ДЕТЕ - до Канада и назад?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
galateia

ДЕТЕ - до Канада и назад?

Мнение от galateia »

Имате ли информация каква точно е процедурата в следния случай:
Примерно - новопристигнали емигранти с дете под две години се оказват в затруднена ситуация и се налага един от двамата да върне детето за известно време в България, докато си стъпят на краката.

Има ли някакви специални изисквания при подобни случаи, например -известен период от време, през който детето да пребивава в Канада и съответно някакви срокове, в които то да бъде върнато обратно? И въобще - за каквото се сетите за тази ситуация.
Благодаря в аванс!
stoyan

Мнение от stoyan »

Значи ние имаме същия проблем,ако знаете нещо по въпроса моля помагайте.
Joy

Мнение от Joy »

Само не разбирам за какво ще връщате детето...Колкото и да сте в затруднена ситуация,социалната помощ стига за да не остане детето гладно.Абе вие хора,делили ли сте се в чужбина без детето си някога та си правите такива сметки?Не мога да си представя тази ситуация,та ако ще каквото ще да става...Ако трябва да отговоря на въпроса ви,мисля,че и тук важат правилата като и за възрастен-т.е. има значение престоя за гражданството-трябва да пребивава в страната три години от последните четири.Влязло ли е веднъж в срок,вече визата си не губи...Не съм сигурна,но така си мисля....
А пък вие,веднъж влязли в Канада,съм сигурна,че ще забравите за тази идея...Без детето,живота тук се обезсмисля напълно!Ако ще го връщате него,тогава вие за какво сте тук?Стъпването на крака може да продължи много по-дълго отколкото очаквате.За себе си,поне си правя сметки от порядъка на 4-5 години.Животът ви ще мине без детето?
galateia

Уважаема JOY,

Мнение от galateia »

Напълно споделям емоционалното ти отношение спрямо идеята да си върна детето в БГ. Ти знаеш по-добре от мен, която съм все още тук, че тръгвайки там някъде към неизвестното, човек премисля и прехвърля хиляди варианти и обикновено разумният човек си прави какви ли не резервни комбинации.
Казвам, не дай, Боже, да допрем до такъв вариант, но кой е застрахован! Вярно е - трябва да сме още по-зле оттук, за да реша да си върна детето за известно време при баба му и да си го прибера, не когато аз реша, че сме си стъпили на краката, а когато е възможно бабата да дойде тук, за да го гледа. Досега съм постигала набелязаните цели в живота си, надявам се това да продължи и в Канада, обаче не съм от хората, които тръгват с голяма кошница, особено в ситуации, които не съм в състояние да контролирам на 100%, каквото е и предстоящото ни местене от БГ в Канада.
Пожелавам на всички съфорумници, никога да не им се налага да прибягват до този авариен вариант!
Аватар
Koko

Re: ДЕТЕ - до Канада и назад?

Мнение от Koko »

galateia написа:Имате ли информация каква точно е процедурата в следния случай:
Примерно - новопристигнали емигранти с дете под две години се оказват в затруднена ситуация и се налага един от двамата да върне детето за известно време в България, докато си стъпят на краката.

Има ли някакви специални изисквания при подобни случаи, например -известен период от време, през който детето да пребивава в Канада и съответно някакви срокове, в които то да бъде върнато обратно? И въобще - за каквото се сетите за тази ситуация.
Благодаря в аванс!
Струва ми се че и за детето, без значение възраста му, трябва да се извади Permanent Resident Card след което няма проблем да напусне Канада. Няма някакви специални изисквания, вие си преценете дали този вариант е най-добрия за вас.
Rosi

Re: ДЕТЕ - до Канада и назад?

Мнение от Rosi »

..
Заключено