тежат и които исках да кажа с много обеснения,а именно номерът е да изкарваш пари в цивилизацията,постигнеш ли го на село може да ходиш само на гурбет.
- 
				kosciuszko

Boris написа: Parkovete, rekata, postoiannite free koncerti, Jas festivalite, neprekasnatia cikal ot activiteta za vsichki v Montreal , tova chovek go oceniava nai-veche kogato e na drugo miasto
Ti samo si vaobraziavashe che jiveesh v Calgary
Абе аз съм сигурна че и в Калгари ще мога да си го направя интересно. Бедна ти е фантазията колко българи има, които изобщо не се възползват от това което Монреал предлага. Какво им дреме на тях дали са в Монреал, Париж или Куртово Конаре, ако режимът им е от работата пред телевизора.kosciuszko написа:
Ti samo si vaobraziavashe che jiveesh v Calgary
Може би трябва да се поослушате малко в Calgary, за да разберете че можете да намерите това което търсите и тук.Детскя фестивал беше през май. През Юли е Stampede и ако искате да гледате парада трябва да сте в 6:00 часа на линия за да си запазите място. 10 дена Calgary е една голяма фиеста на открито и по кръчмите. Мисля че малко след това е международният фолк фестивал в Prince Island Park. Разходете се събота и неделя из Prince Island Park, Olimpic  Plaza и 8 Avenue в downtrown и сигурно ще ви хареса. Заведете децата си в Herritage Park, Callaway Park, зимата на кънки или лятото на лодки в Bowness Park и съм сигурен че и вие и те ще останат доволни. Не ми се влиза в спор къде е по-хубаво, просто искам да ви помогна да разберете че Calgary не е място за гурбет, а място където може да се почуствате у дома.
http://www.heritagepark.ca/visitor.htm
http://www.calawaypark.com/home.html
По-малко знам за Едмонтон, но парковете около реката са прекрасни, а прочутия West Edmonton Mall за които казват че е най-големия mall в светa може да предложи развлечения на всеки. Внимавайте само за жените - може да изчерпат лимита на кредитната си карта много бързо.

http://www.westedmall.com/home/default.asp

http://www.heritagepark.ca/visitor.htm
http://www.calawaypark.com/home.html
По-малко знам за Едмонтон, но парковете около реката са прекрасни, а прочутия West Edmonton Mall за които казват че е най-големия mall в светa може да предложи развлечения на всеки. Внимавайте само за жените - може да изчерпат лимита на кредитната си карта много бързо.
http://www.westedmall.com/home/default.asp
Ако си таксиметров шофьор или камионджия ако ще и в Париж да живееш, ква ти ползата? Гледай да си по близо до някои magazin за ДВД под наем, това ти е достатъчно.bateto написа:Много се извинявам ,ама сега нямам време да сравнявам Варна през лятото с Перник през зимата.
Аз обаче без да искам дадох едно сравнение.Когато имам време ще пиша повече,засега само бис за думите на сървайвъра които най много тежат и които исках да кажа с много обеснения,а именно номерът е да изкарваш пари в цивилизацията,постигнеш ли го на село може да ходиш само на гурбет.![]()
![]()