Pomognete s info za forklift kursove ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
P.Shiltan

Pomognete s info za forklift kursove ...

Мнение от P.Shiltan »

Abe hora ne sam i pretpolagal che shte mi se naloji no sega tarsia school
za forklift v Toronto ili Mississauga.
Molbata mi e ako niakoi e karal takiva kursove na skoro da spodeli kade i sreshtu kolko $ moga da se sdobia s takav sertifikat . . . Thank you . . . 8
Born to be wild
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Ха сега де. Утре и сертификат за правилно пресичане ли ще искат ?
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Около 150-200 долара струват и се карат за два дена обикновенно събота или неделя.Редовно има обяви по вестниците.Форклифтаджии се търсят много и сравнително бързо ще намериш работа!След което заплатата ти започва от 14-15 дол. на час.Да не говорим,че ще правиш много овъртайм.Обикновено почваш преди другите и свършваш след тях.С машината да дообереш и подредиш където трябва готовата продукция а също и да я натовариш.
Гледам,че си с малко постове и не знам от колко време си в Ка но да ти кажа,че много добре трябва да знаеш езика.Да не се чудиш дълго кое къде да отнесеш и т.н.Щото изпадаш в кофти ситуация ако не разбираш точно какво искат от теб-а ще ти се налага да работиш с хора дето праскат тежък жаргон и хич няма да те жалят ако не схващаш.
Друго неудобство-Налага се често да си вън от хангарите/цеховете/.Вътре-вън и т.н.Независимо какво е времето аутсайд.Естеството на работата е такова.
И иска внимаване.
Щот бая работи може да потрошиш с тоя подемна машина.
Пък и човек можеш да настъпиш с нея!
Успех!
Надявам се съм бил изчерпателен.
Док.................
TROUBLEMAKER
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Здрасти
Аз като дойдох в Канада нямах достатачно пари за да търся работа по специалността. Знаех че ще ми отнеме много време. Затова сметнах, че ако изкарам курс за мотокари ще мога да си намеря бързо работа, щото гледах че "уж" се търсят много. Мислех си че мога да се справя с това. Изкарах курса в www.rigolift.com . Намират се в Мисисага. Инструктора е готин тип. Междувременно започнах да подавам резюмета за форклифтаджия. Регистрирах се в 7 агенции за работа, като казвах че търся работа само за форклифт, нищо друго. Този курс ми даде китап за counterbalance(мото- или електрокар като тия дето ги знаем всички) и Reach truck, по-конкретно Raymond reach. Поразгледай из нета и ще добиеш представа на кой вид как му викат. Отне ми 3 месеца докато стигна до интервю. Минах единия ден "теоретичната част" и се "класирах" за практическата. Качих се на един мотокар и ми казаха да сваля един палет от едно доста високо място. Имаше точно по 1 пръст пространство от двете страни на палета за да мога да го измъкна без да закачи. Ако не си го правил много пъти, няма шанс. Разгеле свалих го. Стана ми ясно още тогава, че тая работа не е за мене и мислех че достатъчно се изложих и прекратяваме, но ме накараха и да се поразходя малко с палета из цеха и да опитам да го сложа на мястото му. Първото го направих, ама второто...Абе излагация...
Отплеснах се. За форклифтаджийството. Всичката работа свързана с форклифт минава през агенции за работа. 100 %. Няма да намериш работа за форклифтаджия без агенция, гаранция 100 %. Без курс неможеш да си намериш работа, но само с курс също. Искат канадски опит и за това. Ще намериш работа естествено, но ще отнеме време. И ще започнеш на 12 до 14$ на час. Чувал съм за форклифтаджии(инструктора го спомена) да взимат по 35-40 на час, но те не работят за агенция и членуват в union(профсъюз). Там се влиза само ако умре някой.
Освен за кан. опит питат и за опита по принцип(в агенциите). Най се котират тия които са изкарали курс в www.liftow.com. По-скъпи са от останалите, но има защо. Има много курсове и школи. Не се хващай с тези които ти предлагат Forklift licence. Няма такова животно. Има Forklift certificate.
Търсят се повече такива които могат да управляват Reach truck.
Това е от мен. Ако имаш нещо за питане, мога да помогна. Доста време изгубих докато се занимавах с форклифтове.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

тук не е задължително да имаш сертификат за такива работи ама помага
веднъж дори ми се наложи да карам реймънд рийч - учи се, не е като да не се учи - за 20 минути се квалифицираш, после само трябва да си внимателен.
незнам защо си се ориентирал към тази професия но както е казал колегата по горе - лифтоу са големите
има и много други училища за под 200 кинта.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено