Как се записва медицина

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
trans

Как се записва медицина

Мнение от trans »

Та така де рових рових да разбера аджеба какво се изисква за да мога да запиша медицина и сега да споделя какво откри
Значи трябва преди това да се изкарат 2 години в колеж например
http://www.champlaincollege.qc.ca/st-la ... ograms.asp или http://www.dawsoncollege.qc.ca/programs ... /index.php и след това с тази дипломка да се цаня
Моля тези които са наясно да ме информират какво къде и как се прави
Благодаря
pumpy

Мнение от pumpy »

колеж можеш да запишеш на всякъде, най-вероятно sciences de la sante и сред като изкараш през тези две години поне 95-96% и минеш интервю в университета си приет за медицина, за стоматологие има и DAT тоест нещо като допълнителен тест за сръчност...
успех
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Успех ви желая колега!
Док............
TROUBLEMAKER
Аватар
SuKi

Re: Как се записва медицина

Мнение от SuKi »

trans написа:Та така де рових рових да разбера аджеба какво се изисква за да мога да запиша медицина и сега да споделя какво откри
http://www.champlaincollege.qc.ca/st-la ... ograms.asp или http://www.dawsoncollege.qc.ca/programs ... /index.php и след това с тази дипломка да се цаня
Благодаря
За да следваш в Quebec нужно ли е да учиш две години в така наречените колежи??? Имам предвид не само за медицина? :? :? :?
Колкото повече,толкова повече...
pumpy

Мнение от pumpy »

SuKi написа:
trans написа:Та така де рових рових да разбера аджеба какво се изисква за да мога да запиша медицина и сега да споделя какво откри
Благодаря
За да следваш в Quebec нужно ли е да учиш две години в така наречените колежи??? Имам предвид не само за медицина? :? :? :?
ако имаш БГ образование приравнено на ниво колеж и с него можеш да кандидатсваш направо в Уни нямаш проблеми. ако си със средно от Бг не ми се вярва да стане директно в Уни и то особено по програми като медицина, право, апхитектура и подобни....
Аватар
trans

Мнение от trans »

Благодаря за отговорите
при мен нещата са такива Аз имам висше образование но то е в съвсем друга област от медицината Сега искам да започна отначало и не зная дали биха ми признали това висше като колеж с който бих могла да запиша медицина
pumpy

Мнение от pumpy »

trans написа:Благодаря за отговорите
при мен нещата са такива Аз имам висше образование но то е в съвсем друга област от медицината Сега искам да започна отначало и не зная дали биха ми признали това висше като колеж с който бих могла да запиша медицина
.

познавам компютърен специалист с висше, румънец, който изкара 2 години колеж с 96 % и сега го приеха медицина.
в Universite de Montreal предлагат някякъв бак, който е 4 семестъра и предлага същите курсове като в колеж и после можеш да кандидатстваш медицина с него вместо колеж
мен ако ме питаш се обади в McGill и ги питай директно какво ще ти искат и то се обади поне два пъти защото сигурно е че информацията ще е различна двата пъти
Marginal39

Vajen e pola ti !!!

Мнение от Marginal39 »

i da ti kaja 4estno mnogo 6te ti e trudno da stane6 doktor tuk, ako si jena ima6 predimstvo samo 6toto si jena, ina4e tuk ne znam koi BG e stanal lekar a ako ima takyv / takava ima samo dve pri4ini za da e stanal takyv / takava, ili e popadnal v to4no opredelen moment na to4no opredeleno mqsto podpomagan ot vi6i sili ili e prekaleno tvyrdoglav ( viroglav li se kazva6e ne znam ) ta da uspee.

Uspeh ti jelaq :) :beer:
survivor

Мнение от survivor »

SuKi написа:
Ако си само със средно образование - да, трябва да учиш в колеж. Ако си с висше от България, което е горе-долу в подобна област в която е и специалността която искаш да учиш в Квебек, няма нужда да караш колеж. Примерно може да си учил филология и да те приемат да учиш социология без необходимост да караш курсове от колежа. Няма нужда специалностите да съвпадат напълно, но е важно дали са природни науки, или хуманитарни науки и т. н. Но примерно ако си завършил в България музика, а искаш да учиш тук в университета математика, т. е. става въпрос за съвсем различни неща, ще трябва да минеш през курсове на ниво колеж преди университета. Възможно е всеки университет и дори всеки факултет да си има собствени правила и затова тази информация я приемете най-общо за ориентиране и контактувайте директно с интересуващите ви университети. Този контакт можете да осъществите още от България по Е-мейла който дават за информация.
Аватар
trans

Мнение от trans »

poumpy хиляди благодарнисти Видях светлинка в тунела :D
Аз съща съм с висше от точните науки - Математика и Информатика и си мислех че имайки предвид това може лесна да ме отрежат :? но щом един е прескочил значи не е невъзможно :)

Marginal39 зная че е точно така както казваш ама може ли пък да не се пробва човек Добре поне че съм жена :lol: :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

trans написа:poumpy хиляди благодарнисти Видях светлинка в тунела :D
Аз съща съм с висше от точните науки - Математика и Информатика и си мислех че имайки предвид това може лесна да ме отрежат :? но щом един е прескочил значи не е невъзможно :)

Marginal39 зная че е точно така както казваш ама може ли пък да не се пробва човек Добре поне че съм жена :lol: :lol:
колежа, който е карал познатият ми румънец и бил математика, физика, химия, биология на английски - две години. сега е приет медицина в Шербрук и стоматология в МакГил.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

trans написа:poumpy хиляди благодарнисти Видях светлинка в тунела :D
:
ако си за Онтарио става номера с това висше, ама преди туй трябва да вземеш МСАТ , който е доста гаден, а впоследствие и интервю , коеото е също доста неприятно. последно също така и не маловажно е таксата която е с пъти по-висока тука, да не говорим за уцебници и други неща. пиши ми л.с. ако решиш да дойдеш тука, ще ти спестя доста неща
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
SuKi

Мнение от SuKi »

poumpy & survivor мерси :), но като гледам май няма да се глася за Канада (Quebec) ... за сега във Франция е по-лесно :)
Колкото повече,толкова повече...
Заключено