RE napuskane

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
valBG
Обратна връзка:

RE napuskane

Мнение от valBG »

zdr

vaji i za dvete strani

ami do 3-tiya mesec na drugiya den moje i da si tragnesh

sled tova 2 sedmici

az znam slednite slu4ai

1. pri nas raboti edno momi4e tykashno 10 dni ( 2 sedmici)
v 16:00 v petak toest edin 4as predi da si tragnem kaza na shefa 4e ot ponedelnik ve4e neraboti vav firmata
toi beshe yadosan 4e my kazva kasno mojelo prez denya da nameri gryg

2. edin priyatel raboti 4 meseca i my kazvat ot drygata sedmica da ne xodi

no my plashtat 1 sedmica bez da raboti no tova e neshto kato kompensaciya ne e po zakon

valBG
Godis

Мнение от Godis »

ValBg,
Отдавна съм чел разпоредбите и по спомен е така - след 3тия месец може да ти кажат да не идваш повече, но ако не са спазили установения или уговорения срок за предизвестие, ти плащат vacances (или там както се казва на английски), абе един вид компенсация че не са те предизвестили.
Което според мен е за предпочитане, защото един вид ти плащат без да работиш а ти остава време да се освестиш и да се организираш за търсенето на нова работа.
А за предизвестяването от страна на работника, мисля че срока е много разтеглив, зависи от много фактори - доколко ти е отговорна позицията, имаш ли заместник, захванал ли си проекти които трябва да се свършват в определен срок и т.н. и т.н. При всички положения си длъжен да предизвестиш иначе може да си навлечеш главоболия.
Иначе до третия месец може да се ометеш когато си искаш и никой нищо не може да ти направи
dorinado

Мнение от dorinado »

V nashata firma, kogato n9koi e uvolnen bez predizvestie zadaljitelno mu se plashtat i vacances i obezshtetenie (ako e minal sroka ot 3m).

Ako sroka ot 3 m. ne e minal mu se plashtat dnite do kra9 na sedmitzata, nezavisimo dali e rabotil ili ne prez t9h. Ne e po zakon, prosto tzelta e da n9ma problemi ot strana na rabotnika.
Заключено