Ponedelnik - tema za sedmicata

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Ponedelnik - tema za sedmicata

Мнение от KolioBalkanski »

Mislite li che Bulgaria shte se opravi v sledvashtite niakolko godini?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Гост

Мнение от Гост »

Не в близките години, а в близките десетилетия няма да се оправи. Това не зависи от някой "Дядо Иван" или "цар", който като дойде на власт с вълшебна пръчица ще възстанови реда и законността в страната, съсипаната икономика или взаимотношенията между хората. :(
Гост

Мнение от Гост »

Ombudsman написа:Не в близките години, а в близките десетилетия няма да се оправи. Това не зависи от някой "Дядо Иван" или "цар", който като дойде на власт с вълшебна пръчица ще възстанови реда и законността в страната, съсипаната икономика или взаимотношенията между хората. :(
За съжаление българските политици "копаят" надолу - държавата отива на още по-зле - към досъсипване и доограбване. Липсва и всякаква надежда у хората. Ценностната система се е изпарила, а моралът е на все по-трагично ниво. :shock: :( :cry:
stiga_be

Мнение от stiga_be »

Horata, koito pishat ili se interesuvat ot tozi forum sa ili v Kanada ili tragnali za tam. Taka che mi se struva che s deistviata si pokazvat, che ne smiatat che darjavata ni shte se opravi v skoro vreme.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Kakvo zna4i da se opravi? Da stane kato Canada ili kato Pol6a naprimer? Ako govorim za vtoroto...sled 7-8 godini moje bi!
To Live Is To Die
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

St.Anger написа:Kakvo zna4i da se opravi? Da stane kato Canada ili kato Pol6a naprimer? Ako govorim za vtoroto...sled 7-8 godini moje bi!
mnogo Metallica slushash :-)
a ako sled 7-8 godini stanem kato Polsha - kakto vikat turcite - berekiat versi
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Po dobre Metallica otkolkoto Tsarja ili Ivan Kostov! Ne misli6 li...? A moje bi i te trjabva da slu6at Metallica! :) Ina4e mislja, 4e dori EU ne e savsem najasno kakvo go o4akva sled 2007 (+BG).
To Live Is To Die
pumpy

Мнение от pumpy »

Ombudsman написа:
Ombudsman написа:Не в близките години, а в близките десетилетия няма да се оправи. Това не зависи от някой "Дядо Иван" или "цар", който като дойде на власт с вълшебна пръчица ще възстанови реда и законността в страната, съсипаната икономика или взаимотношенията между хората. :(
За съжаление българските политици "копаят" надолу - държавата отива на още по-зле - към досъсипване и доограбване. Липсва и всякаква надежда у хората. Ценностната система се е изпарила, а моралът е на все по-трагично ниво. :shock: :( :cry:

точно там е цаката да разберем че зависи то нас самите и да се стегнем. всичко останало е бягство, включително и нашето в канада, колкото и да ме е жал да го кажа.
palavec

Мнение от palavec »

> точно там е цаката да разберем че зависи то нас самите

Ti naistina li si takav naivnik ?

> и да се стегнем. всичко останало е бягство, включително
> и нашето в канада, колкото и да ме е жал да го кажа.

Biagstvo ot kakvo ? Moje bi ot "socialnata slabost" deto nachina
na jivot v BG ..
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

i az mislia kato poumpy,che dokato bylgarite se iznasiat ot rodinata,a ne pochnat da se borat zaedno i edinodushno za obshtoto prosto niama kak da se opravi v BG;ima go i momenta,che dori i da se borish veche mnogo neshta sa skapani i kato tsialo vseki(polititsii tn,dori i obiknovenia chovek) gleda za sobstvenoto blagopoluchie,a pri teia uslovia shte e dosta trudno.
Carpe Diem!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

St.Anger написа:Po dobre Metallica otkolkoto Tsarja ili Ivan Kostov! Ne misli6 li...? A moje bi i te trjabva da slu6at Metallica! :) Ina4e mislja, 4e dori EU ne e savsem najasno kakvo go o4akva sled 2007 (+BG).
en zanm za caria ama Ivan Kostov miaza na karnobatski ciganin.

A t.n. Tzar ne e balgarin vaobshte i ne znam zashto vaobshte go dopusnaha v BGto i daje chuvam che mu razdavat razni imoti i che decata mu bili Princ neznam si koi si itn - az ochakvam niakoi ot teia princove da mi se predstavi kato takav - shte mu napravia cholaf - u glavata lilav - kakto bi se izrazil Ivan Kostov
pumpy

Мнение от pumpy »

palavec написа:> точно там е цаката да разберем че зависи то нас самите

Ti naistina li si takav naivnik ?

> и да се стегнем. всичко останало е бягство, включително
> и нашето в канада, колкото и да ме е жал да го кажа.

Biagstvo ot kakvo ? Moje bi ot "socialnata slabost" deto nachina
na jivot v BG ..
не съм изобщо наивник и твоя коментар доказва много точно написаното от мен, за съжалеине пак.
todoto

Мнение от todoto »

Ей ви извадки от вестник "Капитал" статия на Любомир Христов:
"Да хванем келтския тигър за опашката!"
http://www.capital.bg/arc/index.php?iss ... &x=15&y=10

"Преди 15 години британския The Economist в изследване за Ирландия, озаглавено "Най-бедна сред богатите", отчита доход на глава от населението едва 64% от средния за Европейската общност и илюстрира материала със снимка на просеща на улицата млада майка с дете. Девт години по-късно - през 1997г., същото списание под заглавие "Сияйната светлина на Европа" пише: "Като, че само довчера Ирландия беше една от най-бедните европейски страни. Днес просперира почти на средно европейско равнище и все повече забогатява." Наистина с брутен вътрешен продукт на глава от населението $25.500 през 2000г. Ирландия изпреварва, както Обединеното кралство ($22.300), така и Германия (($23.500)."

Айде сега да дадем данните за момента на същия тоя The Economist за България - $7.040 БНП оценен по паритет на покупателната способност, 27% от средното ниво на дохода на 15-те страни членки на ЕС

Та оценката е, че растежа на българската икономика е 3,8% на годишна база - за сравнение ирландското икономическо "чудо" е станало факт в следствие на стабилен растеж от 5,28% за годините 1987-1996; 7,94% за годините 1992-2002 и 9,73% за годините 1995-2000.

Даже не искам да си мисля каква перфектна координация се изисква от икономиката за да издържи на такова темпо 10 или 15 години ( а да не говорим, че почваме от по-ниска база в сравнение с Ирландия и ще са необходими 20-25 години - примерните изчисления на Любомир Христов при най-високия ирландски процент удържан за 15 години довеждат до 70% от средното за 15-те членки на ЕС )

А сега кажете ми колко от цените у нас са 27% от средните европейски :( ?

Съжалявам, драги сънародници (без значение дали в Канада, САЩ, Германия или в България), отдавна предпочитам горчивата чаша с лекарство пред розовите очила.

Ама по-интересна частта от статията, защо и как се става "икономически тигър", ето ви още някоя извадка:

"Защо и как политиците в Ирландия са поели курс, който в следващите 15 години е превърнал икономическото развитие на страната им в чудо?
Отговорът е тривиален - ПО ПРИНУДА."
...
" 1992г. - не знаех нищо нито за Ирландия, нито за това, че там се разгръщат процеси, с които един ден страната ще спечели прозвишето Келтския тигър. Научих за дълговите и проблеми от пенсионирания генерален директор на Ирландската централна банка Тимото О'Грейки Уолш, тогава съветник на управителя на БНБ. Отношенията ни от професионални прерастнаха и в неформални, та си позволих да направя паралел между България и Ирландия: И двете малки страни, в периферията на "своята" част от Европа. И двете живели векове в сянката на доминираща чужда сила. И двете - сред най-бедните в противоположните части на континента. Отговорът на този почтен, опитен и мъдър мъж дойде като плесница, от която още ми пищят ушите: "АНГЛИЧАНИТЕ, отвърна той, ПОНЕ НИ ОСТАВИХА КОМПЕТЕНТНА АДМИНИСТРАЦИЯ."
Трябва да търсим заместител на ФАКТОРА АНГЛИЧАНИ. А също и да преминем към обществен дневен ред "КОЙ КАКВО", вместо сегашния "КОЙ КОГО". "

Е особено това последното ако можете го кажете по-добре.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Хич не вярвам, че скоро държавата ще се оправи, което е много жалко.
Когато се чуя с моите родители те само отрицателни неща говорят за България. Мъчно им е че сме тук, но поне са щастливи, че сме добре.

Един приятел ми каза, че всеки път когато ми стане мъчно за България трябва да си припомня колко е трудно и гадно, това щяло да ме наведе на други мисли.

Като ги гледам тук колко са загубени хората и ме е яд, че нашето младо поколение няма шанс за по-добро бъдеще, защото сме умни и имаме потенцял, но пък сме без самочувствие.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
balbi

Re: Ponedelnik - tema za sedmicata

Мнение от balbi »

KolioBalkanski написа:Mislite li che Bulgaria shte se opravi v sledvashtite niakolko godini?
Da Kolio! Ubeden sym 4e shte se opravi......sledvashtite 100 godini moje bi....
Заключено