Canada's Jobless Rate Declines to Lowest Since 1974
Щом има петрол и манги нормално е да наемат нови хора Влади.
В първия момент като прочетох Блумберг се си помислих,че пускаш някой медицински сайт-щото има едни симптоми на Блумберг,Роузинг и Ситковски за перитонеално дразнене ама тях нека медсестрата да ги обясни,че тя знае всичко!
Док..............
В първия момент като прочетох Блумберг се си помислих,че пускаш някой медицински сайт-щото има едни симптоми на Блумберг,Роузинг и Ситковски за перитонеално дразнене ама тях нека медсестрата да ги обясни,че тя знае всичко!

Док..............

TROUBLEMAKER
Само не разбрах на какво трябва да се радвам,на какво трябва да се радва обикновенният човек,когато инфлацията е огромна .Нефтената политика на фамилията Буш само за няколко години създаде кризи и продължава да ги поддържа в арабските страни традиционни производители и износители на черното злато за да вдигне цената му и по този начин да стане възможна експлоатацията на залежите му в Албърта.Аз съм прост човек и моля знаещите да ми обяснят каква е ползата за обикновенния канадец от тази експанзия,каква е ползата му ,че се отварят много и добре платени работни места когато в левият му джоб слагат с една ръка ,а от десния грабят с дванадесет.За да съм по разбираем какво искам да кажа ще цитирам статистиката -цената на недвижимата собственност в Албърта з последните 5 год. се е покачила с 150%,само за последната година с 60-70%.Е ,ами тогава за какво си говориме ,според мен за нови крепостни селяни,плащай си бараката докато си жив и ходи да гърбиш на петрола за да ставаме ние по богати ,а ти по беден.
Предполагам ,че това е известно на автора пуснал темата,но въпреки това не го обвинявам в популизъм,а допускам ,че е от незадълбочаване в проблема и по тоя повод бих му задал въпросът:
-А как тези факти от тази статия която поместваш влияят пряко в/у благосъстоянието на обикновенния канадец,изложи си аргументите.Аз по горе само засегнах един от неблагоприятните моменти на тази нефтена експанзия.
Предполагам ,че това е известно на автора пуснал темата,но въпреки това не го обвинявам в популизъм,а допускам ,че е от незадълбочаване в проблема и по тоя повод бих му задал въпросът:
-А как тези факти от тази статия която поместваш влияят пряко в/у благосъстоянието на обикновенния канадец,изложи си аргументите.Аз по горе само засегнах един от неблагоприятните моменти на тази нефтена експанзия.
Не е обезателно да се радвашbateto написа:Само не разбрах на какво трябва да се радвам...

Струва ми се недоволството ти е продиктувано от факта, че сравняваш Канада с един фантастичен свят съществуващ само в мечтите ти. Естествено че икономическия ръст се съпътства с поскъпване на недвижимостта - както в Канада така и в България. Но като цяло икономическия ръстеж подобрява качеството на живот - което не значи че осъществява всичките ни мечти... но може би тогава проблема е че не винаги мечтите ни са адекватни?
Фактите са по-важни от мненията - а темата ми е цитиране на факт.
Ти хубаво ги редиш Бате, ама дай да те питам сега аз теб.
Къде в Бг е най-ниска безработицата?
Защо куцо и сакато бяга в София, говоря за хората в Бг?
Колко процента/пъти скочиха цените на недвижимото имущество в София?
Къде са по-високи лихвите по жилищни заеми - Бг или Канада?
Ако взема човек 450 евро/месец в София, за колко време ще изплати апартамент за 45000 евро?
Ти ако на работата и ЗАПЛАЩАНЕТО в Алберта им викаш робия, как би нарекъл животът/вегетирането на средностатистическият българин в България.
Абе ти що избяга от Квебек?
НАздраве
Къде в Бг е най-ниска безработицата?
Защо куцо и сакато бяга в София, говоря за хората в Бг?
Колко процента/пъти скочиха цените на недвижимото имущество в София?
Къде са по-високи лихвите по жилищни заеми - Бг или Канада?
Ако взема човек 450 евро/месец в София, за колко време ще изплати апартамент за 45000 евро?
Ти ако на работата и ЗАПЛАЩАНЕТО в Алберта им викаш робия, как би нарекъл животът/вегетирането на средностатистическият българин в България.
Абе ти що избяга от Квебек?
НАздраве
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
данини, защо мислиш че са "толкова много"?
аз съм чел данни от към 2.1% до 10.4%
ако са 2 процента - иди-дойди ама 10% са много
както и да е, аз на статистики не вярвам чак толкова много но в канада гладни хора няма...нито съм видял някой да рови по кофите - дори ракуните са добре охранени
аз съм чел данни от към 2.1% до 10.4%
ако са 2 процента - иди-дойди ама 10% са много
както и да е, аз на статистики не вярвам чак толкова много но в канада гладни хора няма...нито съм видял някой да рови по кофите - дори ракуните са добре охранени
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Вярно е, че ракуните са охранени, даже заприличват на гусенца. А гладни няма, защото има социал. Не знам дали се рови по кофите, но се спи на улицата. И то пред вратите на кметството даже. Нямам нищо против Канада. Ама мразя да ме вземат за баламурник като при бай Тошовото време и да ми разправят врели-некипели.в канада гладни хора няма...нито съм видял някой да рови по кофите - дори ракуните са добре охранени
Абе в интерес на истината съм виждал на два пъти да ровят по кофите. Ама кво ли търсят - в БГ може да се връща картон и бутилки на вторични суровини или пък ако си циганче може да намериш недоизядена баничка, ма тия тука па къв ли го дирят 
Данини, те ако казваха истината за всичко нямаше да искаме да плащаме данъци (щото щяхме да знаем за какво наистина ще ги похарчат)
Пък и нали знаеш - колкото по-малко информация, толкова по-лесни контрол и манипулация 

Данини, те ако казваха истината за всичко нямаше да искаме да плащаме данъци (щото щяхме да знаем за какво наистина ще ги похарчат)

Ами висят на социал, защото е по-лесно например. Това колко са хората на социал не е критерий за нищо. Това е рационално поведение на някои социални групи - по-нискоквалифицираните. Защо да блъскаш и да плащаш данъци, като със социал и работа на черно (каквато ти и без това би работил) ще изкарваш повече?danini написа:Само не мога да разбера защо при толкоз ниско ниво на безработица (според стъкмистиката на Канда) толкоз много народ виси на социал? Къде е логиката, къде е разума...
Виж, ако социал няма и пак има безработни, тогава процентът им мече ще бъде показателен за мен.
Хей, тук изключвам новите имигранти, при тях хавата е малко по-различна, изборът на социал може да бъде продиктуван от желание за по-бързо запълване на дупки в езици/образование и по-бързо намиране на квалифицирана работа. Нали няма да спорим за социала? Просто исках да кажа че след като социалът е рационален избор за една част от населението, броят на социаладжиите не е добър критерий за състоянието на икономиката.
Я вземи да ме светнеш колко е огромна инфлацията? Ама със статистика, а не само за жилищата. Щото аз съм в Calgary от 6 години и знам много добре какъв е бума на цените на жилищата. Ама ако искаш да живееш с тези дето заплатите им са 150 000 и нагоре за година ще си плащаш като тях. Ако не - мръдни на 50-60 км от довнтоун Calgary и цените са други. Не са като в Nova Scotia, ама не са и по половин милион.bateto написа:Само не разбрах на какво трябва да се радвам,на какво трябва да се радва обикновенният човек,когато инфлацията е огромна .Нефтената политика на фамилията Буш само за няколко години създаде кризи и продължава да ги поддържа в арабските страни традиционни производители и износители на черното злато за да вдигне цената му и по този начин да стане възможна експлоатацията на залежите му в Албърта.Аз съм прост човек и моля знаещите да ми обяснят каква е ползата за обикновенния канадец от тази експанзия,каква е ползата му ,че се отварят много и добре платени работни места когато в левият му джоб слагат с една ръка ,а от десния грабят с дванадесет.За да съм по разбираем какво искам да кажа ще цитирам статистиката -цената на недвижимата собственност в Албърта з последните 5 год. се е покачила с 150%,само за последната година с 60-70%.Е ,ами тогава за какво си говориме ,според мен за нови крепостни селяни,плащай си бараката докато си жив и ходи да гърбиш на петрола за да ставаме ние по богати ,а ти по беден.